Header Ads

Mecüksel Listeleme: League of Legends Karakterlerinin Gerçek İsimleri!


***
''Onlar her zaman gerçek isimlerini sakladılar. Ama bugün o sır çözüldü..''
***

Selamlar efendiler. Bugün yeni bir ''Listeleme'' ile karşınızdayız! Bu listemizde; ''League of Legends Karakterlerinin Gerçek İsimleri'' adı altında listeleme yazımız olacaktır. 

Sizlere şöyle bir soru yöneltsek; ''Hiç oynadığınız hatta Main'leme derecesine getirmiş olduğunuz şampiyonun, gerçek ismini biliyor musunuz?'', cevabınız ne olurdu? Direkt oyundaki ismini söylemiş olurdunuz fakat, bunlar sadece buz dağının görünen yüzü...
(Trundle sütunu da olabilir aslında. Sonuçta o da bir buz!)

Konudan çok fazla uzaklaşmayalım. Listemize; Gölge Adalar'da kol gezen, Örümcek Tanrı Zehirçene tarafından ısırılan hanım ablamızdan başlayalım. Aman dikkat efendiler, güzelliğine sakın aldanmayın. Zira o güzelliğin altında ne çirkinlikler yatıyor.(Ama her güzel böyle değil...)




Elise
***
Her ağ, bir şaheser. Sineğin ömrü, örümceği görene kadar.
***

''Kara Gül Cemiyetine katılmasıyla tüm hayatı değişecekti. Zehirçene'nin inine izinsiz kimse giremezdi. Elise, bu riski göze alarak kendi kaderini mühürlemiş oldu..''


Oyunun Rework almayan şampiyonlarından olan Elise, şu son zamanlarda unutulmuş. Oysa, hikayesel ve oynanış mekaniği olarak çok güzel bir karakter.

Evet, şok şok şok! Hazır mısınız efendiler, kraliçemizin çağlar boyunca sakladığı gerçek ismine? (Ungoliant kızı Shelob! Demek isterdim ama...)

Gerçek İsmi: Elise Kythera Zaavan


Madem Gölge Adalar'dan gidiyoruz, hikayesel olarak başka bir şampiyonumuza göz atalım öyleyse. Kendisi sayısız defa ölmüş ve Necromancer'ları tarafından diriltilen, Kara Gül Cemiyetinin en büyük korktuğu düşman;



Mordekaiser
***
Ah Kara Gül, aciz dalaverelerini hatırlıyorum. Solup gitmeye mahkûm, değersiz birer toz zerresi..
***

''Ölmeyi reddetmiş biri olarak kol gezen Demir Hortlak, sayısız kez öldürülüp dirildi. Ama hayır, bu Mordekaiser'i durdurmaya engel değildi. O'nu kim durduracak peki? Meçhul...


Hikayesel olarak durdurulamayan ama oyunda sadece Cıva Yatağan ile durdurulan Mordekaiser,
 Ölümsüz Hisar'ı geri almaya ve tüm Runeterra'ya hakim olmaya geliyor.

Çağlar boyunca ismini herkesten saklayan Demir Hortlak'ın sırrı çözülüyor. Eveeettt, geliyor gönlümüzün efendisi MordeKayseri!(keşke öyle olsaydı beh.)

Gerçek İsmi: Sahn-Uzal


Yavaş yavaş Gölge Adalar ve Noxus bölgesinden şöyle kaçalım. Ne olur ne olmaz. Bir bakmışız ki Sahn-Uzal bizi kendi alemine götürmüş. Oraya Aurelion Sol bile el atamaz işte.(Çok çoğu kafamıza bir tane bonk vurur canım ne olur ki?)





Sivir
***
Ücretimi daima alırım. Altınla ya da kanla...
***

''Sivir Shurima'da görevli bir kiralık askerlerin lideriydi. Elindeki bumerang ile para için savaşlara girip kazanmıştı. Savaş Hanımı'nın amacı ise, çökmüş olan imparatorluğun, bıraktığı değerli hazinelere ulaşmak. Ama bir gün şahit olacağı şeyleri göreceği, aklının ucundan geçmezdi...''

Hanım ablamızı şu zamanlarda hiç gören oldu mu? En son Lethality(zırh deşme) eşyaları alınıyordu? Oysa çok tatlı bir eşya dizilimi ile keyif veriyordu. Sanırım suikastçılardan korkmuş..

Alt Koridor'u karşısındakilere zindan eden Sivir, oldukça mobil ve minyon biçme makinesi. Şöyle düşünebilirsiniz, Nasus'un yük kasmayan hali gibi. Sadece, kimseye zararı olmayan tatlı minyoncukları biçerek oyun kazanabilirsiniz.

Gel gelelim kendi gerçek ismine. Söylenilene göre kendi ismini çevresindeki kişilerden ve Yükselişe ermiş Azir'den bile gizlemiş!

Gerçek İsmi: Sivunas Alahair


Şöyle alt şehirleri biraz gezelim. Bir yoklayalım belki görmek istediğimiz; vıcık, elastik ve kaslı ağabeyimizi görürüz. Aha gördüm! İşte orada, bu taraftan!





Zac
***
Esneğim belki ama, asla boyun eğmem!
***

''Oldukça tatlı bir cisim olan Zac, Zaun'un bilinmeyen mağarasında toplanan kimyasal sızıntıdan doğan duyarlı bir silahtı. Her ne kadar kendi kişiliğinden taviz vermeyen Gizli Silah, en iyi, en güzel yıllarının geçirdiğinin farkında değildi...''


Vadi'nin elastik sapanı olan Zac, bir oradan bir bu yana zıplıyor. Vadi kısa Zac'ler uçuyor!

Ormancı rolünde oynayan oyuncuların vazgeçilmezlerinden olan Gizli Silah, oldukça eğlenceli ve keyif verici. Son zamanlarda yine Yetenek Gücü olarak oynanıyor. (Tank varken oynayın işte yetenek gücüne ne gerek var? 
🤨🤨🤨)

Söylenilene göre kendi isminin ne anlama geldiğini bile bilmiyor.

Gerçek İsmi: 
Zaun Askeri Cisim(Zaun Amorphous Combatant)




Vadi'de daha nice sırlar saklı efendiler. Bu bilinmeyenlerin hepsi çözülmeyi bekliyor. Şimdilik kendinize çok iyi bakmanız dileği ile. Bol Beşte Beş'leriniz, Kadim Ejderha'larınız, Baron Özelliğiniz ve tabii ki;


LİMONLU SODALARINIZ 
BOL OLSUN!

Hiç yorum yok