Header Ads

Steam Türkiye'nin dolar kurunu 10 TL'ye yükseltti!



Türk Lirası'nın değer kaybetmesi ne yazık ki Steam'i de vurdu!

Steam, Valve Corporation tarafından geliştirilen, bir dijital dağıtım, dijital hak yönetimi, çok oyunculu oynanış ve iletişim sunan platformdur. Oyunların geniş çapta dağıtımı ve onlarla ilgili çoklu ortamların tamamen internet üzerinden yayılımı için kullanılmaktadır.

Oyun yapımcıları ya da yayımcıları, oyunlarını Steam platformu üzerinden oyuncularla buluşturmak istediğinde Steam, her ülkeye özel olarak kur bazı veriyordu. Steam üzerinde 1.8 Türk Lirası, 1 Dolar ederken ne yazık ki 25 Ekim 2022 sabahında bu kur, 10 Türk Lirası = 1 Dolar olarak değiştirildi. 



Bu değiştirmeyle beraber Valve'ın oyunları olan Half-Life 1/2, Left 4 Dead / 2, Portal gibi seriler ve oyunlar bir hayli zamlandı. Ancak başka bir gözle baktığımızda ise Türk oyun geliştiricileri ya da küçük çaplı stüdyolar için daha iyi oldu.

Halihazırda büyük stüdyolar Dolar kurunu uzun zamandan beri 10 Türk Lirası ya da üstünde tutuyordu. Yine de Steam'in bizler için insaflı davrandığını söylesek yalan olmaz gibi.


Türkiye'nin oyun sektöründe önemli isimlerinden Dora Özsoy'un Twitter üzerinde yaptığı paylaşımlar, bizler için daha açıklayıcı oluyor. İşte o paylaşımlar;




Bu kur hakkındaki görüşleriniz nelerdir, oyun alma sıklığınızda ne gibi değişimler gözükecek? Görüşlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

Haberimiz burada son buldu sevgili okurlar, gelecek haberlerimizde görüşmek üzere! 

Hiç yorum yok