Header Ads

İlk Witcher oyununun remake'i geliyor!

 

2007 yılıyla birlikte Witcher efsanesi hayatımıza girmişti. Bir roman serisinden oyun dünyasına uyarlanan seri günümüzde en çok konuşulan oyunlardan biri olmayı başardı.

CD Projekt Red, Witcher ve Cyberpunk isimleri sonrasında yeni projelerine dair bazı açıklamalarda bulunmuşlardı. Witcher serisindeki üçleme sona erdi ve Witcher evreninde yeni hikayelere yelken açacağız. Cyberpunk 2077 kanadında ise önümüzdeki sene yayınlanacak Phantom Liberty isimli bir genişleme paketi yer alıyor.

Uzun dönem planlarına dair bir görüntü paylaşan firmada Witcher kısmında"Canis Majoris" isimli bir proje yer alıyordu. CDPR'ın internet sitesinde yaptığı açıklamalarla birlikte bu projenin de Witcher serisinin ilk oyununun remake projesi olduğu kanıtlanmış oldu.


The Witcher Remake sizlerin “Canis Majoris” kod adı ile de biliyor olabileceğiniz yapımın ta kendisi. Henüz erken ve oyunun son derece dikkat ve detaylara özen gösterilerek geliştirildiğinden emin olmak istiyoruz. Bu nedenle sizlerle haberleri paylaşmaktan heyecan duysak da bu proje ile ilgili detayları konuşmaya başlamamız biraz süreceği için sizlerden sabırlı olmanızı istiyoruz.

The Witcher bizler için, CD PROJEKT RED için her şeyin başladığı yer. Yaptığımız ilk oyundu ve bizler için oldukça büyük bir andı. Bu yere geri dönmek ve oyunu yeni nesil oyuncuların deneyimleyebilmesi için yeniden inşa etmek daha büyük değilse de büyük hissettiriyor. Bu projede Fool’s Theory ile iş birliğinde bulunmak daha önceki Witcher oyunlarında yer alan kişilerle iş birliğinde bulunmak kadar heyecan verici. Ellerindeki malzemeyi iyi biliyorlar, oyuncuların bu remake’i görmek için ne kadar sabırsızlandıklarını biliyorlar ve inanılmaz, tutkulu oyunların nasıl yapılacağını biliyorlar. Ve oyun hakkında daha fazlasını paylaşmamız biraz zaman alacak olsa da buna değeceğini biliyorum.

- CD PROJEKT RED Stüdyo Başkanı Adam Badowski’nin açıklamaları

The Witcher serisinin ilk oyununun remake'i Unreal Engine 5 motoru kullanılarak gelilştiriliyor. Ayrıca bu projeyi CDPR, Fool's Theory isimli Polonyalı bir stüdyoya vermiş durumda. Oyunun geliştirme aşamasında daha erken safhada olduğu da söyleniyor. İlerleyen yıllarda bir aksilik çıkmadığı halde ilk oyunun remake'ini de görebileceğiz. 

Hiç yorum yok