Header Ads

Embracer Group elliden fazla oyun markasını satın aldı!

 

Geçtiğimiz aylarda Embracer Group, Square Enix'ten yüklü bir satın alım yapacağını duyurmuştu. Geçtiğimiz günlerde de bu satın alımın resmen tamamlandığını açıkladı.

Square Enix bünyesindeki Crystal Dynamics, Eidos Montreal, Sqare Enix Montreal stüdyolarını satın alan Embracer Group 300 milyon doları gözden çıkarmış oldu. Bu stüdyolarla beraber şirket Deus Ex, Tomb Raider ve Thief gibi isimlerin de arasında bulunduğu elliden fazla oyunun isim sahibi olmuş oldu.

YENİ TOMB RAIDER OYUNU GELİŞTİRİLİYOR!

Embracer Group'un himayesine geçen stüdyoların şu anda ne yapacağı belirsiz olsa da, Crystal Dynamics'in yeni bir Tomb Raider oyunu geliştirmeye başladığı biliniyor. Ayrıca bu stüdyolarla beraber şirket, sahip olduğu markalar için yeniden yapımlar ve spinoff'lar geliştirmek istiyor.

Bu büyük satın alımın tamamen bitmesinin yanı sıra Embracer Group, Limited Run Games, Interactive ve daha fazla oyun stüdyosu ve dağıtımcısını bünyesine katmış bulunuyor. İlerleyen yıllarda oyun konusundaki rekabetlerde Embracer Group'ın ismini de bol bol duyacağız gibi görünüyor.

Hiç yorum yok