Header Ads

Microsoft, Activison-Blizzard'ı Bünyesine Katıyor!


Dünya yazılım devi aynı zamanda X-Box'a ev sahipliği de yapan Microsoft, Warcraft, Call of Duty gibi oyunların yapımcısı olan Activison-Blizzard şirketini bünyesine katıyor!

Son zamanlarda "cinsiyetçilik/ırkçılık" olayları üstüne olay çıkararak sadece oyun dünyasını değil, tüm dünyanın tepkisini üzerine toplayan Activison-Blizzard uzun süre kendisini toparlayamamıştı. Dava üzerine dava açılan büyük oyun şirketi sonunda iflasın eşiğine doğru sürüklenmeye de başlamıştı. Diablo, Warcraft, Starcraft, Overwatch gibi dünya çapında büyük patlama yapmış oyunların geleceği de tartışılmaya başlanmış, haklarında bazı kararlar bile alınmıştı.

Duruma Microsoft çok geçmeden el attı. Tam 68 milyar dolar (927.853.200.000 Türk Lirası) karşılığında resmen şirketi bünyesine aldı. Hatta X-box'ın kendi sayfasından yaptığı resmi açıklamaya buradan da ulaşabilirsiniz. Hatırlarsanız bundan önce Fallout, Skyrim gibi yapımları hazırlayan Bethesda'yı da kucaklayıp götürmüşlerdi. 

Şimdiyse bu sevindirici haberin ardından milyonlarca insan tek bir yürek oldu bu soruyu soruyor. Diablo ve Warcraft'ı ayda 30 lira karşılığında GamePass üzerinden oynayabilecek miyiz? Siz ne dersiniz?

Hiç yorum yok