Header Ads

Battlefield, Call of Duty ile yarışamıyor!



Sony, Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alması sürecinde rakibi ile yaşadığı tartışmalara EA'in çok sevilen ve Call of Duty ile sürekli karşılaştırılan Battlefield serisinin de dahil etti. Sony, Battlefield serilerinin Call of Duty'lerle rekabet edemediğini açıkladı. 

PC Gamer'în yaptığı habere göre, İngiliz hükümetinin satın alma sürecine dair başlattığı incelemeye yanıt olarak Sony, Battlefield dahil hiçbir FPS yapımının Call of Duty'nin yakaladığı başarıyı yakalayamadığını söyledi. 

Sony'nin konuyla ilgili yanıtı şu şekilde:

"Call of Duty, taklit edilebilir bir yapım değil. Ne kadar iyi geliştirilmiş olursa olsun, herhangi bir oyunun Call of Duty'yi yakalaması mümkün değil. Son 10 yıldır birinci şahıs nişancı türünde neredeyse her yıl en çok satan oyun oldu ve bariz bir farkla şimdiye kadar kendi türünde en çok satan oyun. Diğer yayıncıların bu başarıya ulaşmaları için yeterli kaynakları yok. İyi bir örnek vermek gerekirse; Activision'dan sonra en büyük geliştiricilerden olan Electronic Arts, yıllardır Battlefield serisiyle Call of Duty'ye rakip olmaya çalışıyor. Call of Duty ile Battlefield arasındaki benzerliklere ve EA'nin AAA oyun geliştirmedeki başarılarına rağmen (FIFA, Mass Effect, Need for Speed, Star Wars: Battlefront gibi), Battlefield yeterince iyi rekabet edemiyor. Ağustos 2021 itibariyle 400 milyonun üzerinde Call of Duty satışı gerçekleşmişken, bu sayı Battlefield serisinde 88,7 milyon ile kaldı."


Hiç yorum yok