Header Ads

Birçok WWE oyunu satıştan kaldırıldı

 

Her sene düzenli olarak çıkış yapan WWE serisinde son çıkan oyun 2K20 olumsuz eleştirilere maruz kalmıştı. Bunun üzerine yapımcılar seriye bir yıl ara verdikten sonra Mart ayında çıkan WWE 2K22 ortalama puanlara ulaşmayı başardı.

Yeni oyunun çıkmasıyla birlikte 2K Games, geçtiğimiz günlerde WWE serisinin eski oyunları olan 2K17, 2K18, 2K19 ve 2K20'yi ve bu oyunlar için yayında olan tüm DLC paketlerini herhangi bir duyuru yapmadan Steam'den kaldırdı. Bu oyunlar artık yeni oynamak isteyenler için satın alınabilir durumda değil.

Steam Tracker'ı inceleyen bir Reddit kullanıcısı ise aslında bu oyunların 13 Temmuz'dan beridir satın alımının kaldırıldığını fark etti. Oyunlar Steam'in yanı sıra Xbox ve PlayStation'ın satış mağazalarından da kaldırıldığı fark edildi. 

Oyunun kaldırılmasıyla alakalı olarak 2K'in WWE ile arasındaki lisans anlaşmalarının sonlandığından kaynaklandığı tahmin ediliyor. WWE'nin her sene olarak kadro değişikliğine uğraması sebebiyle eski oyunlarda yer alan güreşçilerin ve birçok ismin de lisans dışı olduğu için oyunların devre dışı bırakıldığı düşünülüyor. 

Serinin birçok oyununun kaldırılmasıyla beraber Steam'de şu an aktif olarak erişilebilen WWE 2K22 ve WWE Battlegrounds oyunları kaldı. Ayrıca oyunların kaldırılmasıyla alakalı 2K kanadından da henüz gelen resmi bir açıklama bulunmuyor.

Hiç yorum yok