Header Ads

YUUMI: SİHİRLİ KEDİ (MİYAV!)



Normalde buraya o şampiyonun bende uyandırdığı şeyleri yazardım fakat Yuumi deyince aklıma sadece şu geliyor: MEOW!

Bizim tatlı ve sıcak korumacı şampiyonumuz umarım bize keyif verdiği kadar sizi de sarıp sarmalar ve yumuşacık yapar.. Sadece e basıyoruz başka bir şey yapmıyoruz diyenler de var ama biz orasına karışmıyoruz. O zaman ne diyoruz..

HADİ HADİ HADİ!




Bir zamanlar Bandle Şehri'nin dış eteklerinde, ay güvelerinin parıldadığı nehir kenarlarında gökkuşağı balıklarıyla dolu küçük bir vadi vardı. Yemyeşil ağaçların arasında bir kır evi, bu evin içinde Norra isimli efsuncu bir Yordle ve kedisi Yuumi yaşardı.

Doğuştan büyülü koruma gücüne sahip Yuumi, güneş ışınlarının üzerinde zıplayıp, fareağaçlarının altında kestirerek yıllarca rahat bir yaşam sürdü. Ne zaman bir macerayla ilgi duysa Norra'yla birlikte maddi ve ruhani diyarları keşfe çıkarlardı. Norra kırık bardaklar, renkli cam parçaları ve ilginç dikişli kumaşlar gibi nesneleri toplamayı severdi.

Bu nesneleri büyük hürmetle incelerdi ancak Yuumi bunların ne işe yaradığını anlayamazdı. Yine de Yuumi sihri ile Norra'yı korur eve döndüklerinde onun ayaklarını ısıtırdı.

Diyarlar arası kapılar huysuzdu ve kediler gibi hünerleri olan yaratıklara çok nadiren açılırdı. Yuumi diğer Yordlelar kapıyı sadece doğu yıldızı belli bir taş kemerle hizalanırken veya çamurda açan gümüş renkli bir çiçeği aralarken açabildiği için bu sırada onları izler, bataklık zambakları arasında koşuşturmayı severdi fakat Yuumi'nin sahibi Norra'da Geçitler Kitabı adlı güçlü bir kitap vardı..

Bu kitap sayesinde sayfalarında yer alan herhangi bir mekana anında yolculuk edebiliyordu. Norra ne zaman bir geçit açsa, Yuumi'yle hemen kitabın parlak sayfalarına atlarlar, hedeflerine giderlerdi. Sonra kitap peşlerine takılırdı.



Yuumi kitaplarla çok ilgilenmezdi ta ki yıldızsız bir gece parlak ışığıyla ay güvesi avlamaktan dönüp Norra'yı evde bulamayana kadar. Kitabı sahibinin masasında görür görmez panik içerisinde tek tek sayfaları çevirmeye başladı. Bazı sayfaların koparılmış olduğunu gördü. Kitabın kapağındaki yazıyı okuyamayan Yuumi, o an endişe içerisinde 'Kitap' diye seslendi. Kitap kıpırdamaya başladı. Yuumi sayfaların hışırtısı arasında kitabın düşüncelerini okuyabildiğini öğrendiğinde çok şaşırdı. Sesi olmamasına rağmen kitap kendini açıkça ifade edebiliyordu. Yuumi, Norra'nın çok tehlikeli bir yere gittiğini öğrendi. Yolculuğa başlarken geçidi yok etmişti.

Yuumi, Norra'yı kurtarması gerektiğini biliyordu, bu yüzden Kitap'tan yardım istedi. Kitabın bin sayfasından her biri, maddi ve ruhani diyarlar boyunca uzanan sihirli hatlar ile farklı farklı geçiş sağlıyordu. Norra'nın yolculuğu sırasında kullandığı sayfa kayıptı, ancak Kitap onu yakın bir yere götürebilirdi. 

Yuumi ve Kitap mümkün olduğunca fazla geçidi kontrol etmeliydi. Yuumi, Kitap'ın beklenmedik ve yeni sahibi oldu. Onu bir aslanın cesaretiyle korumaya yemin etti çünkü Kitap yanlış ellere düşerse Bandle Şehri'ni türlü kötülükler işgal edebilirdi. Yuumi ve Kitap zorlu yolculuklarına başlayıp tehlikeli ve yabancı diyarlar ziyaret ettiler.

Yuumi rüzgarda Norra'nın kokusunu almaya çalışsa bile işe yaramıyordu. Yuumi zaman zaman arayışlarına ara verip fare kokusunun peşine düşse veya biraz şekerleme yapsa da Kitap aşırı dikkatliydi. Zaman kaybettiklerinde homurdanıyor, karşılarına çıkabilecek tehdit aklına geldikçe huysuzlaşıyordu.

Buna rağmen Yuumi de Kitap da sahiplerini bularak onu eve geri getirmeye kararlıydı. Yuumi, Norra'yı fazla özlemeye başladığında sık sık başka arkadaşlar arıyordu. En sevdiklerinden birisi kalın bıyıkları olan, gür sesli, tok gülüşlü ve kocaman kapısı olan bir çobandı. 

Yuumi ara sıra adamın omuzlarına uzanır, onu dolu fırtınasının içinde şiddetli rüzgarlar oluşturan kar ruhundan korurdu. Çoban da ona taze balıklar getirirdi.





Nihayet Yuumi, sahibinin kokusunu uçsuz bucaksınız bir Shurima harabesinde aldı. Hırsla kumu kazan kedi, mavi bir çömlek parçası buldu. Bu parça Norra'nın çaydanlıklarından birine aitmiş gibi duruyordu. Yuumi kazdığı yeri derinleştiremeden, vahşi bir yaratık kumun üzerine çıktı. Yuumi ve Kitap az kalsın yaratığa yem oluyordu.

Böyle bir canavar pençelerini Kitap'ın sayfalarına geçirse çıkacak kaosu hayal bile edemedi Yuumi. Uyumlu görünmeseler de Yuumi ve Kitap Norra'ya karşı duydukları sevgi sayesinde hemen arkadaş oldular. 

Yuumi, Norra'nın yanında, güneşin altında uyuyabildiği eski günlere dönmek için sahibini her yerde aramaya devam ediyor.

Umarım en kısa sürede sahibine kavuşursun minik kedi..



Hiç yorum yok