Header Ads

Valorant Challengers 2. Hafta Finalistleri Belli Oldu! | Yarı Final Özetleri


BBL vs OtherSide 1. Harita Bind

2-0 başlayan BBL’e karşı 5-0’lık seri yakalayan OtherSide maça daha iyi başlayan taraf görüntüsü çiziyordu. BBL savunması kazandığı round sonrası seri yakalayamadı ve OS ekibi en kötü ihtimal olarak ilk yarıyı berabere bitirmeyi garantiledi. BBL beraberlik için bulması gereken galibiyetleri bulamadı ve OtherSide için 7. galibiyet geldi. OtherSide önceki roundlarının aksine dağınık bir oyunla force buy atmış BBL’e karşı bir round verdi ve son roundda da toparlanamayarak ilk yarının 7-5 olmasını engelleyemedi.

İkinci yarının pistol roundu da BBL’in oldu ve BBL anti eko ile oyunu eşitledi. BBL öne geçme şansını bonus round arayışı ile tepti. Bir sonraki el BBL farkın açılmasına izin vermedi ve OS eko oynamak zorunda kalınca BBL liderliği geldi. BBL harita sayısına fire vermeden girdi ve OtherSide iki round bulsa da haritayı uzatmalara götüremedi. Harita 13-10 BBL’in oldu.



BBL vs OtherSide 2. Harita Ascent

Hızlı başlayan pistol roundunu OtherSide kazandı, anti eko da rahat geçti ve 2-0 geldi. 3. rounda ise Muj ve Jonx Marshall ile damga vurdu. BBL haritaya ancak 5. roundda giriş yapabildi. OtherSide hemen ardından 5’i buldu. BBL ise 2. galibiyetini bulmak için OS ekibine bir seri daha vermedi. İkinci galibiyetini almayı başaran BBL, OtherSide’ın seriyi bozmasını engelleyemedi. İlk haritanın aksine daha kontrollü olan OtherSide 8’i ilk yarıda bulmayı başardı ve ilk yarının son roundu BBL’in olunca, yarı 8-4 tamamlandı.

İkinci pistol roundunu da alan OtherSide, anti ekoda hata yapmadı ve kendini çift haneye atmış oldu. BBL burada OtherSide’a bir darbe vurmayı başardı ve 3 roundluk bir seri yakalayarak farkı 3’e indirebildi, seriyi bitiren ise Jonx ile Muj’un post plantte yaptığı güzel 2li oyun oldu. BBL OtherSide’ın bir ivme yakalayarak harita sayısına gelmesine izin vermese de bunu sadece 1 el erteleyebildi. 4 harita sayısı oynayan olan OS, son roundda Lego0’nun ninja defuse atmasını engelleyemeyince haritayı kapatmayı başaramadı ve uzatmalar geldi.

Uzatmalara gelindiğinde ise futbol takipçilerinin bildiği atamayana atarların Valorant versiyonu gerçekleşti ve BBL haritayı 14-12 kapatmayı başararak 2-0 ile finale adını yazdırdı.


RARE vs AES 1. Harita Haven

Pistol roundu genel itibariyle oyunun kontrolünü elinde tutan Anatolia’nın oldu. RARE 3. rounddan cevabını verdi ve ardından beraberlik de geldi. Eko oynayan AES hatex’in 2 ve yT’nin 3 kill aldığı mucizevi oyunları ile liderliği kaptırmadı. RARE bir kez daha beraberliği yakaladı ve ardından eko AES karşısında liderliği aldı. İki takımda fark açmakta zorlandı ve ilk yarı 6-6 tamamlandı.

İkinci pistol roundu RARE’in oldu ve RARE ilk kez 2 sayı fark açtı. Anti ekoda 4 kill atabeast’in oldu. İlk yarıda olduğu gibi beraberlik hemen geldi ve RARE iki sayılık fark açsa da farka tutunamadı, al verler devam etti. Hatex 4 kill alarak takımını harita sayısına 4 kill ile taşıdı. RARE haritanın hemen kapanmasına izin vermeyerek, oyunu son rounda taşıdı ve uzatmaları da getirmeyi başardı.

Uzatmalara önde başlayan AES oldu ve bu sefer haritayı kapatma şansını kaçırmayan AES, 2. haritaya önde gidecek takım oldu.



RARE vs AES 2. Harita Ascent

2. haritayı galibiyetle açan RARE ekibi oldu ve kötü giden bir anti eko roundunu kazanmayı da başardı. Seride ilk defa 2’den fazla fark görmemizi sağlayan RARE müthiş bir tempo yakalamış gibi gözüküyordu.  4-0’lık fark daha büyütülemedi ve AES karşılık vermeyi 5. roundda başardı. RARE’in 4 galibiyetlik serisine aynı şekilde karşılık veren AES 5 galibiyetlik seri ile öne geçti. RARE adına seriyi kıran 3 killik oyunu ile Machineris oldu fakat AES’in ilk yarıyı 7-5 önde kapatmasına engel olamadı.

İkinci pistol roundu AES’in olunca fark anti eko ile birlikte AES lehine 4’e yükseldi. RARE ekibi ikinci yarıya 3. roundda dahil oldu. RARE seri yakalamadan AES agresif bir saldırı ile 10. galibiyeti çaldı. 11. galibiyet için SociablEE’dan 3 killik bir clutch geldi. 12’yi de zorlanmadan bulan AES 6 seri sayısı oynama hakkı kazandı. RARE haritanın kapanmasını sadece 2 round engelleyebildi ve maç 13-8 AES galibiyeti ile sonlandı. AES finaldeki 2. isim oldu.



Hiç yorum yok