Header Ads

Mecüksel Listeleme: En Havalı Fragmana Sahip 5 Oyun!



Oyun firmaları yaptıkları oyuna beklenti yaratmak için çeşitli yollara başvurur. Oyun içi görüntüler olsun, hikayeyle bağlantılı değişik sızdırmalar olsun, bazen bu sızıntıları kasten yaptıkları bile olur. Fuarlarda "gameplay" videoları dışında artık bir de sinematik fragmanlarımız olmazsa olmazlarımızdan oldu. 

21. yüzyılın teknolojisi varken bunu kullanmamak ayıp olur herhalde! Yine de ne yazık ki bu teknolojiyi de suistimal eden firmalar var. Fragmanları usta bir film gibi çıkarıp beklenti yaratırken oyunun asıl halinin çıkışıyla nice ümitler kırıldı bu camiada. 

Bugün ki konumuz ise işte bu, fragmanlar. Fragmanlarına göre oyunun beklentiyi karşılayıp karşılayamamasından çok, direkt olarak estetik açıdan bakacağız. Karşınızda, bize göre, en havalı fragmana sahip 5 oyun! İyi seyirler efenim.



5- Hellblade 2


Bu yıl içerisinden çıkması beklenen oyundan enfes bir fragman geldi desek yeridir. Dövüş ve macera klasmanında yer alan oyunumuz, ilk oyununda övgü ve ilgiyi toplamıştı. İkinci oyununda da aynı performansı, hatta daha fazlasını bekliyoruz! Fragman da çıtayı arşa çıkarmış. Hadi hayırlısı.

4- Rise of The Tomb Raider


Bende en az Half-Life serisi kadar büyük yeri olan Tomb Raider. En son oyunundan bir önceki oyunu olan Rise of The Tomb Raider ile karşınızdayız. 

Yapımcılığı Square Enix'e geçtiğinden beri önceki oyunlarına kıyasla daha aksiyona yönelen Tomb Raider'da aynı zamanda görsel şölen de yaşıyoruz. Square Enix bu fragmanla da bildiğiniz gövde gösterisi yapıyor. Umarım Shadow of The Tomb Raider'dan sonra çıkacak oyun biraz daha farklı olur...

3- Far Cry 3


Ah Ubisoft ah... Keşke şu fragman işini iyi kıvırdığın kadar oyunlardaki senkronzasyonları ve bug'ları da iyi kıvırsan. Bilmeyenin kalmadığı Far Cry serisinde üçüncü oyundan sonra bütün oyunların üçüncü oyun formatının üstüne kurularak farklılaştırılmaya çalışıldığı, her şeyin temeli olan efsane oyunumuz var. Far Cry 3.

 Genelde de zaten dönüm noktaları olan oyunların fragmanları bu kadar müthiş oluyor. Garip.


2- Battlefield 1


Oyunun ilk duyurulduğu sene bilgisayarım olmadığı için kafayı yedim desem yeridir. Fragmanı, kullanılan müzik, yükselen tansiyon, her şeyiyle efsane bir fragmandı. Biraz geçte olsa oynama fırsatını yakaladığım her yerde oynadım. 

En sonunda bitirmek de nasip oldu tabi ki de. Neydin sen be Battlefield 1!


BONUS: Crysis


Senelerin efsanesi, yüzde yüz olmasa da milli gururlarımızdan biri. Bir FPS sever olarak utanarak söylüyorum ki daha bu seriyi oynama fırsatım olmadı... Sistemimin eski olduğu zamanlarda yarım saat oynamam sonucu kapandığı için kendilerine küsmüştüm. 

Ancak bu eski fragmana rağmen oynayınca içimde de birden atılma isteği gelmedi değil! Bekle beni Crysis!



1- Assassin's Creed III


Bu Ubisoft var ya bu Ubisoft... Gerçekten Assassin's Creed serilerinin neredeyse hepsinin fragmanının ayrı ayrı karizmatikliği var abi. Bunu kimse reddedemez. Ama benim en sevdiğim ve izlerken tüylerimin diken diken olduğu fragman ise Assassin's Creed 3'ün ki oluyor. 

Öyle ki, fragman içinde giren müziğin orijinali 9 dakika olmasına rağmen seve seve baştan sona dinleyebiliyorum. Orduya tek başına dalan Connor reis be! Yürü be!


Havalı fragmanlarımızın nefes kesen etkisi yavaş yavaş geçerken, yazımızı da aynı tatlılıkta sonlandırmaya doğru gidelim. Aralarında sizin de gerçekten sevdiğiniz fragmanlar var mıydı? Ya da zevklerimiz tamamen farklı mı? 

Belki de en havalılarından bazılarını koymayı da unutmuş olabilirim. Kim bilebilir? Tabi ki de siz! O yüzden düşüncelerinizi bizimle yorum yaparak paylaşmayı unutmayın. 

Kendinize çok cici bakın. Ben kaçar.

Hiç yorum yok