Header Ads

Minik Oyuna Minik İnceleme: MultiVersus Açık Beta

 

Son zamanlarda oyuncu topluluğunun dikkatini çeken tatlı mı tatlı bir oyun bulunmakta; MultiVersus. Her şeyden önce bu oyunun bu kadar ilgi toplamasının sebebi belki de yapımcı firmanın sinema-dizi ve çizgi film tarihinin en iyi yapımcılarından biri olan Warner Bros olması. Zira kendileri bildiğimiz bir çok kurgusal ikonik ve kült karakterlerin senaryolarına ev sahipliği yapıyor.

MultiVersus ise bu bahsi geçen ikonik-kült karakterlerin bir araya getirildiği, basit bir kontrol mekanizmasına sahip çevrimiçi bir dövüş oyunu. 

Limonlu sodalarınızı buzlu bardaklarınıza dolduruverin. Hızlı ve ferahlatıcı bir oyun incelemesi aşağıda sizleri bekliyor.

Yemek Sonrası Tatlı: LoL Sonrası MultiVersus

League of Legends örneği verdim zira hepimiz farkındayız ki bu tarz oyunlar bizi bazen deli edebiliyor. Deli etmese de bir süre sonra sıkabiliyor ya da yorabiliyor. Yorgunluğunuza veya bıkkınlığınıza rağmen bilgisayar başından kalkmak istemiyorsanız MultiVersus vakit ayırabileceğiniz çerez bir oyun. Ayrıca Cross-play özelliğine de sahip!

Karakterler ve Oyun İçi İçerikler



Oyunda bahsetmekten en zevk duyacağım yer burası sanırım. Zira buradaki çoğu karakteri bir yerlerden tanıyor, seviyor yada onlar hakkında en azından fikir sahibiyiz. O yüzden yabancılık çekme durumumuz olmuyor. DC evreninden; Batman, Wonder Woman, Superman gibi karakterler varken, Cartoon Network'ten tanıyacağımız; Steven Universe, Jack ve Finn gibi karakterler mevcut. "Ben eski toprağım birader! Milenyum çocuğuyum ben!" derseniz ona da deva bulmuşlar; Buggs Bunny, Tom ve Jerry, Taz gibi karakterler de listede mevcut. Aynı zamanda bunların kendilerine has kışkırtmaları, dış görünüşleri de bulunmakta.

Bu karakterlerin bu kadarla kalmayacağını, oyunun şu an açık beta sürümünde olduğunu hatırlatmak isterim tekrardan. Rick and Morty, Matrix'ten Neo, Harry Potter gibi bir çok Warner Bros yapımından karakterler bekleniyor açıkçası.

Kontrol Mevzuları: "Dövüş Oyunlarında Kötüyüm"



Merak etme, ben daha kötüyüm. Daha önce Brawlhalla'yı oynadıysanız bu kontrol mekanizmasına aşinasınız aslında. Oldukça basit ama bir o kadar da dolu bir kontrol mekaniğine sahip bir dövüş oyunu olduğunu söylemem gerekir. Rastgele bütün tuşlara da basabilirsiniz...Ama basmasanız da olur yani. Brawlhalla kadar kuru da hissetirmeyecek türden. 

Biraz daha açalım; oyunda topu topu 9 tuş kullanıyor olacaksınız. Bunlar; her oyunda Allah'ın emri olan W,A,S,D ve Space tuşları, Ee tabi bir de rakibe tekme yumruk atabilmeniz için J,K ve L tuşları. Oyunu konsolda oynamadığım için kontrollerin nasıl çalıştığından emin değilim ancak bilgisayardan giriş yaparsanız böyle başlayacağınızı bilin derim.

Yetenekler ve Roller



Karakterler kendi aralarında 4 role ayrılıyor; Dövüşçü, Tank, Suikastçi ve Destek rolleri. Her karakterinde kendine has bir oynama stili bulunmakta; Hibrit, Yatay ve Düşey. Anlayacağınız karakterlerin nereye doğru kombo yapması gerektiğini anlatan terimler bunlar.

Tabii her karakterin kendine has pasif özellikleri ve WASD ve JK ile kombinleyebileceğiniz yetenekleri bulunmakta. Aynı zamanda karakterlerinizi oynadıkça onlara deneyim kazandırarak "Perk" dediğimiz özellikler kazandıracaksanız. Bunlar ise oyun içinde "Rakip havadaysa %10 daha fazla hasar verirsiniz." gibi özellikler kazandırıyor. Her karakterin de kendisine has 2 imza perk bulunmakta. 

Tatlı ve hızlı bir incelemenin daha sonuna geldik. Siz de eğer diğer rekabetçi veya yorucu oyunlardan kaçıp biraz daha stres atabileceğiniz hoş ve çerezlik bir oyun bulma peşindeyseniz, LoL'de oyun ararken araya bir şeyler sıkıştırmak istiyorsanız MultiVersus tam sizlik! 
 
Sonraki incelemelerde görüşmek dileğiyle, sağlıcakla kalın! 


Hiç yorum yok