Header Ads

Röportaj: Nasr e-Spor Destek Oyuncusu | Bahadır "Japone" Çolak




Nasr e-Sports destek oyuncusu Bahadır "Japone" Çolak ile e-Spor Türkiye camiası ve kariyeri hakkında keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. LoL Mecmua ekibinden Ezgi Özdoğru'nun yaptığı röportajda Japone, e-Spor hayatına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu:

(Evet, sonunda Teemo'yu sevmeyen birilerini bulduk!)


LoL Mecmua: Klasik sorumuzla başlayalım kim bu Japone?

Japone: Ben Bahadır, 23 yaşındayım. Oyundaki ismim bilindiği üzere Japone. 4,5-5 yıldır profesyonel League of Legends oyunculuğu kariyerime devam etmekteyim. 


LoL Mecmua: Bize Japone ile alakalı farklı söyleyebileceğin bir şeyler var mı? Günlük hayatında Japone neler yapmaktan hoşlanır?

Japone: Bunu önceden çok rahat anlatabilirdim. Pandemi, hayatımı probleme soktu, baya iyi olan rutinlerimi kaybettim. Genel olarak 9-10 civarı uyanmış oluyorum. Bir  e-Spor oyuncusu için biraz erken biliyorum ama hangi saatte yatarsam yatayım o civarlarda kalkıyorum. Günlük rutinimde ise 1 ya da 2 saat sonra iyice kendime gelince kahvaltı yapıyorum. Sonra rahatlatıcı egzersizler yapıyorum çünkü bilgisayar başında ciddi saatler geçiriyorum. Hem oyun performansımı hem de beni mental olarak zinde tutuyor. Kahvaltıdan sonra 12 gibi oyun oynamaya başlıyorum. Bu tempo akşam 12’ye kadar devam ediyor. Aradaki yemek vs. saatlerini de sayarsak günde net olarak 10 saat oyun oynuyorum diyebilirim. 


LoL Mecmua: Ayrılmaktan pişman olduğun bir takım var mı? Sonradan ya keşke ayrılmasaydım dediğin?

Japone: Takım seçimlerimde daha iyi takımı seçebilirdim dediğim oldu ama hiç ayrıldığım takımdan pişman olmadım çünkü genel olarak ayrıldığım takımlardan ciddi problemler ve psikolojimin orada iyi olmaması vb. sebeplerden ötürü ayrıldım. Bundan dolayı bütün ayrılıklarımdan memnunum. Fenerbahçe’den Bursa’ya gittim. Bazılarına göre bu düşüştü ama benim için öyle değildi. Hem kendi mentalimi hem de ilerleyen yıllar için kendi oyunumu daha iyi geliştireceğimi düşündüm o yüzden böyle bir tercih yapmıştım. En basit örneğim bu. O yüzden ayrıldığım takımlarda herhangi bir keşkem yok ama takım seçimlerimde var. 





LoL Mecmua: Şu anda NASR’da bulunmaktan memnun musun? Nasıl bir ortam var?

Japone: Burası diğer takımlar gibi değil. Diğer takımlara göre organizasyonları daha farklı çünkü bütün coğrafi bölgelerden insanlar var. Avrupa’dan birisi var, işte terapistler Avrupa’dan, Norveç'ten, onun dışında orta koridorumuz Lübnanlı, ben Türk'üm, onun dışında Koreliler var her yerden insan var. Biraz daha farklı bir ortam oluyor. Oyun evinde yönetiliş de biraz farklı Türk takımlarına göre daha disiplinli diyebilirim. Takım içerisinde kimse usulsüzlük veya saygısızlık yapamaz. Zaten kaç yıldır ben de sektörün içindeyim böyle bir şey yaptırmalarına izin vermem. Ortamda herhangi bir negatiflik olduğu zaman direkt olarak sorunu çözmeye odaklı bir takımız o yüzden ciddi bir problem hiç yaşamadık. Sezonun başında bir tane problem vardı, bir hata olmuştu. Hatayı yapan kişi zaten hatasını bilip özür diledi. Bundan sonra bir kere bile bir problem yaşamadık. 


LoL Mecmua: Türkiye’deki e-Spor camiasını nasıl buluyorsun iç yapısı, yaşadıkların, gözlemlerin nelerdir? 

Japone: Eskiye oranla VFŞL maddi anlamda Türkiye’nin ekosistemi dolayısıyla gerilemesine rağmen çok fazla yeni genç oyuncu çıkarıyoruz. Yeni jenerasyondan gerçekten çok fazla oyuncu katıldı. Kaldı ki Avrupa Batı sunucusunda bile LEC’ye çok fazla yeni oyuncular çıkmazken bu sene VFŞL’deki 2-3 takım full yeni oyuncu ile oynuyor. O yüzden VFŞL’nin diğer liglere göre gidişatı bence iyi durumda diyebilirim.






LoL Mecmua: E-Spor kariyerine yeni başladığında bugün bu duruma gelebileceğini düşünüyor muydun? Şu anda ligin en çok sevilen ve en başarılı oyuncularından birisin bu konuda neler hissediyorsun?

Japone: Bu kadar başarılı olup olamayacağımı ya da büyük bir kariyer yapıp yapamayacağımdan emin değildim ama kendime güveniyordum çünkü o zaman buradaki destek oyuncularına baktığım zaman acemi olmama rağmen bence onlardan daha yetenekliydim ve beni daha fazla çalışmaya en çok iten şey bu oldu.  Kendime güvendiğim için başarılı olup olmamak aslında benim için bir seçenek değildi. Tam anlamıyla denemek istiyordum. O yüzden benim için her şey iyi durumda, mutluyum, iyi ki bu yolu seçmişim çünkü bu yönden de herhangi bir pişmanlığım yok. 


LoL Mecmua: İleride daha neler yapabilirsin? E-Spor kariyerini nerelere götürebilirsin? Bir hedefin var mı?

Japone: Oyun oynamaya devam etmek istiyorum. Uzun süredir oynuyorum. 23 yaşıma girdim. Yeni jenerasyondaki insanlara göre biraz yaşım yüksek ama bence beni diğerlerinden ayıran özellik diğerlerine göre daha hırslıyım ve hala öğrenmeye, bir şeyler öğretmeye açım. O yüzden geleceğim adına hani 3-4 yıl daha profesyonel oyuncu olarak kalmayı düşünüyorum. Herhangi gibi yayıncılık veya koçluk tarzı gibi bir şey değil de ana hedefim oyuncu olarak devam etmek. 


LoL Mecmua: Karşında bir Teemo destek görsen neler hissediyorsun? 

Japone: Teemo çok güçsüz bir karakter olduğu için karşımda Teemo varsa level 2'de ya da level 3’de öldürmüş olurum. 


LoL Mecmua: Bize biraz Thresh över misin?

Japone: Bence Thresh şuan metada çok güçlü bir destek şampiyonu bunun sebebi hem erken oyunda, orta oyunda ve ilerleyen oyunda oyundan düşmemesi hem de çok rahat rakibe dalabilme yeteneği olması. Rakibin hasarlarına veya saldırılarına karşı püskürtme yeteneği olduğu için iki yönlü de -defansif ya da agresif- şekilde kullanabildiğiniz için şuan metada en yükseklerde diyebilirim. Kör seçim atılabilen en iyi karakter. 


LoL Mecmua: Takipçilerine buradan neler söylemek istersin?

Japone: Bu mevsim elimizden geleni yapacağız, şampiyonluk şansımız yüksek ama benim ana hedefim 2021 Yaz Mevsimi'nin sonunda direkt Worlds’e gitmek. Zaten bunun için yapılanmış bir takımız. Elimizden geleni en iyi şekilde yapıp 2021 Kış Mevsimi'ni de kazanmak istiyoruz. Takip ettikleri için teşekkür ederim.




Hiç yorum yok