Header Ads

League of Legends Sezon 13'te Tüm Orman/Ormancı Değişiklikleri!


Sezonlar geldi, sezonlar geçti. Değişikliklerin sonu gelmedi. Uzun süredir Riot tarafından izlenen ormancı rolüne ve ormana bir takım değişiklik yapılacak. Değişikliklerin yapılmasında ki en temel etken Ormancı şampiyonlar arasındaki dengeyi sağlamak ve Orman rolünü tercih edenlerin sayısını arttırmak. Zira bir zamanlar çok sevilen bu rol, dengesizlikler ve metada ki diğer rollere kıyasla zorluğu nedeniyle daha az tercih edilen bir rol haline gelmişti.

Yapılan değişiklikler temel olarak eşyalar ve sistem üzerine. Ormancı şampiyonlar üzerinde henüz bir oynama söz konusu değil. Bunu sezon içerisinde ancak görebileceğimizi umuyoruz.

Yeni Ormancı Eşyaları ve Evcil Hayvanlarınız!


Oyunu benim gibi Sezon 2'den beri oynayanlar net olarak hatırlayacaktır ki; öncesinde ormancı eşyalarımız bize orman ruhları verir ve bunlarla beraber oyunu bitirirdik. Bahsi geçen ruhlar biraz daha ruh kıvamından çıkıp Riot'un deyimiyle "evcil hayvan" olarak geri geliyorlar. 

Daha önceden var olan 3 temel orman elementi üzerinden özelliklere sahip olmaya devam edecekler. 

Yeşil olan, yani "Semender". biraz daha tank şampiyonların özelinde. Kullanıcısına ekstra kalkan ve sıvışma özelliği veriyor.

Mavi olan, "Tilki". Mobil özellikler üzerine yoğunlaşan bir eşya olacak. Kullanıcısına ekstra hareket hızı sağlayacak. 

Kırmızı arkadaşımız ise bir "Kurt". Dövüşçü şampiyonların daha çok tercih edeceği bir "evcil hayvan" olacak. Ekstra hasar çıkarmanızı sağlayan özelliklere sahip olacak.

Evcil hayvanlarınızı oyun başında bir defa tercih ettiğinizde oyun boyunca bir daha değiştiremeyeceksiniz. Oyunun nereye evrileceğini ve neye ihtiyacınız olacağını iyi kestirmeniz gerekecek.

Yeni çarp mekaniği

Evcil hayvan eşyalarınız 40 yüke sahip. Orman yaratıkları öldürdükçe bu yükler azalarak size ekstra özellikler kazandırıyor. [0]-[20]-[40] yüke ulaştığınızda Çarp yeteneğiniz giderek güçlenecek(600-900-1200 Hasar şeklinde.), rakipler üzerinde kullanılabilir olacak.

Çarp büyüsüyle artık yaratıklardan can çalamayacaksınız. Sadece yaratıklara hasar verdiğiniz bir araç olacak.

Orman dengelemeleri ve sabır süresinde değişiklikler

Orman rolünü tercih eden arkadaşlar için kritik bir konu olacak. Zira orman yaratıklarının sabırları eskisi kadar dayanıklı değil. Artık sabırları daha hızlı tükeniyor ve daha dar bir sınama alanına sahipler. Yaratık belirlenen alandan çıktığı an sabırları hızla tükenmeye başlayacak ve kendilerini yenileyecekler. Uzun lafın kısası; aynı anda 2 orman yaratığını kesme devri kapanıyor.

Ormancıların, orman yaratıklarına temel hasarı düzenlenecek. Aynı zamanda başka bir rolde oynayan arkadaşınız orman yaratıklarına daha az hasar vuracak.

Orman can yenileme mekanikleri tamamen değişti. Gromp'u kestikten sonra kazandığınız devasa can yenilemesi kaldırıldı. Ormancı eşyalarıysa artık can çalma vermeyecek. Bunun yerine öldürdüğünüz her orman yaratığından bir miktar can elde ederek oynamaya devam edeceksiniz.

Kimya Ejderi geri dönüyor


Dengesiz olduğu düşünülerek kaldırılan Kimya Ejderi, Sezon 13'te tekrardan bizlerle olacak. Tabii farklı özellikleriyle.

Kimya Ejderini her katledildiğinde takımınıza ekstra sıvışma ve İyileştirme/Kalkan gücü verecek. Ruhunu ele geçirdiğinizdeyse belli bir canın altında ekstra hasar kazanmanızı sağlayacak.

Ejderhanın harita üzerinde yapacağı değişikliklerse bitkiler üzerinde olacak;

Patlayan çiçekler artık sizleri iki katı daha uzağa uçuracak.

Erikler artık yavaşlatmayacak ve yediğinizde ekstra kalkan kazanacaksınız.

Görüş çiçekleriyse dairesel bir alanda patlayacak.(koni şeklinde patlamaya da devam edecek.) Yeri belli olan rakiplere daha hızlı koşmanızı sağlayacak ve alandaki totemlerin canını direkt olarak 1'e indirecek.

Sezon 13'te orman ve ormancı açısında yapılacak tüm değişiklikler bunlar. Yapılan değişikliklerin hala test edilmekte olduğunu ve değişikliklerin olabileceğini belirtmek isteriz. Nice haberlerle bir daha görüşmek dileğiyle, sağlıcakla kalın!

Hiç yorum yok