Header Ads

Call of Duty oyunları Nintendo'ya gelecek



Microsoft, Activision Blizzard'ı satın almasıyla birlikte Call of Duty serisinde de söz hakkı sahibi olmuş oldu. İngiliz Rekabet Kurumunun hale sürdürdüğü sorgulamalar ise bu anlaşmanın sektörde nasıl büyük bir endişeye sebep olduğunu da kanıtlar nitelikte. 

Satın alım sonrasında Sony ile girmiş oldukları rekabet ise iyice kızıştı. Sony tarafı Call of Duty serisinin yakın bir gelecekte PlayStation'a çıkamayacağı endişesiyle çözüm yolları ararken Xbox'ın CEO'su Phil Spencer ile bir türlü anlaşmaya varamadılar. 

Şirketin Call of Duty oyunlarının 10 sene boyunca PlayStation mağazasında kalmasını içeren teklifi Sony reddetse de Nintende bu teklifi kabul etti. Bu satın alıma dair sogulamalar düşerse anlaşma yürürlüğe girecek. 

Nintendo, Microsoft’un Yaptığı Call of Duty Teklifini Kabul Etti

Phil Spencer'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Nintendo ile anlaşmaya varıldığını söyledi. Call of Duty serisi sorgulamaların düşmesiyle birlikte Nintendo platformuna gelecek. Bu anlaşmanın yanı sıra Steam'in de ünlü oyun serisine ev sahipliği yapamaya devam edeceği söylenildi. 

Hiç yorum yok