Header Ads

TFT Set 5 Kökenler: Bölüm 1

 

Selamlar, uzun bir aradan sonra tekrar bir TFT yazısıyla karşınızdayım! Set geldi geleli büyük bir ilgi topladı. Açıkçası benim de en sevdiğim setlerden biri oldu. Tabii set böyle bir ilgi toplamışken kökenleri ve sınıfları incelemesek olmazdı. Gelin bakalım bu set nelerle karşı karşıyayız.

Arınmış:

Arınmış şampiyonların zırhı, büyü direnci ve yetenek gücü artıyor. 3 şampiyonken 30 zırh, büyü direnci ve %30 yetenek gücü kazanıyoruz, 6 iken 60 zırh, büyü direnci ve %60 yetenek gücü ve son olarak 9 şampiyon olduğunuzda 90 zırh, büyü direnci ve %90 yetenek gücüne sahip oluyoruz. Bu Arınmışlar öldüğünde kalan karakterlere onların gücü bonus olarak dağıtılıyor. Arınmış kökenli şampiyonlar ise: Aatrox (1), Leona (1), Syndra (2), Varus (2), Lux (3), Rell (4), Velkoz (4) ve son olarak Kayle (5). Dokuza tamamlamak için ise Spatula ile Negatron Pelerini birleştirmek gerekiyor. 


Cadılar Meclisi:

Cadılar Meclisi'nde çatışmanın başında şampiyonların merkezine en yakın şampiyona %50 yetenek gücü kazanıyor. Bu şampiyonlardan biri yeteneğini kullanınca mana bedelinin %25'i meclis liderine aktarılır. Bu kökenden şampiyonlar ise: Lissandra (1), LebLanc (2) ve Morgana (3). 


Demirzırhlı:

Bu köken bütün takım arkadaşlarınıza zırh kazandırıyor. 2 şampiyon varsa 40, 3 iken 90 ve 4 olduğunda 180 zırh veriyorlar. Demirzırhlı şampiyonlar: Nautilus (2), Rell (4) ve Jax (4) idir. Güçlendirmeyi dörde tamamlayabilmek için Spatula ile Zincir Yelek birleştirmek gerekiyor. 


Ebedi:

Ebedi kökeninde ise tek şampiyonumuz Kindred (5) ve çatışma başlarken Kurt ile Kuzu ayrılarak farklı şampiyonlar olarak saldırırlar. Kurt da Kuzu'nun yeteneklerine ve eşya etkilerine sahip olur. Bu sayede bir şampiyon koyarak iki şampiyon etkisi yaratıyorsunuz.


Evet dostlar, şimdilik köken tanıtımımızın sonuna geldik. Köken tanıtımları bitince sınıflar ve lanetli eşyaları da anlatacağım. Oyunlarınızda bol şanslar, görüşmek üzere!



Hiç yorum yok