Header Ads

Mecüksel Listeleme: Oyundan Kaldırılan En Güzel 5 Eşya | Nerede O Eski LoL'ler...



League of Legends'ı çok eskiden beri oynuyorsanız, muhtemelen taş devri zamanında doğmuş bir dedemiz gibi bize oyun hakkında bir çok hikaye anlatabilirsiniz. "Bak eskiden harita böyleydi, bunun gibi bir eşya vardı, şöyle bir şampiyon çıkacaktı!" gibi. Zira aynı hikayelerden bende de bolca var. 

Oyunu 2. sezonundan beri oynayıp bırakamayınca...

League of Legends çıkmasından bu yana eşya içerikleri konusunda birçok değişikliğe gittiğinde hem fikiriz. Oyunu 8. sezondan beri oynayan birisi bile aynı şeyi söyleyecektir. Zira Riot sabit bir mekanik üzerinde durmaktan hoşlanmayan, yenilik taraftarı bir yapımcı. Yine de belirtelim, eski eşyaları özlüyoruz. Belli mi olur? Belki kaldırılan içeriklerden oluşan bir oyun modu yaparlar bir ara, ne dersiniz?

Konuya dönelim. Bu listeleme, konuyu bilenler için biraz nostalji bilmeyenler içinse tam bir "Dede hikayesi" tadında olacak. O yüzden limonlu sodanızı hazır edin, şimdiden iyi okumalar.


5-) Statik Hançer

Pek uzak bir zaman olmadı kendileri Sihirdar Vadisi'nden göçeli. Yine de bir çok mobil şampiyonun özellikle de Yasuo ve Master Yi'lerin favori eşyasıydı. Zira yaptığınız bir vuruş, bir elektrik yüküne dönüşüveriyor ve rakiplere sıçrayarak fazladan büyü hasarı vermenizi sağlıyordu. 

"Peki ya etrafında başka rakip yoksa?" İşte eşyanın en can alıcı tarafı da buydu. Tek olan rakibe daha fazla hasar vermenizi sağlıyordu. Şimdi neden Yasuo ve Master örneklerimi verdiğimi umarım anlamışsınızdır.


4-) Cehennem Asası

Eşyayı alıp cebinize koyduğunuzda şampiyonunuzu ışıklı mışıklı yapan türden bir eşyaydı. Tam bir fiyat performans eşyasıydı bu canavar. Özelliklerinin basit olması sizi aldatmasın. 700 birim içerisindeki tüm rakiplerin %10 daha fazla büyü hasarı almasını sağlıyordu bu meret. 

Menzilli şampiyonlarda pek görmeyeceğiniz türden bir eşyaydı. Genelde AP-Tank şampiyonlarına çok yakıştırılırdı. Zira verdiği 100% taban can yenilemesi, 300 can, 65 büyü direnci, %10 bekleme süresinde azalma... Tam da hibrit bir Amumu'ya alınmalık değil mi?


3-) Gölge Avcı'nın Bıçağı

Oyunun gelmiş geçmiş en ilginç eşyalarından birisi olabilir. Zira kullanım alanı orman olmasına rağmen orta koridorda Ezreal gibi bir şampiyon için bile meta eşya haline gelmişti. Ormancı eşyası olduğu için istediğiniz role doğru yükseltme şansınız da oluyordu. İster YG, ister SG, isterseniz saldırı hızı.

Burada bahsetmek istediğim asıl olayı ise ormanda Master Yi, Jax gibi şampiyonlar oynarken bu eşyaya sarı efsunu almaktı. Öyle bir pasif özellik sağlıyordu ki; tek bir ormancı eşyasıyla bile şampiyonunuz çılgınlar gibi hasar çıkartabiliyor. 2 eşyayla dakika 20'de tek başına Baron'un üstesinden bile gelebiliyordu! 

Neler gördü bu gözler neler!

Editör Bonusu: Mana Potu!

Oyundan kalkmasına en çok tepki gösterilen eşyaların başını muhtemelen Mana Potu çekiyordur. 10 saniyede 100 mana yenilemek... Şu an yokluğunu çekmiyoruz, ee unuttuk tabii, alıştık malum düzene. Mana dayanıklılığı düşük şampiyonlar için büyük mü büyük bir nimetti bu eşya. 

Ah eski, güzel günler ahh.


2-) İlahların Kılıcı

Kesinlikle oyunun en dengesiz eşyalarından birisi olabilirdi. Kaldırılmasından memnun oldum ve olmadım arası bir durum söz konusu. Kullandığım zaman işime geliyor, karşı taraf kullandığı zaman lanet bir eşyaya dönüşüyordu.

Rengar, Draven, Garen gibi anlık ve hasarını sürdürebilen şampiyonlarda tercih edilirdi genelde. 3 saniyeliğine 2.5 saldırı hızınız ve %100 kritik şansınız oluyordu...Evet, sadece %100 kritik şansı olan bir 6 eşyalı bir Draven'ın kafanıza 3 saniyede 7.50 defa vurduğunu farz edin. 

Gerçi, ancak 1. saniyeden sonra yaşayabilirseniz farz edersiniz. 


1-) Ölümateşi Pençesi

Orta koridorda Büyücü şampiyon oynayanların vazgeçilmezi olan bir eşyaydı. Fizz, Mordekaiser, Lissandra, Ahri, Veigar ve daha nice şampiyonla çok iyi uyum sağlayan bir eşya! Kaldırılmasının sebebiyse aslında ortada. Herkes kullanabiliyor ve dengesiz.

Kullanabilmeniz için yapmanız gereken tek şey rakibinize tıklamak! Evet bu kadar. Daha sonrasında olacaklar ise;

Rakibiniz, maks. canının %15'ine eşdeğer bir büyü hasarı alacak, 4 saniye boyunca da aldığı büyü hasarı %20 daha fazla olacak.

İster tanklara karşı, ister taşıyıcılara karşı kullanın. Eğer iyi durumdaysanız bu eşyayla herkesin işini bitirebilirsiniz! Pardon, "bitirebilirdiniz."

Bir nostaljinin burada sonuna geldik. Bu yazıyı yazarken zamanın ne kadar hızlı aktığını bir kere daha anladım. "Ah o eski LoL'ler, nerede o eski LoL'ler?" diyerek bu yazıyı burada sonlandırıyorum efendiler. Kendinize iyi bakmayı ve şu soğuk günlerde bol bol C ve D vitamini almayı ihmal etmeyin. 

Sağlıcakla kalın, görüşmek üzere!

Hiç yorum yok