Header Ads

Cyberpunk'ın bedeli CD Projekt'e korkunç oldu

Business Insider Polonya'nın yayınladığı bir rapora göre CD Projekt, bu yıl korkunç bir tablo çiziyor. Cyberpunk 2077'nin piyasaya sürülmesinden bu zaman kadar şirket yüzde 75 değer kaybetti
40 milyar Polonya Zloti'sinin üzerinde bir değeri olan şirket şuanda 10 milyar Zloti'nin altında bir değere sahip durumda. 

Cyberpunk piyasa sürülmeden önce CD Projekt hisseleri 400 Zloti'den işlem görüyordu. Oyunun çıkışından hemen önce ise hisseleri 443 Zloti seviyelerine yükselmişti. Ancak oyunun problemli çıkışı ve yatırımcıların güvenini sarsmasıyla şirketin değer grafiklerinde düşüşler yaşandı. CDP  hisseleri 2021'in ilk aylarında yarıya kadar inmişti, bu yılın Mart ayında ise şirketin değeri bir o kadar daha düşüş gösterdi. 

CD Projekt, Cyberpunk 2077'nin bedelini ağır ödüyor

Basitçe anlatacak olursak CD Projekt'in, Cyberpunk 2077'nin sorunlarıyla mücadele etmesi şirkete 5 yıllık bir zamana mal oldu. Oyunları 2020 yılında 14 milyon kopya satmasına rağmen şirket değer kaybına devam ediyor. Geliştirici şirket piyasaya sürülmesinden bu yana Cyberpunk 2077'nin sorunlarını çözmeye odaklandı ve büyük kısmını çözdüklerini iddia ediyorlar. 


Hiç yorum yok