Header Ads

Yanlışlıkla GTA 6'nın çıkış tarihi sızdırıldı



Microsoft'un, Activision Blizzard'ı satın almak için Rekabet Kurulu için hazırladığı raporda ortaya çıkan bir detay, GTA hayranlarını fazlasıyla heyecanlandırdı. Microsoft, yanlışlıkla da olsa GTA'nın çıkış tarihini sızdırmış olabilir. 

Bundan 2 ay önce, biranda Reddit ve GTA forumlarında büyük bir iddia dolaşmaya başlamıştı. İddialara göre bir hacker, Rockstar'ı hackleyerek GTA 6'ya ait erken test aşamasındaki videolara erişmişti. Daha sonrasında Rockstar bu görüntülerin GTA 6'dan olduğunu kabul ederek hacker için bir dava süreci başlatmıştı. 

Tabi ki bu olayın ardından GTA hayranları daha fazla ipucunun peşine düştü. Bugün ise ortaya çıkan bir belge, merakla beklenen GTA 6'nın ne zaman çıkacağını yanlışlıkla ortaya çıkarmış olabilir. 


Call of Duty nedeniyle Sony ile davalık hale gelen Microsoft'un Rekabet Kurulu için hazırladığı raporun bir kısmında “PlayStation’da en çok oynanan ve sevilen oyunlar” başlığı bulunuyor. Bu başlığı incelediğimizde listede Ark Survival Evolved, Ubisoft’un oyunları ve Sony’nin PlayStation özel oyunları gibi oyunların yanı sıra Rockstar’ın çatı şirketi Take Two Interactive’in sevilen oyunu GTA V de yer alıyor. Ancak asıl dikkat çeken kısım bu raporun sonlarında yer alan “Merakla beklenen Grand Theft Auto VI’nın 2024 yılında çıkması bekleniyor”  ibaresi oldu. Konsol üreticilerinin genellikle çıkacak oyunların yaklaşık çıkış tarihlerinden haberdar oldukları ve buna göre reklam kampanyaları ve konsola özel optimizasyon desteği gibi girişimlerde bulundukları biliniyor. Tabii durum böyle olunca Microsoft’un raporunda yer alan bu ifade de büyük bir önem kazanıyor.

Hiç yorum yok