Header Ads

ÇİN'DE BİRÇOK OYUNA YASAK GELDİ ARALARINDA ELDEN RING'DE VAR

Çin hükümeti, oyunların yayınlarının yapılmasına dair politikalarını sıkılaştırmaya devam ediyor. Son yapılan sıkılaştırmalarla birlikte ülkenin yayın kriterlerine uymayan birçok oyunun Çin’de yayınlarının yapılması tamamen yasaklandı. 

Geçtiğimiz ay Çin hükümeti, reşit olmayan vatandaşların çevrimiçi oyun kısıtlamalarının sosyal medya ve canlı yayını da kapsayacak şekilde genişletileceğini söylemişti. Haberlere göre hükümet, yasayı bu ay itibariyle yürürlüğe sokmaya başladı. 

Ülkenin ulusal radyo ve televizyon yönetimi, onay verilmeyen birçok oyunun yayının yapılmasını ve sosyal medyada paylaşılmasını yasaklandı. Yasa tasarısına göre Çin vatandaşları, sadece oyunların sıradan yayıncılar tarafından değil profesyonel e-spor organizasyonları tarafından yapılan turnuva yayınlarını da izleyemeyecekler.


Yayın yasağına dahil olan oyunlar arasında Elden Ring de var

Çin’de yürürlüğe giren bu yasa tasarısının asıl arkasındaki itici faktörlerden biri, video oyunlarının Çin'de yayınlanması için resmi onay alması gerekirken, onaylanmamış oyunların genellikle Huya, DouYu ve Bilibili gibi platformlarda izinsiz bir şekilde yayınlanması olmuştu. Yasa tasarısının kapsamlarından biri de hükümetten izin almayan oyunlarının yayınlarının yapılamayacak olması. Bu oyunlardan biri de oyun dünyasının en iyi oyunlarından Elden Ring.

Elden Ring'in lisansı bulunuyormuş 

Bu yılın başlarında Elden Ring, bir lisansı olmamasına rağmen Çin oyun canlı yayın platformlarında günlük ortalama 17,1 milyon izleyiciye ulaşmıştı. Ancak burada asıl nokta izni olmaması. İzin olmadığı için artık Çin vatandaşları Elden Ring’in yayınını yapamayacak ve izleyemeyecekler.

Hiç yorum yok