Header Ads

PlayStation 3 Oyunlarını Bilgisayarda Oynamak İsteyenlere İyi Haber!



PlayStation her ne kadar eski bir konsol olsa da kaliteli oyunlara sahip.

Fakat bugünlerde ikinci el bir PlayStation 3 almak pek ekonomik olmuyorken, eski oyunları oynayabileceğimiz en ekonomik yol emülatörler oluyordu Emülatörlerin sorunlarından oyuncuların aklına takılanlardan belki de en önemlisi çözüldü.


PlayStation 3 oldukça geniş bir oyun kitaplığına sahip, bu yüzden her oyunu oynayabilmeniz pek mümkün değildi. Nihayet onca yıldan sonra "bir emülatör" "tüm PS3 oyunlarını" çalıştırabiliyor.

Evet yanlış duymadınız: "TÜM PS3 OYUNLARI!" 

PS oyunları arasınca PC'ye gelmeyen çok kaliteli oyunlar var. Özellikle de Sony'nin  PlayStation Exclusive oyunları, yalnızca PS ile oynayabiliyor. 2011 yılında çıkan RPCS3 emülatörü sayesinde PS3 oyunlarını PC üzerinde oynamak mümkün olmuştu. Yıllar boyu gelişen emülatör nihayet desteklediği oyun oranını "yüzde 100'e" çıkardı. Geliştiriciler bu haberi bir tweet ile verdi:



Elbette her PS3 oyununu sıfır hata ile PC üzerinde oynamak mümkün değil. Şu an tüm oyunların "yüzde 63" gibi bir kısmı "sorunsuz" olarak oynanabiliyor, "göze çarpan" sorunları olan oyunların oranı ise "yüzde 30".

Fakat 2006 yılında çıkmış bir konsoldaki oyunları PC'de oynayabilmek hepimiz için büyük bir nimet.

PS4 çıktıktan sonra bile bu konsola destek verilse de 2013'den sonra PS3 için harikalar yaratıldığını görmedik. Bunun öncesinde "The Last Of Us" gibi kaliteli yapımlar PS3'e gelmişti. Oyun kütüphanesi geniş olan konsolun oyunlarını PS4 veya PS5 üzerinde oynamak pek mümkün değil.

Siz isterseniz eski oyunları tekrardan oynamak istiyorsanız "RCPS3 emülatörü" ile şansınızı deneyebilirsiniz.

Şu an açılmayan oyun olmasa da sorunlu olan oyunlar var ve muhtemelen sorunsuz oyun olmayacak. Ama isterseniz emülatörün indirme sayfasına "buradan" ulaşabilirsiniz.


Kaynak

1 yorum:

  1. Ve burada hala bilgisayarımda PSX Rom'larını (https://www.playroms.net/ps1-roms/) oynuyorum. Bunun için teşekkürler. Aslında bazı PS3 oyunlarını oynayacağım için gerçekten heyecanlıyım.

    YanıtlaSil