Header Ads

League Of Legends, Zeri İçin Şampiyon Tanıtımı Yayınlandı!



Evvvet, birkaç gün önce oyuna yeni eklenecek şampiyonumuz olan Zeri'nin tasarım posteri duyurulmuştu. Yakın tarihte Rusça olarak tanıtım videosunun sızdırılmasının üstünden fazla zaman geçmeden, tüm sunucular için resmi olarak duyurulan bu şampiyonun yeteneklerini gelin hep birlikte inceleyelim.


Tanıtım Videosu: 


Her şeyden önce, videoyu açmamız ile bizi karşılayan sinematiğe değinmek istiyorum.

Riot Games'in diğer sinematiklerine nazaran, bu animasyon üzerinde pek durulmamışa benziyor. Özellikle karakterimiz Zeri'nin yüzü, hiç de posterde gösterildiği gibi değil. 

Posterde bulunan şampiyonumuz, beyaz bir ten rengine ve yüz hatlarına karşın çok büyük gözlere sahipken; sinematikte posterdekinden daha farklı bir ten rengine sahip. Gözleri ise apayrı bir konu. Ayrıca kötü adamların üstüne doğru geldiği sahnedeki hareketleri çok yapmacık görünüyor.


Zeri'nin tanıtım posteri; 


Esas Konu

Şimdiyse şampiyonumuzun yeteneklerini inceleme kısmına geldik, başlamadan önce söylemek isterim ki belirtilen yetenek ve özelliklerin bir kısmı tahmin olmakla birlikte, kesin bir geçerliliği bulunmamaktadır.


Zeri, Buff Becerisi Tanıtım Videosu




Kendisinin ilk yeteneği ile bu kısımda karşılaşıyoruz, Twitch'in koku bombasına saptanan Janna'ya sağladığı güçlendirme ile kendisini himayesi altına aldığı görülüyor. 

Tahmin: Bu yetenek, üstünde uygulanan takım arkadaşına "büyü geçirmez" efektini sağlıyor veya belli bir süre kalkan ve hareket hızı kazandırıyor olabilir.


Zeri, Kısa Atılma Becerisi



Aatrox, Lucian ve Gwen gibi daha birçok şampiyonun sahip olduğu bir yetenek olan atılma özelliğini, Zeri'de de görmek mümkün. 


Zeri, Uzun Atılma Becerisi



Şampiyonumuz, bulunduğu alanda enerji toplayıp uzun bir atlama gerçekleştirir. Bu yeteneği ile kalın duvarlar üzerinden atlayabildiği de görülüyor.

Tahmin: Bize kalırsa atılma yeteneği iki aşamadan oluşuyor, aynı Vi'ın Q yeteneği gibi. Eğer bas-bırak yapılırsa kısa bir mesafeye atılım sağlıyor, ancak uzun süreli basılı tutarsa; yüksek mesafeli yerlere kolayca erişim sağlayabiliyor ve duvar gibi engellerin üzerinden atlayabiliyor!


Zeri, Işın Becerisi



Silahı aracılığıyla orta menzilli bir ışın yollayan Zeri, isabet alan rakibi yavaşlatıyor. Eh, Jinx'in W yeteneği ile oldukça benzer bir işleve sahip; pek şaşırtıcı bir şey yok.


Zeri Ultimate Becerisi



Son olarak, karakterin son yeteneği; ultisinden bahsetmek gerekirse, yeteneğini uyguladığı menzil Blitzcrank'in ultisinin menziliyle aynı gibi gözüküyor. Videodan anlaşılacağı üzere, alan içerisindeki takım arkadaşlarını güçlendirip, rakipleri damgalıyor. 


Tüm bu yeteneklere bakıldığında oyuncuların da düşüncesini merak etmiyor değiliz. Bana kalırsa yeni çıkan her şampiyonun uğradığı bir döngüye maruz kalacak. Şayet Akshan'da böyle olmuştu. 

Başlarda fazlasıyla oynanıyor ama sonrasında bir çöpmüşcesine kenara atılıyor. 

Peki siz Zeri'nin yeteneklerini nasıl buldunuz?


Şimdilik bizden bu kadar, kendinize iyi bakın; limonlu sodayla kalın!

Hiç yorum yok