Header Ads

LEAGUE OF LEGENDS: UNUTULMUŞ ŞAMPİYONLAR LİSTESİ!


Unutulmuş Ne Varsa Eski Şampiyonlardan..

Eski şampiyonlardan pek bir şey kalmadı zira hatırlayanlardan yaşayan yok artık. Shurima toprakları kadar tozlu ve Freljord kadar soğuk bir liste. Her ne kadar bir hevesle çıkartılmışsa da şampiyonlar, Hiçlik'te unutulup gitti..

Yeni bir listenin tatlı konusu. Aslında başlığa; ''Yadigar Şampiyonlar Listesi'' deseydik daha doğru olabilirdi diye düşünüp durduk. Neredeyse hiç oyunda görünmedikleri için varlıklarından bile haberiniz olmayabilir. Hatta yeni bile öğreniyor olabilirsiniz.(Uzay Ejderi Yaşasın! Fiçuuuuv!)

Çok fazla konudan uzaklaşmayalım. Zira, Runeterra evreni çok tehlikeli. Her an her şey olabilir endişesi ile yaşamak gerçekten yorucu olabiliyor. Listemiz, adından anlaşılacağı üzere; ''Unutulmuş'' yani en az oynanılan şampiyonlar üzerine gerçekleşecek efendiler. Çayınızı, kahvenizi, çerezlerinizi ve en önemlisi LİMONLU Sodalarınızı almayı unutmayın. Hep birlikte keşfe çıkıyoruz!






Böyle bir karakter mi varmış ya? Ney, hem de ejderha mı? Hadi canım sen de!

''Hikayesel olarak en güçlü varlık olan Uzay Ejderi Aurelion Sol, tüm Runeterra'nın, yıldızların ve gezegenlerin Yaratıcısı. Her ne kadar güçlü olsa da kibirliydi de ve bu o'nun zayıflığı oldu Minik insanların vaatlerine, hediyelerine kanıp, onların kölesi olacağını görememişti..''


Mükemmel bir hikayeye sahip olan bu Ejderha'nın oynanmaması gerçekten aşırı derecede üzücü bir durum. Tamam, her şey hikayeye bağlı değil ancak bir miktar sevgi de görse fena olmazdı sanki..(Aurelion Sol buff istiyoruz hololooooo)

Oynayan kişilerin elinde şahane bir araç olan Aurelion Sol, çoğunlukla Profesyonel Arena'da veya Üst Ligler'de oynanılıyor.(Elmas 1, Ustalık, Üstatlık ve Şampiyonluk.) Kazanma oranı yüksek ancak, bu onu unutulmuş şampiyonlar listesinden maalesef çıkartmaya yetmiyor..

Aurelion Sol Oynanma Oranı: %0.9


Bu Uzay Ejderi fazla sinirlendi, her an bizi buradan toz edebilir kaçalım! Unutulmuş bir harita olan Uğursuz Koruluk'a gitmeye ne dersiniz? Hem de Kristal Muhafız olan Skarner'ı görmüş oluruz. Hiç duymadınız mı ismini? Aa, demek ki üstünüze hiç ölümüne koşan akrep görmemişsiniz!





Yahu geçen bir Skarner geldi karşıma; Yırtıcı Rünü ve Turbo Kimyasal Tankı eşyasını alıp yarını yokmuş gibi koştu üzerime. Sonra ne mi oldu? Gri ekranı gördüm tabii!

''Hakkında pek bir bilgi olmamasına rağmen bildiğimiz tek şey, Uğursuz Koruluk haritasının ölene kadar savunucusu ve koruyucusu olacağı..(Sonsuzluk Gözyaşları..)''

Varlığı ile yokluğu bilinmeyen karakter olan Skarner, Sonsuz Uçurum(ARAM) haritasında Vadi'ye göre daha çok görülüyor. Ancak, iki haritada da; Yırtıcı Rünü, Hayalet, Youmuu, Cıva Yatağan, Turbo Kimyasal Tankı, Ölü Adamın Zırhı gibi hareket hızı eşyaları alıp şampiyon kaçıran kişiler var. (Aurelion Sol Düşmanıma vermesin...)

Ne kadar güçlü olursa olsun oynanmıyor Akrep efendi.. Yakında Rework alacağı haberleri de duyuruldu ancak henüz bir konsept çalışmaları yayımlanmadı. Umarız oyunda daha fazla görebiliriz.(Skar Skar Skarner...)


Skarner Oynanma Oranı: %0.9





(Anlık şaşkınlık ve sessizlik.)Böyle Ormancı mı olur len!

''Runeterra'nın Doğasever İhtiyar Baba'sı hakkında bildiklerimiz çok sınırlı. Yanlışlıkla İlah Söğüt'ü kesmesiyle beraber tamamen doğa ile birleşti. Bütün her yeri, orman yaratıklarını ve doğayı daha yaşanılabilir güzel bir ortama dönüştürüyor.''

O kadar Doğasever ki, Orman yaratıklarına bile düz vuruş atamıyor. Takımına oldukça yardımda bulunan Ivern, çok sevimli ve cana yakın bir karakter. Daha çok Destek rolünde oynanılan bir şampiyon olabilirmiş aslında. 

Bazen; ''neden çok oynanmıyor?'' diye soruyoruz kendimize. Bu soruyu sizlere de yöneltiyoruz efendiler. Hikayesel ve yetenek seti olarak harika bir karakter. Ama unutulmaya yüz tutmuş karakterler arasında da yerini alıyor maalesef.


Ivern Oynanma Oranı: %1,2





Koskoca İmparator Bir Kuş mu?  Fazla güvercin yemi vermişsiniz sanırım, delirmiş bu!

''Ölümsüzlüğün eşiğinde duran gururlu ve kibirli İmparator Azir, kibri yüzünden büyük ihanetlere ve hüsranlara uğradı. Uzun bir aradan sonra yıkılmış olan imparatorluğu tekrardan ayağı kaldırmak için her şeyi yapmaya hazırdı.''

Oyunun en zor karakterleri arasında yerini alan Azir, Shurima topraklarında unutulmuş gitmiş. Aslında, oynamayı bilen kişiler karşı takıma halay çektirebiliyor. Koridor safhasında eğer yakıncı bir şampiyon varsa, ona eziyet çektirerek oyunun sonuna doğru  Yükselişe ermiş Azir görebilmemiz mümkün.

Çok oynanmamasının nedenlerinden biri de bu; ''Aşırı zor'' bir yetenek setine ve oynanışa sahip olması.. (Prrr Prrr prrr! Ah, beni altın kafese koysalar yine de Limonlu Soda derim!)

Azir Oynanma Oranı: %1,5





Hop Sağ, Sol, Geri, İleri ve Ciğerini Sök! Mükemmel.

''Demir Kardeşliği'nin kendisine yaptığına hâlâ inanamamıştı. Tek hatırladığı şey, Hecarim'in ordusu kendi askerlerini kesip biçtiği ve Kalista'nın son nefesinde intikam yemini ettiği...''

Eğer bir Tank veya Yakın Dövüşçü şampiyon olarak oyunu oynuyorsanız bu karakteri yakalamanız ve alt etmeniz bir hayli zor olacaktır. Kendisi tam bir vur-kaç(kite) manyağı bir şampiyon.

Üst Ligler'de ve özellikle de Profesyonel Arena'da faaliyet gösteren Kalista, normal oyunlarda pek nadir görülüyor. Erken Orta ve Geç oyun safhalarında hep Orta halde etki gösteren Kalista, oyuncularını pek etkilemiyor.

Kalista Oynanma Oranı: %1,5

Listemizi burada sonlandıralım efendiler, eğer devamının gelmesini istiyorsanız yorumlarda belirtebilirsiniz! Buradan oynanmayan şampiyonları oynayan oyunculara selam olsun! Şimdilik görüşmek üzere, sağlıcakla ve limonlu sodalarla kalınız!

Dipnot: Bu veriler League of Graphs Platin ve üzeri Üst Ligler verilerine göre hazırlanmıştır.



Hiç yorum yok