Header Ads

Adrian Shephard Kimdir?


HALF-LIFE EVRENÄ°NÄ°N GÄ°ZLÄ° KAHRAMANI: ADRIAN SHEPHARD

 Adrian Shephard! Bu isim öyle bir isim ki, halı sahaya çağırsanız defanstan çıkmaz, ailesinin erkeÄŸi, evinin direÄŸi, sayısal lotodan ikramiye çıksa dönüp bakmayacak biri! O Adrian Shephard!

Bu adamı neden bu kadar övüyorum diye merak ediyor olabilirsiniz. Tek tek anlatacağız efendim. Half-Life ek paketlerinden biri olan Opposing Force'u bilinçli şekilde oynamışlar neden bu kadar övdüğümü gayet iyi biliyorlar! Sandalyenizde geri yaslanın ve bu "BİREY!" efendinin hikayesini inceleyelim.


Black Mesa faciası üzerine tesisteki bilim insanları Amerikan hükümetinden yardım istemişlerdi. Bunun üzerine gönderilen HECU birlikleri, yardım etmenin aksine bütün tesisin yok edilmesi emrini almıştı. Adrian Shephard'da bu birliklerin için Onbaşı rütbesiyle bulunmaktaydı. Askeri birlikte bir sürü antrenman sonrasında Black Mesa'ya doğru yol alırlarken, portal yarıklarından çıkan uzaylılar Adrian Shephard'ın da içinde bulunduğu HECU birliğinin uçaklarını düşürürler.

Amerikan hükümetinden verilen emir basittir, bütün tesisi yok edin. Baş terörist Gordon Freeman'ı da öldürün. Half-Life oyunlarında gördüğümüzün aksine, Adrian tesiste hiçbir bilim insanına ya da güvenlik görevlisine zarar vermez. Tek amacı Gordon Freeman'ı öldürmektir. Çünkü Black Mesa'ya giden askerlere son ana kadar hiçbir şekilde görevlerinin ne olduğu söylenmemişti. Bu yüzden de amacı uğrunda bütün zorluklara katlanarak yolları aşmayı başarmıştır.


Diğer insanlara zarar vermek şöyle dursun, oyun esnasında birçoğuyla da iş birliği yapıyor. Acil geri çekilme kararı alan HECU birliğiyle geri dönmeye çalışırken Shephard için gizemli, bizim için tanıdık bir yüz buna engel oluyor. Evet, mavi takım elbiseli adam. Black Mesa'dan kalkan son HECU birliği uçağına gitmesini engelliyor. Bunun üzerine Shephard, Gordon'ı köşe bucak ararken, bir yandan da tesisin yok edilmesi için Black Ops birliklerinin bölgeye intikal ettiklerini fark eder. Tesisin yok edilmesi için kurulan bir nükleer bombayı imha ettiği yetmediği gibi, Xen gezegeni dışında bir portaldan gelen uzaylılarla mücadele etmiştir. Bu bilinmeyen bir dünyadan gelen uzaylıların "Gen Solucanı" dedikleri bir yaratıkla, dünyanın kaynaklarını sömürmek istiyorlarken, Adrian Shephard'a tosladılar. Resmi görevinde olmamasına rağmen bu ırkın emellerine balta vuran Shephard, aslında Freeman'dan bağımsız bir şekilde dünyanın istilasına engel olmuştur.


G-Man, Adrian'ın tesisten kaçışını engelliyor desek de, bir bölümde kurtulmasına da vesile oluyor. Peki Adrian'a neden bu kadar ilgili? Shephard bu adamı aslında ilk defa görmüyor. Black Mesa'ya gelmeden önce kendi bölüğündeyken bu adamı komutanlarıyla görüşürken ve kendisini idman yaparken gözetlediğini fark etmişti. İyi de kimdi bu adam? (İnan canım orasını biz de bilmiyoruz.)

Opposing Force'un ana kahramanı olan 22 yaşındaki karakterimizin biyografisi hakkında detaylı bir içerikle karşılaÅŸamasak da, bize nasıl biri olduÄŸunu zaten yeterince göstermiÅŸ olduÄŸunu düşünüyorum. 


Gen Solucanı'nı ortadan kaldırdıktan sonra G-Man ile son kez karşılaşırlar. Ancak bu sefer bir uçaktadırlar ve yüz yüzedirler. Shephard'ın bombayı imha etme çabası boşunadır çünkü G-Man onu tekrar aktif hale getirmişti. Black Mesa'da nükleer bir patlama gerçekleşirken bulundukları gemi ilk önce Xen'e, ardından da zaman boşluğuna ışınlanır. Shephard'ın hayatta kalma becerilerini takdir ettiğini söyleyen G-Man, işverenlerinin aksine yaşayacağını, ancak bulundukları zaman boşluğunda hapis kalması gerektiğini söyleyerek bir portaldan çıkar. Böylece Freeman'ın ardından zamanı gelince kullanılmak üzere zaman boşluğuna kilitlenen ikinci isim de Shephard olur.


Ne yazık ki, Opposing Force'un ardından Valve'ın resmi olarak herhangi bir oyununda Shephard ile karşılaÅŸamadık. Fakat Prospekt isimli bir oyun mevcut. Kendisi Valve tarafından onaylı bağımsız bir geliÅŸtirici tarafından oluÅŸturulmuÅŸ bir oyun. Shephard'ın hikayesini devam ettirdiÄŸini söylemesi hoÅŸ bir detay olsa da, maalesef Opposing Force kadar kaliteli deÄŸil. Canları saÄŸ olsun. Düşünüp yeni içerikler oluÅŸturmaları, bize taze malzemeler sundukları için müteÅŸekkiriz. Umarım ilerlediÄŸimiz günlerde daha çok yan oyunlar ve modlarla karşılaşırız. 




Hiç yorum yok