Header Ads

VALORANT AJANI FADE DEĞİŞTİ!

 

Uzun süredir beklenen Türk ajan Fade, geçtiğimiz saatlerde Türkiye sunucusuna da eklendi. Erken erişimle oynayan içerik üreticilerinden de Fade'in nasıl bir ajan olduğunu görmüş olduk. Bazı yerlerdeki yerel hareketleri de tebessüm ettirmişti. Ta ki ajan resmen sunucuya eklenmeden önce küçük bir değişiklik yaşayana kadar.

Fade, ajan seçim ekranında ve oyun içinde Q yeteneği olan Mıhla yeteneğindeki küreyi tutarken işaret ve serçe parmaklarını kaldırıyordu. Bu da eski Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan bozkurt ikonunu temsil ediyor aslında. Bu detayla Riot Games gönlümüzü çalıyordu ancak resmen ajan oyuna eklenirken bu görüntüyü kaldırdılar. Aşağıdan önceki ve sonraki haline ulaşabilirsiniz.


Önceki Halleri;



Son Halleri;

Serçe Parmağını İndirmiş :(


Değişikliğin sebebi kesin olarak bilinmese de Ermenilerin iddia ettiği soykırım anma günüyle alakalı olduğu düşünülüyor. Türk ajanın tanıtım günü bu anma gününe denk geldiğinde Ermeni topluluk tarafından büyük tepki çekmişti. Fade'deki bu değişimden sonra konuyla alakalı aşağıda atılan tweet dikkatlerden kaçmadı.


Birçok insanın bu bozkurt işaretiyle ilgili Riot Games'e e-posta attığı biliniyor. Yukarıdaki tweet'i atan kişi resmi bir Riot görevlisi olmasa da gazeteci olarak geçiyor. 

Ayrıca konuyla ilgili daha önce Life Is Strange: True Colors oyununun yazarlığıyla Fade'in hikayesini Ryan Clements'a tweet atan bir Türk kullanıcı ise engellendiğini iddia ediyor.


Riot Games'in ise bu güncelleme hakkında bir açıklaması yok. Umarız bu işareti böyle bir sebepten dolayı kaldırmamışlardır. En kısa sürede açıklamada bulunmaları temennimizdir.

Hiç yorum yok