Header Ads

Legends of Runeterra: Dijital Kart Oyunları Türünü Yeniden Yazan Oyun! | BU DA NEYMİŞ?


Riot Games tarafından 24 Ocak 2020’de yayımlanan Legends of Runeterra, çevrimiçi ve ücretsiz bir dijital kart oyunudur. Çıktığı günden itibaren popülerliğini koruyan ve gelişen bu oyun nasıl oldu da kendi türünde “en iyi” ünvanını bu kadar kısa bir sürede kazandı? Gelin hep birlikte bir göz atalım.

GERÇEK "FREE-TO-PLAY" DENEYİMİ

Bende belki bir çoğunuz gibi dijital kart oyunlarına biraz önyargılı ve çekingen yaklaşıyordum. Türünün doğası gereği kart oyunları hep bir ücret bariyerinin arkasına saklanıyor ve kullanıcalarından inanılmaz süreler sarf etmelerini istiyordu. İşte burada, LoR (Legends of Runetera) beklenilmeyeni yaptı ve oyuncularına gerçek ücretsiz çevrimiçi deneyimini sundu.

Oyuna ilk girdiğinizde farkedeceğiniz ilk şeylerden biri ödül yağmuruna tutulmak olacak. Oyunda bulunan her bir kart ve bundan sonra gelecek tüm genişleme paketleri ücretsiz bir şekilde elde edilebilir. Şaşırtıcı değil mi?

Oyunun içerisinde kart elde etmek için bir çok sistem bulunuyor. Günlük görevler, oynadıkça dolan haftalık kasa, istediğiniz bölgede ki kartlara erişmenizi sağlayan sistem ve oyunun kendisi tarafından verilen bir çok ödül mevcut.

Oyunu oynadığınız süreye bağlı olarak ilerleyen bu sistem, oyunculara adil bir ödül sistemi sunuyor. LoR, bir adım daha ileri giderek para harcamak isteyenleri durduruyor. Peki bu ne demek? Oyunda bulunan marketten yalnızca haftada belirli sayıda kartlar alabiliyorsunuz. Oyun sizden oyunu oynamanızı, öğrenmenizi ve en önemlisi eğlenmenizi istiyor.

OYNANABİLİRLİK 

LoR’u diğer kart oyunlarından ayıran en dikkat çekici özelliği, kullandığı animasyonların inanılmaz derecede göz alıcı ve iç açıcı olması. Kuşkusuz LoR günümüzde oynanılan diğert kart oyunları arasında grafik olarak en iyisi. Oyunun yapılışında başarılan en önemli inovasyonlarından biri ise, diğer kart oyunlarının en iyi özeliklerini alıp, Riot Games’in kendi dokunuşunu katması olacaktır. 

Oyunda her bulunan kartın üstünde yazan anahtar kelimeleri (keywords) inceleyerek çok net bir şekilde kartın ne işe yaradığını öğrenebiliyorsunuz. Oyunun içerisinde detaylı ve boş geçilmemiş bir başlangıç rehberi bulunmakta. Her bir gelen genişleme paketi ile bu başlangıç rehberleri yenilenerek oyunculara kartların nasıl oynanması gerektiğine dair mükemmel açıklamalar sunuyor. Bunların yanı sıra, LoR’un sevilen özelliklerinden bir diğeri ise “şampiyon” kartlar. Bu kartlar tahmin ettiğiniz gibi League of Legends evreninde bulunan şampiyonlar. 

Bu özel kartların “lvl up” özellikleri bulunmakta. Eğer kartın üzerinde yazan gerekli yeterliliği yerine getirirseniz kartınız şekil değişterecek (tabi ki, hayran kalıcı bir animasyonla) ve lvl atlayacaktır. Bu da o kartın kullanış özelliğini tamamen değiştirecektir.

LoR, tarafların birbirine sıra ile saldırdığı bir oyundur. Bir el savunur ve diğer el saldırıya geçersiniz. Tabii ki gücünüz yetiyorsa. Büyü kartları oyunun temel taşlarını oluşturuyor. Yavaş, hızlı ve ani olacak şekilde üç farklı büyü kartları bulunmakta.

Kafanız mı karıştı? Merak etmeyin, en kısa sürede sizlere başlangıç rehberi hazırlayacağız.

LEAGUE OF LEGENDS EVRENİNE FARKLI BİR BAKIŞ

Oyunda bulunan her bir kartın üzerinde o karta ait yazılar bulucaksınız. Bu yazılar bizlere o kart hakkında belirli bir hikaye anlatmakta. Sizler, bu hikayeleri takip ederek LoL evreni hakkında bilgiye ulaşabilirsiniz. Eğer sizler de bizim gibi bu evrenin okurları ve meraklıları arasında iseniz kesinlikle LoR ve kartlarına bakmanızı öneririm. Neredeyse 500 karta yakın ve sürekli güncellenen koleksiyonu ile LoR, asla kaçırmamanız gereken bir kütaphane havası veriyor oyuncularına. Riot Games’in bu evren hakkında ki son çalışmaları oldukça umut verici ve eminim ki yakın zamanda çıkacak olan yeni animasyon serisi ve diğer oyunlarında veya hikayelerinde bu karakterleri görebileceğiz.

KARTLARIN KALBİNE İNANIN(!)

LoR bir kart oyunu olduğu için öğrenmesi veya anlaması size zor görünmebilir fakat korkmayın, çünkü bu oyun sizin eğlemeniz için var. 

LoR’un iki büyük abisi olan Valorant ve League o Legends yapı itibarı ile inanılmaz rekabetçi oyunlardır. Eğer sizler bu rekabetçi ortamlardan biraz uzaklaşmak isterseniz, bu tozlu rafların arasında kalmış oyun türüne bir şans verin derim. Sanat tasarımı, seslendirme, animasyonlar ve bir çok özellikle mükemmel bir ahenk ile harmanlanmış bu oyun sizleri tamamen ücretsiz bir şekilde bekliyor.


(Görsel Şef Notu: Hayır, LoR'dan para almadık, oyun gerçekten güzel.)







Hiç yorum yok