Header Ads

League of Legends Worlds 2022 Finali tamamlandı!


Kimse inanmadı; "Kore dördüncüsü şampiyon olamaz." dediler, yanıldılar! ŞAMPİYON DRX!

Eylül'ün 29'unda başlayan ve 6 Kasım'da son bulan League of Legends'ın dünya şampiyonası olan Worlds'ün şampiyonu T1'a karşı 3-2 skorla DRX oldu!

Efsane kapışmaların yaşandığı Worlds 2022 serüveninde kimsenin tahmin edemeyeceği performans sergileyen DRX ile en son şampiyonluğunu 5 yıl önce yaşamış T1, finalde karşılaştı. Toplamda 5 maç süren bu karşılaşma, topluluğun ihtimal bile vermediği DRX'in galibiyetiyle sonuçlandı.

Daha da uzatmadan karşılaşmaların detaylarına inelim;

1. Maç - DRX [0] vs T1 [1]

Finalin ilk maçında T1, kompozisyon tarafında daha sağlıklı çıkmakla beraber takımca harika bir performans sergilediler.. 2 Baron Güçlendirmesini ard arda alan T1, 3 inhibitörü de yıkarak rakibinin tabutuna son çiviyi çaktı. Kendi üssünde yapılan savaşa karşılık vermeyen DRX, ilk maçtan mağlubiyetle ayrıldı.

(Ayrıca T1, bu maç içerisinde bir tane kule dahi kaybetmedi.)



2. Maç - DRX [1] vs T1 [1]

Heyecanın doruklarında, harika bir maç. İlk 10 dakika boyunca hiçbir skor alınmadı. Objektifleri birer birer paylaşan takımlar, birbirlerinin yaptıkları hataları sonuna kadar değerlendirmekten çekinmedi. Son dakikalard T1'ın aldığı hatalı Baron kararından sonra rakibinin 4 üyesini katleden DRX, serideki ilk galibiyetini aldı.



3. Maç - DRX [1] vs T1 [2]

Karşılaşmanın ilk yarısında rakibinin hareket etmesine bile izin vermeyen DRX, gerek oyuncularının kişisel hatalarıyla, gerek takım savaşlarındaki hatalarıyla üstünlüğünü kaybetti. 2 Baron Güçlendirmesi'ni de başarıyla çalmayı başaran T1 ekibi, yaptıkları tek takım savaşının ardından maçı kazandı.



4. Maç - DRX [2] vs T1 [2]

Kompozisyon tarafında çok iyi bir şekilde karşılanan T1, oyun içerisinde pek söz sahibi olamadı. Yapılan takım savaşlarını teker teker kazanan DRX, Baron Güçlendirmesi'ni de cebine atarak altın farkını iyice açtı. Dört bir yandan kuşatılan T1'ın üssünde Nexus'un patlatılması uzun sürmedi.



5. Maç - DRX [3] vs T1 [2]

Finalin son karşılaşmasını tek cümleyle "Destansı bir geri-dönüş" olarak tanımlayabiliriz. Kadim Ejder kapışmasında çarp savaşını kaybeden T1 oyuncuları, güçlendirmeyi rakibine kaptırmasıyla teker teker gri ekrana girdi. Rakibini darmaduman eden DRX, hem karşılaşmanın hem de Worlds 2022'nin şampiyonu oldu!



Sizin bu seri hakkındaki görüşleriniz neler? Yorumlarda belirtebilirsiniz.

Haberimiz burada son buluyor sevgili okurlar, gelecek haberlerimizde görüşmek üzere!

Hiç yorum yok