Header Ads

VALORANT'TA YENİ AJANIN YETENEKLERİ SIZDIRILDI İDDİASI! | TÜRK AJAN YOLDA!

 

Bir süredir VALORANT'a gelecek yeni ajan hakkında konuşuluyordu. Hatta Riot Games son güncellemeyle haritaların bazı yerlerine oyun içi ajanlardan bırakılmış mesajlar yerleştirmişti. Bunlardan birinde Cypher, Türkiye'den "Şantajcı" isimli birinin onu zora düşürdüğünü söylüyor ve bu kişiyi yakalamak uğrunda ideal ekibini kurmak için Brimstone'dan izin istiyordu. 

Böylelikle sıradaki gelecek ajanın Türk olacağı konusunda tahminler kuvvetlenmişti. Geçtiğimiz günlerde de VALORANT'ın resmi sitesinde Mart ayı ajanların son durumuyla ilgili bir yazı paylaşıldı. Bu yazının sonunda, yukarıda gördüğünüz gibi bir fotoğraf paylaşıldı. Fotoğrafın adı "Lokum.jpeg" ve de fotoğrafta da Türk kahvesi, fincanın hemen yanında nazar boncuğu ve sağ tarafında da lokum görebiliyoruz. Yazının sonunda yazan söz ise tüm dillerde Türkçe gözükecek şekilde "Herkesin bir korkusu var." yazılmıştı.

Bu bilgiler doğrultusunda ajanın Türk olacağı herkes tarafından kabul ediliyor gibiydi. Ayrıca bazı oyun içinde ajanların mesajlaşmalarına baktığımızda ajanımızın teknolojiyle haşır neşir olduğu için hacker özelliklere sahip olması bekleniyordu. Ta ki geçtiğimiz saatlerde ajanımızın yetenekleri sızdırılana kadar. 

Sızıntının nereden geldiği belli değil. Ancak Twitter'da aktif olarak VALORANT sızıntılarını tahmin edip paylaşan @ValorLeaks hesabı da bu bilgileri paylaşmış durumda. İsterseniz sızıntı görsele ve yeteneklere bir göz atalım.


C - PROWLER

Yetenekte bir yaratığı bıraktığımızda düz gittiğini veya "iz"leri takip ettiğini belirtiyor. Bunun dışında farenin ateş etme tuşuna basılı tutarak da yönetebildiğimizi belirtiyor. Bu yetenek, hem Skye'ın ultisine hem de Spike'a Hücum modundaki ikiz kurt küresine çok benziyor. Yani düşmanı takip eden bu yaratık düşmana ulaşırsa geçici körlük ve sarsma etkisi yapıyor. Ayrıca iz muhabbeti de bu ajanla beraber oyuna gelebilecek yeni bir mekanik olabilir. Prowler yeteneği ise iki slota sahip ve markette 300 kredi üzerinden satılacak.


Q - SEIZE

Q yeteneğinde ise ajan eline Reyna'nın Kem Gözü gibi bir küre alıyor. Bu küreyi fırlattıktan sonra havada 1.5 saniye kalıyor ve yere düşüyor. Yere düştükten sonra ise bir alan oluşturuyor, alandaki düşmanlar bu küreye bağlanarak 75 hasar alıyorlar ve sağırlaşıyorlar. Bu yetenek tek slota sahip ve markette 200 krediden satılacak.


E - HAUNT 

Ajanın imza yeteneği olan bu yetenekte de tıpkı bir önceki gibi eline bir küre alıyor. Bu küreyi fırlattıktan sonra yetenek yere düştükten sonra tekrar yukarı kalkıyor. İkinci kalkışından sonra göze dönüşerek görüş açısına giren tüm ajanları gösteriyor ve izleri peşine takıyor. Bu yetenek imza yetenek, bu yüzden bir kredisi yok.


X - NIGHTFALL

Ödül Avcısı (BountyHunter) kod adlı ajanımızın ultisi ise bir garip. Etki etme alanı Breach ultisi gibi olsa da gidiş şekli Omen'ın paranoya özelliği gibi. Gönderdiği bu sis tarzı ultiye düşmanlar yakalanırsa çürüme alıyor, izleri çıkıyor ve sağırlaşıyorlar, üstelik bu 12 saniye sürüyor (Anlayacağınız bayağı op.). Çürümeden kasıt, Viper'ın zehir perdesinin içinden geçildiğinde geçici süreliğine gelen hasar şeklinde olabilir. Ulti yeteneği de bildiğiniz üzere skora göre birikerek kazanılıyor. 7 ulti küresi alındığında ultiye erişim açılıyor.


Sızıntı görselde ajanın ellerinin de gözüktüğünü de fark etmişsinizdir. Eğer gerçekse gelecek ajanımızın bir kadın olduğu da ortada. Ayrıca VALORANT'ın resmi sitesinde yayınlanan son yazıdaki "Lokum" fotoğrafındaki nazar boncuklu yüzüğünde bu görselde sol eldeki işaret parmağında takılı olduğunu görebiliyoruz.

Bunun yanı sıra VALORANT içerisinde hiçbir ajanın yeteneklerinin açıklandığı ek bilgi kısmının bu kadar uzun tutulduğunu görmemiştik. Burada hasarların ve saniyelerin detaylı verildiği hatta bazı cümlelerde gramer hatası olduğu görülüyor. Yüksek ihtimalle bu görüntünün sahte olduğu algısı da hakim.

Birçok kişiye göre bu sızıntı sahte, hatta bilerek yapılmış şeklinde yorumlanıyor. Çünkü ajan sızıntılarına alışık olsak bile, maksimum 10-12 gün öncesinden yapılıyordu. Daha bir ajanın çıkmasına bir aydan fazla süre varken gelen bir haberin gerçek olduğuna inanmak elde değil. Bilerek yapıldığını düşünen kesim ise, karakterimizin teknolojiyle içli dışlı olduğu için diğer ajanları kandırmaya yönelik kendinden sızıntı yaptığını da söylüyor. Bilirsiniz Riot Games karakterlerini gerçek dünyaya bağlamayı seviyor ve yapıyor da. 


Peki siz neler düşünüyorsunuz? Sizce gelecek yeni Türk olduğu düşünülen ajan sevilecek mi? Ya da adı hakkında herhangi bir tahmininiz var mı? Yorumlar kısmında fikirlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın!

Hiç yorum yok