Header Ads

Valorant VCT Challengers 2. Aşama Yarı Final, Finalistler Belli Oldu!


BBL’i yenmeyi başarmış iki takım, yarı finalde final tadında bir karşılaşma oynadılar.

Futbolist vs Kafalar 1. Harita Ascent

Geç plant ile iyi yer kapan KAFALAR ekibi ilk roundu kapmayı başarsa da Futbolist anti eko roundunda KAFALAR’ı cezalandırmayı başardı. Futbolist temiz bir oyun sergileyerek tam 13 galibiyetlik seri yakaladı ve oyunun kontrolünü tam anlamıyla ele geçirdi. Bu seri içerisinde MOJJ’un 4. roundda 4 kill ile 1v3 clutchı haritanın en iyi oyunlarından biri oldu.

Ne yaparsa yapsın oyuna dönemeyen KAFALAR oyuna havlu atmadığını gösterecek galibiyeti ilk yarıda bulamadı. İkinci yarı bize qRaxs ve ghost efsanesi ile açıldı, mag0o ve SasuKe tamamlayarak Futbolist'i seri sayısına getirdiler ve göz kırpmadan haritayı kapattılar. 


Futbolist vs KAFALAR 2. Harita Icebox

İlk haritanın aksine pistol roundu da alan Futbolist, anti eko ile 2-0 başladı ve ilk yarı dahil edildiğinde galibiyet serisini 15-0’a getirdi. Kafalar uzun süre sonra galibiyeti ve beraberliği yakaladı. Bu sefer seri yakalama sırası KAFALAR’daydı ve 6-2’ye kadar ilerlediler. Futbolist, Kafalar’ın aksine seriyi kırmayı Sterben’in 3 kill ve 1v1 clutchı ile başardı ve oyuna geri dönerek ilk yarıda en azından 4 el çalmış oldu.


İkinci yarıda da pistol Futbolist lehine geçti ve MOJJ, qRaxs efsanesinin devamı niteliğinde 3 kill aldı. Anti ekoda ise Sterben 4 kill alarak yeniden takımının skor lideri oldu. Futbolist maçı 7-8’e getirse de Izzy agresif oyunla 4 Futbolist oyuncusunu düşürdü ve beraberlik şansını vermedi. Bir sonraki elde de aynı oyunla Kafaları çift haneye ulaştırdı.

Kafalar bir kez daha kontrolü, Izzy’nin 19. roundda aldığı 4 kill ve genel taşıyıcılığı ile kaybetmeden seriyi 3. haritaya taşımayı başardı.



Futbolist vs KAFALAR 3. Harita Haven

Karar haritası Futbolist adına rahat bir başlangıç oldu. Futbolist 3’ü bulacak olsa da Izzy 1v2 clutch ile roundu çaldı ve takımını oyuna soktu. Izzy 4. roundda bela atarak takımını finale taşımak için burada olduğunu hatırlattı. Futbolist Izzy’i durdurması gerektiğini fark etti fakat Izzy pek duracak gibi gözükmedi. İlk yarıyı önce kapatmayı garantileyen Kafalar, son raundu kazanamasa da 8-5 üstünlükle kapattı.


Futbolist pistol roundu kaptırmasa da anti ekoda hata yapıp ninja defuse verdi. Mag0o, Izzy ile olan rekabeti kızıştıran 4 kill alarak farkın ikiye inmesini sağladı ve eko oynayarak Kafalar karşısında hata da gelmeyince Futbolist maça ortak oldu.

Futbolist maçı eşitledikten sonra eko oynayan Kafalar’ın sunduğu öne geçme şansını değerlendirmekte sorun yaşamadı ve o dakikadan sonra teklemeden maçı kapatmayı başardılar. Kapanış Sterben’den 4 kill ile geldi ve Futbolist ilk finalist olmayı başardı.  


Emre "Sterben" Demirci röportajı:

Maç sonunda Futbolist’ten Sterben sorularımızı cevapladı. Arkasına hype ve momentum alarak seriye gelen Kafalar’ı yendikleri seri ve kendi başarıları ile ilgili “Kafalar’ın hypelı olması normal bir şey, biz de geçen turnuvanın kazananıyız bizim de öyle bir durumumuz vardı ve bunun devam ettiğini göstermek için Kafalar’ı yenip finale çıktık ama bu üç maç adına çok iyi oynadığımızı söyleyemem. Bizim için biraz şanssızdı, kazanmasını bildik ama performans olarak herkes istediği ivmeyi yakalayamadı. Final gününde herkesin performans göstereceğine eminim” dedi

Ascent’teki dominant performansları hakkında ise ilk round sonrası eko oynayarak garip bir galibiyet aldıklarını ve bunun rakibin modunu düşürdüğünü, bu düşüşten faydalanarak planlarını uyguladıklarını belirtti. “El vermedik, bizim için rahat bir maçtı. Kolay geçti.” diye ekledi.

Icebox ve Haven performansları ile ilgili ise “2. maçta rakibin ajan kompozisyonuna göre oynayamadık. Spike postplant (spike kurduktan sonra) oynayan bir kompozisyondu, Viper, KJ ve Sova ile. Rakibe spike kurdurmamamız gerekirken, tam tersi retake oynadık. Bu bizi dezavantajlı başlattı. Defansta verdiğimiz bir eko el bizi biraz yordu. Bu tarz hatalar peş peşe gelince maçı kaybetmemize vesile oldu.” diyerek Haven ile ilgili ise savunma oynarken rakibin ne yaptığını bilmelerine rağmen Jett ve Breach kombosunu durduramadıklarını, bu yüzden geriye düştüklerini söyledi. “Saldıran tarafta ise Ascent’de oynadığımız gibi daha düzenli ve koordineli oynadık. İletişimimiz daha düzgündü ve sadece bir round vererek maçı bitirdik.”

“Riot’ın 3. turnvasında, 3. kez finaldeyiz. Bu takımın, böyle bir takımın parçası olmak çok güzel bir şey. Maçları düşününce bence Oxygen kazanacak ve finalde Oxygen ile oynayacağız.” Sterben’in final hakkındaki görüşleri bu yöndeydi.

İzlanda için ise “Oyun tarzımız Avrupa’dan farklı değil, bir çok takımla baş edebiliriz. Bugün gerçekten şanssızlıktı, normal oynayış tarzımızda Avrupalı takımlara zor zamanlar yaşatabileceğimizi düşünüyorm.” İzlanda’nın hayal değil, hedef olduğunu düşündüğünü belirtti.

Kore, Avrupa, Amerika ve Türkiye dörtlüsünden önde gördüğü ikilinin Avrupa ve 2-3 (BBL, Oxygen ve Futbolist) takım özelinde Türkiye olduğunu söyledi. “Türkiye’de aim olarak, diğer üç bölgeden de çok daha üstün oyuncular var. İzlanda gibi turnuvaları Avrupa ve Türkiye’nin domine edeceğini düşünüyorum.”



BBL vs Oxygen Esports 1. Harita Icebox

İlk harita Oxygen adına hızlı ve 4 galibiyetlik bir seri ile başladı. BBL ancak 5. roundda cevap vermeyi başardı. Bir round verse de BBL’e seri elde etme şansı vermeyen OXG ekibi kaldığı yerden kazanmaya devam etti ve 7-1’e haritayı getirdi.

BBL ise 9. round geldiğinde 2. galibiyetini buldu ve galibiyet serisine bu sefer ulaşsa da Oxygen kontrolü bırakmayarak 8. galibiyetini almayı başardı. İlk yarının son roundu da BBL’in oldu ve 8-4 sonlandı.


İkinci yarıyı ise BBL açtı ve geri dönüş sinyalleri verdi. Oxygen ise geri dönüşün kolay olmayacağını göstermek adına hemen ikinci yarıya dahil oldu. BBL taktik mola aldı ve sonrasında roundu kıl payı almayı başardı. Eko oynamak durumunda kalan Oxygen farkın 1’e düşmesini engelleyemedi ama mola alıp çıkışında gelebilecek beraberliği engelledi.

Turko farkı 3’e çıkartan 3 killi aldı. BBL eko oyunla round çaldı ve haritada kalmayı başardı ve bir kıl payı round daha alarak yine farkı 1’e indirdi. Oxygen yine beraberliğe izin vermedi ve maç sayısına ulaştı. Burada teklese de son roundda m1tez’in 3 kill almasıyla maçı kapatmayı başaran Oxygen seriye istediği gibi başlayabildi.

 


BBL vs Oxygen 2. Harita

BBL 2-0’lık seri ile başlasa da OXG cevap vermekte hiç gecikmedi, 2-2 geldi ve harita başlamış oldu. Oxygen öne geçti ve Xistou’nun izlettiği güzel oyun ile farkı 2’ye çıkarttı. Oxygen 5. galibiyeti de alınca BBL molaya gitmek ve oyunu yavaşlatmak zorunda kaldı. Oxygen’in oyunu bozulmasa da yavaşladı ve spike çözmeye süre yetmediği için kaybetti. Bu OXG ekibinin oyununda sadece küçük bir çentik gibiydi ve Oxygen 7-3’e gelerek ilk yarıyı önde kapatmayı garantiledi.

İlk yarıda iki el daha alabilen BBL ilk yarıyı 5-7 geride kapattı.


İkinci pistol roundu da BBL’in oldu ve anti eko ile maçı eşitlediler. AslanM4ShadW savunmada aldığı 3 kill ile BBL’i öne geçiren isim oldu ve BBL seride ilk kez öne geçti. Fark 2ye çıkınca Oxygen mola aldı. Oxygen galibiyet bularak maçı 9-9’da eşitledi. BBL’den mola geldi.

Oxygen kısa süreliğine kaptırdığı liderlik koltuğuna geri oturdu ve çift hanelilere ulaştı. BBL rakibinin maç sayısına ulaşmasını engellese de hemen ardından Oxygen karşılık verdi ve seri sayısı geldi. Oxygen’e finali getiren Xistou ve 4 killi oldu. 


Deren "Cuaj" Ülgen röportajı:
“Mutluyuz, geçen sefer de planladığımız bir şeydi aslında o maçta olmadı. Buraya kısmetmiş. Güzel oynadık, iki takım da çok güzel oynadı. Takımda enerjik ve yüksek bir hava var, buna ihtiyacımız vardı. Bu havayı yakaladıktan sonra, eski Oxygen’in döndüğünün sinyalini takipçilerimiz ve izleyiciler almıştır diye düşünüyorum. İyi bir gündü. Devamı gelecek.” diyerek galibiyeti ve takımın moduna dair açıklamalarda bulundu.

Takımdaki değişikliklere ve takımın potansiyeline dair ise şu an da %60 performansla oynadıklarını düşündüğünü belirten Cuaj, her ne kadar oyuncular daha önce birlikte oynamış olsa da uzun süre beraber oynamış bir kadroları olduğunu ve bu kadronun yapı taşlarından birinde değişiklik olduğunu söyledi. “Tam performansımıza ulaştığımızı düşünmüyorum ama bunun için gerçekten çok sıkı çalışıyoruz. Kadro değişikliğinin bize olumlu yansıdığını düşünüyorum. Glove’un aramıza katılmasıyla istediğimiz oyunu ortaya koymaya başladığımızı düşünüyorum.” diyerek değişikliğin etkisini vurguladı.

Uluslararası arenaya çıkacaklarının garanti olduğunu hatırlatıp bir gerginliğe neden olup olmayacağını sorduk ve bu konudaki hislerini anlatmasını istedik. “Bir gerginlik oluşturmaz. Avrupa takımları ile oynamaya alışkın bir takımız. İçimiz rahat, gerçekten. Beklentileri karşılayabileceğimizi düşünüyorum. Bunun haricinde zaten Türkiye’deki Valorant’ın Avrupa’dan ahım şahım bir farkı olduğunu düşünmüyorum. İzlerken farklılıklar gözüküyor belki zayıflık olarak gözüküyor ama Türkiye’de takımların dünyaya karşı kullanabilecekler avantajları var. Bizim, BBL’in, Futbolist’in hepimizin var. O yüzden Avrupa’da ve dünyada başarılı olabileceğimize inanıyorum. Zaten onlarla çalıştığımız için birbirimize aşinayız. Bizim için zorlu kısım burasıydı. Zorlu kısmı geçtiğimizi düşünüyorum. O yüzden Avrupa’da temsilde daha hareket edebileceğiz.”

Final karşılaşmasına dair ise Futbolist ile oynamaktan takımca keyif aldıklarını ve oyunların karşılıklı al verli, oyuncu ve çalışanlar için heyecanlı geçtiğini söyledi. “Korumaları gereken bir şampiyonlukları var, biz de o ünvanı almak için elimizden geleni ardımıza koymayacağız.” diyerek yarınki karşılaşmaya dair bir spoiler verdi. Yarınki karşılaşmada yurtdışını garantilemiş iki takım oynayacağını hatırlatıp, normalden daha çok hata olabileceğini, tarafların rahat oynayabileceğini söyledi. “Unvan korumak ve ünvanı kapmak önemli. Etiketler seviliyor. Yarın keyifli bir seri olacak, garantisini veriyorum ve sizin aracılığınızla eski takımım Futbolist’e başarılar diliyorum.” diyerek eski takımı ve yeni rakibine de sportmence dileklerini sundu. 


Hiç yorum yok