Header Ads

CALL OF DUTY'NİN HİLECİLERİ SİNİR EDECEK ÇÖZÜM: RICOCHET ANTI-CHEAT!


"Running in the 90's" şarkısını duyuyor musunuz?

Call Of Duty'nin yapımcı stüdyosu olan Activision, hilecileri oyundan bezdiricek bir anti-cheat hazırladığını duyurdu. Ricochet Anti-cheat adı verilen bu hile karşıtı yazılım, hilecileri saptadıktan sonra banlamak yerine oyuna girdiklerinde komik bir şekilde cezalandırıyor. Peki ne yapıyor bu Ricochet Anti-cheat?

Ricochet Anti-cheat, hilecileri kendi ilacından tattırarak onların oyun zevkini mahvediyor. Hileci olduğu belirlenen kişi lobiye katılıp oyuna giriyor ve oyuna girdiğinde ise puf. Hiçbir silahı yok ve yumruk dahi kullanamıyor. "Silahsızlandır" adı verilen bu sistem, hilecinin hiçbir silaha erişmemesini ve yumruk dahi atamamasını sağlıyor. Tek yapabildikleri rezil rüsva bir şekilde etrafta koşturmak oluyor. Kısacası Call of Duty oynuyorsanız ve rakibiniz sadece etrafta koşturuyor ve yumruk dahi atamıyorsa anlayın ki karşısınızdaki bir hileci.

Ricochet Anti-cheat, 2022'nin başlarında hilecileri aynı şekilde oyundan soğutan 2 yöntemle karşımıza çıkmıştı. Bunlar "Hasar Kalkanı" ve "Gizleme" olarak geçiyordu. Hasar kalkanı, hileci olduğu tespit edilen kişinin rakibine hiçbir şekilde hasar verememesini sağlıyor. Gizleme olarak geçen yöntem ise hileci olduğu belirlenen kişinin mermi izlerini takip edememesini ve hiçbir şekilde ses kasamamasını sağlıyor.

More JGOD'un Youtube üzerinde Ricochet Anti-cheat'in özelliklerini gösterdiği videoyu aşağıda bulabilirsiniz;


Her ne kadar eğlenceli ve hilecileri yerin dibine sokacak bu yöntem hilecilerin önünü keser ya da hileyi engeller mi? Yorumlarda tartışabilirsiniz.

Efendiler, haberimiz burada son buldu. Gelecek haberlerimizde görüşmek üzere.

Hiç yorum yok