Header Ads

Riot Games de Artık Bizi Dinliyor!


Riot Games, yükselen oyunu Valorant'ta yeni bir kullanıcı sözleşmesi yayınladı. Bununla birlikte oyun içi sesli sohbetlerin kaydedilmeye başlanacağını açıkladı.

Bu sözleşmeyi kabul etmenin zorunlu olduğunu ve yasal düzenlemeler yapıldığını söylediler. Çevrimiçi tabanlı oyunlarda bol bol başımıza gelen küfür, hakaret içerikli yazılar ve sesli sohbet  üzerinden gelen kişilerin, kötü kötü davranışları sürekli karşımıza çıkıyor.

Riot Games bu -tarzda- oyuncularla başa çıkmak için ise yeni bir karar aldı. Riot Games bu duruma karşı bir açıklama yaparak yeni bir gizlilik sözleşmesi yayımladı ve oyuncuların sesli sohbetlerini kaydetmek ve hakaret eden oyuncuların önüne geçmek istedi. Sesli sohbette rahatsız edici davranışların olduğunu, birçok oyuncu için bunun büyük bir sorun haline geldiğini gördüklerini söyleyen yetkililer, buna önlem olarak "Sesli sohbeti" kaydederek çözüme kavuşturacaklarını düşünüyorlar.

Fakat Riot Games şu anda sadece Valorant üzerindeki sesli sohbetleri kaydedeceğini söyledi. Bir oyuncu diğer oyuncuyu raporladığı zaman sistem devreye girecek ve rapor edilen oyuncunun kuralları çiğnediği tespit edilirse sohbet kayıtlarına başvuracaklar. Sohbet kayıtlarında da kanıtlanırsa oyuncu ceza alacak. 

PEKİ VERİ GİZLİLİĞİ NE OLACAK?

Riot Games veri gizliliği konusunda yaptığı açıklamada verilerinizi sadece kendilerinde saklı tutacaklarını ve sadece rapor edilen oyuncunun eğer gerekli görülürse ses kayıtlarına başvuracağını açıkladı. Ayrıca şirket, verilerini kendi verileri gibi koruyacakları belirtti.  Yeni kullanıcı sözleşmesi ve duyuruya ulaşmak için 



.


Hiç yorum yok