Header Ads

GTA V ve RDR 2 Bugüne Kadar Kaç Adet Sattı?


Dünyanın en çok beklenen oyunlarından bir tanesi olan GTA VI'in geliştiricisi ve yayıncısı Rockstar Games, NBA 2K ve Mafia serisi ile dikkatleri üzerine çeken 2K games ve Hades gibi oyunların yapımcısı Private Division'ın çatı şirketi olan Take Two Interactive, geçtiğimiz gün yaptığı mali kazanç görüşmesinde sahip olduğu şirketlerin istatistiksel bilgilerini ve oyunların satış rakamlarını açıkladı. 

Yayınlanan raporda Take Two’nun geçtiğimiz mali kazanç görüşmesinden bu yana büyük strateji değişikliğine başvurmadığını görebiliyoruz. T2’nun 2023-2025 mali yılı, 24 büyük bütçeli (NBA 2K23, Marvel’s Midnight Suns, Kerbal Space Program 2), 10 bağımsız (Rollerdrome), 38 mobil (GTA: The Trilogy – The Definitive Edition ve Star Wars: Hunters), 7 orta bütçeli (yeni Tales from The Borderlands oyunu) ve 8 yeniden yayınlanan oyun içerecek.


Ayrıca şirket, oyun sektöründen yeni istatistikler paylaştı:

Tahmini olarak interaktif eğlence pazarı – 221 milyar dolar

2021’deki toplam mobil oyun yüklemesi – 83 milyar

Tahmini olarak mobil oyun pazarı – 131 milyar dolar

Rockstar Games

GTA Online için yayınlanan abonelik sistemi olan GTA+’ın başarılı bir şekilde çıkışını gerçekleştirdiği bildiriliyor. Ayrıca T2, GTA 6 için yeni bir açıklamada bulundu:

Geliştirme süreci devam ediyor, onlar [Rockstar] seri, endüstri ve eğlence için yaratıcı ölçütler belirlemeye kararlılar.


Take Two Interactive

2K Games

T2, Borderlands evreninde geçen Tiny Tina’s Wonderlands, 2K Games’in en iyi oyunlarından biri olarak görüldüğünü açıkladı. 2023 mali yılı içerisinde de oyun, 4 DLC paketleri ile birlikte desteklenmeye devam edecek. Ayrıca 2K’in yeni oyunu olan Marvel’s Midnight Suns’ın 2023 mali yılına ertelendiği açıklandı.


Private Division

Ağustos ayında çıkışını gerçekleştirecek Roll7’ın yeni oyunu Rollerdrome ile yanı sıra Private Division, Intercept Games, Evening Star, Moon Studios, Piccolo ve Yellow Brick Games’in yeni oyunlarının yayıncılığını üstleniyor.


Zynga

T2, Zynga için “Bold Beat” stratejisini kullanacağını açıkladı, böylelikle oyunlara yeni içerikler ve modları getirilerek yeni oyuncuları kendine çekmeyi, oyunun kitlesi için yeni derinleştirilmiş tecrübe sunmayı ve eski oyuncuları geri getirmeyi planlanıyor.


Oyunların Satış Sayıları

Take Two’nun sahip olduğu oyunlar ve serilerin son satış sayıları:

Grand Theft Auto serisi – 380 milyon

Grand Theft Auto V – 170 milyon

Red Dead Redemption serisi – 68 milyon

Red Dead Redemption II – 45 milyon

NBA 2K serisi – 125 milyon

Borderlands serisi – 75 milyon

Borderlands 3 – 15 milyon

Borderlands 2 – 26 milyon

BioShock serisi – 39 milyon

Sid Meier’s Civilization serisi – 62 milyon

PGA TOUR 2K21 – 3 milyon

Hiç yorum yok