Header Ads

Nintendo’nun Yaptığı En Kötü 5 Oyun



En sevdiğim oyun firması tartışmasız Nintendo’dur. Eksikleri vardır, hataları vardır, sevmediğim pek çok yönü vardır ama yine de en sevdiğim oyun firmasıdır. 

Nintendo her zaman kalitesiyle ön plana çıkan, bugsız, glichtsiz ve teknik anlamda sıkıntısız oyunlar yapmasıyla bilinen, kaliteyi her zaman yukarıda tutmaya özen gösteren bir firmadır.

Tüm bunlara rağmen Nintendo’nun her oyunu mükemmel mi? Hayır değil, bugün de sizlere Nintendo tarihine damga vurmuş en kötü 5 oyunu sıraladım.


5- Animal Crossing: Amiibo Festival (Metacritic puanı: 46)

Açık konuşmak gerekirse böylesine bir listeyi yaparken Nintendo’nun herhangi bir meşhur markasını görmeyi hiç beklemezdim. WiiU konsolu için 2015 senesinde yapılmış bir oyun ve bildiğiniz gibi WiiU başarısız bir konsoldu.

Oyundaki mantığı hiç anlamadım ama amiibo şartı olduğunu görebiliyorum. Muhtemelen oyunla beraber verilmediği için oyunu oynamak için birkaç oyun parasına da amiibo almanız gerekiyor. Bu sebeple neden düşük puan aldığını anlayabiliyorum. 


4- Aquaspace (Metacritic puanı: 45)

Akvaryum oyunu... Bu kadar kısa açıklama yazılabiliyor. En azından iyi tarafından bakmak lazım. 2010 senesinde Wii’ye çıktı.

3- Devil’s Third (Metacritic puanı: 43)


2015 senesinde WiiU’ya çıkmış bir oyun daha. 2015 senesi WiiU’ya hiç yaramamış anlaşılan. Oyun TPS bir shooter. Yakın dövüş ve ateşli silahlar hoş duruyor, izlerken güzel ama sadece trailerını izledim. Demek ki oynanışın farklı noksanları var ve aşağı yukarı oyunu oynayan kimse beğenmemiş. 


2- Tenchu: Dark Secret (Metacritic puanı: 37)


2006 senesinde DS’e çıkmış Erzurum ama ninjalısı. Bomboş arazilerde aptal yapay zeka suikastleme oyunu.


1- 3D  Classics: Urban Champion (Metacritic puanı: 37)


2011 senesinde 3DS’e çıkmış ve 37 puan emin olun bu oyun için çok bile. Bırakın 2011’i, 1985 senesinde çıksa bile kötü bir oyun. Nintendo’ya özellikle bu oyun hiç yakışmadı.

Ben piksel oyun oynamaya alışkınım ve severek oynarım ama bu... Bu şey oyun bile sayılmaz bence.


Özellikle son oyunun varlığıyla dumura uğradığım bu liste burada sona erdi. Yeteri kadar saçmalık ve göz kanatan oyun görüntüleri gördüyseniz, hoşça kalın ve görüşmek üzere.



Hiç yorum yok