Header Ads

MECÜKSEL LİSTELEME: BİR NESLİN MMORPG İHTİYACINI KARŞILAYAN 3 OYUN!

 

Bu zamanlarda pek popüler olan "Metaverse" işlerinden sonra, sanal hayat bu, ikinci hayat bu gibisinden söylemler duyuyoruz. Türkiye'de oyunculuk geçmişi olan bizlerse zamanında gerçek ikinci hayatları görmüştük. Hatta gerçek hayatın ikinci sıraya düştüğü dönemleri bu gözlerle gördük.

 MMORPG oyunların bütün dünyada çok meşhur olduğu bir dönem vardı. Dünyanın geri kalanında farklı oyunlar meşhur olmuşken, Türkiye'de daha farklı oyunlar meşhurdu.

 Türkiye'de meşhur olan oyunlar kesinlikle oyunun kendisine para verilmeyen sözde Free To Play oyunlardı. Sözde olmasının sebebi, sundukları PvE deneyim bir hiç sayılıyordu ve PvP oyunda da para harcamadan bir şey yapılamıyordu. 

 Ülkemizde oynanan MMORPG oyunlar daha çok MMORPG oyunları içinde varoş seviyesi sayılır. MMORPG oyunların içinde bile alt seviye olabiliyor, hayali bile korkunç ama gerçekti.


 3- Silkroad

 Bu üçlü içerisinde en az bildiğim oyunu ilk sıraya yazdım. Koreceden İngilizceye Yahoo ile çevrilmiş, buna istinaden Türkçeye neyle çevrildi allah bilir dediğimiz oyun. 

 İpek yolunun koruyuculuğunu üstlenip gerçek hayatta yapmadığımız mesaiyi yapmamızın beklendiği yaklaşık 500 megabaytlık bir dosya yığını. 

 İsminin hakkını veremeyen bir ticaret sistemiyle bizi karşılıyor. Çevrem ve diğer kullanıcı yorumları öyle da bunu tasdikliyor. 





2- Knight Online

 Eşyalar için arabaların, evlerin satıldığı, yoğunluktan premium server kurulmak zorunda kalınan efsanevi MMORPG oyunuydu. 

 Solucan kesilerek başlanan serüven ne kesilerek sonlanıyor tam olarak bilmiyorum, fakat 7/24 grinding yapmak farzdı. PvP mücadeleye yoğunlaştığını bildiğim oyun, o kadar Pay To Win ki, kim bir kuruş fazla para harcasa o diğerini yener.





1- Metin 2

 Benim içlerinde oynadığım tek oyundu. Bizim zamanımızda abilerimiz Knight Online oynarken çocuklar Metin 2 oynardı. Metin 2'nin çocuk oyunu olduğu algısı kesinlikle doğruydu. 

 Metin 2'de hiçbir gelişme hiçbir zaman var olmadı. En büyük avantajı rengarenk olmasıydı bu da çocukların ilgisini çekti. Kısaca Metin 2 içlerindeki en kötünün en kötüsüydü, içlerinden sadece oynadığım tek oyun bu fakat bundan kötüsü olamaz diye düşünüyorum. 



 MMORPG oyunlarla alakalı bu kadar zaman öldürmenize sebep olduğum için özür dilerim. Pek de güzel olmayan anılarızı hatırlatmış olabilirim şimdilik hoşça kalın ve görüşmek üzere.


Hiç yorum yok