Header Ads

MSI 2021 Grup Aşaması 1. Gün Karşılaşmaları Özet!



Tüm dünya e-spor severlerin beklediği MSI karşılaşmaları bugün başladı. Günün ilk karşılaşmasında Kore takımı Damwon Gaming, Kuzey Amerika temsilcisi Cloud9 ile karşılaşması ile başladı. Dawmon Gaming, Seçim ekranında bir şaşırtma yaparak ormanda Morgana tercihinde bulundu. Genel olarak standart meta seçimleri yapıldı. Sakin başlayan oyunda dakika 1:30'da bir durdurma geldi. Ejder bölgesinde iyi bir oyun yapan Dawmon Gaming Ormancısı Canyon, ilk dağ ejderini çalmayı başardı. Daha fazlasını isteyen Dawmon Gaming bir anda geri döndü ve yaptığı bu hatayla birlikte ilk kanı Cloud9 nişancısı Zven aldı. Bununla birlikte Cloud9 altında öne geçmiş oldu.




Dawmon Gaming üst koridoru Khan rakibin ormanına girerek hem kırmızıyı aldı aynı zamanda güzel bir oyunla Cloud9 Ormancısı Blaber skorunu aldı. Dawmon oyunun ilk 10 dakikasında dominat oyununa devam etti ve Ormancısı DK Canyon ilk alameti alan isim oldu.

Oyunun ikinci ejderinde dönen savaşta C9 Zven, Morgana skorunu alarak Dawmon Gaming ormancısını saf dışı bıraktı. Fakat Cloud9 azalan canları yüzünden geri dönmek zorunda kaldı.

Ormancısı olmayan Dawmon ejderi alamadı. Bulut ejderinden vazgeçmeyen Cloud9 ejderi 14. dakika'da almayı başardı. Oyunun üçüncü ejderinde yine bir savaş döndü ejdere başlayan Cloud9 takımı ejderi almayı başardı. Savaş isteyen rakibinden ustaca kurtulan Cloud9 ekibi, oyunun 3. ejderi olan okyanus ejderinin sahibi oldu.



Burada orta koridora 2. Alameti açan Dawmon orta koridordaki tüm dış kuleleri aldı. Skorda ve altında geride olmasına rağmen Dawmon hiç kule vermedi ve dominat oyununa devam etti.

Oyunun 21. dakikasında bir takım savaşıyla 3 skor alan Dawmon gaming gözünü baron nashor'a dikti fakat gankplank ultisiyle cloud9 baronu durdurdu. 23. dakikada savaşa zorlayan Dawmon Gnar ultisiyle bütün rakiplerini sersemletti ardına gelen Leona ultisyle 3 skor aldı.

Gözünü tekrardan Baron'a diken Dawmon bu sefer baron'u almayı başardı. Baron güçlendirmesiyle bütün koridorlardan itmeye başlayan Dawmon'a rakibi karşı koyamadı ve MSI gruplarının ilk galibiyetini Dawmon Gaming aldı.


GÜNÜN İKİNCİ KARŞILAŞMASI GILLETTE INFINITY ve DETONATION FOCUSME ARASINDA

Günün ikinci karşılaşmasında Meksikalı takım Gillette Infinity ve Japonya temsilcisi Detonation FocusMe karşı karşıya geldi. Karşılaşmada DMF ekibi orta koridorda Renekton seçimi yaparken üst koridora Akali tercihinde bulundu. İlk kanı INF cody güzel Sylas oyunuyla, Renekton'u 1-1'de alarak ilk kanın sahibi oldu. Alt koridorda Axyah ve Alistar'ın güzel oynuyla Whitelotus Rell skorunu almayı başardı böylelikle skor 2-0 oldu. Alt koridor'da çıkan savaşta DFM ormancısı Steal'in yetişmesiyle birlikte Axyah skorunu almaya başardı. Bununla birlikte DFM ekibi ilk skorunu aldı. Oyunun ilk ejderi olan Okyanus ejderini INF ekibi 13. dakika'da almayı başardı. Oyunun ikinci ejderi olan Bulut ejderini INF ekibi aldı. Oyunun ilk kulesini INF ekibi üst koridordan almayı başardı. DMF ekibi orta koridorda çıkardığı savaşta INF ekibinden 2 skor alarak hem skorda hem de altında öne geçti. Tekrardan DMF ekibi orta koridorda savaş çıkarmak istedi. INF takımı ise bu savaştan sylas'ın 3 skoru ile çıktı. Hızı arkasına alan INF hemen baron girdi. Baron'uda arkasına alan Infinity E-spor rakibinin kulelerini yerle bir ederek günün ikinci kazananı oldu.



GÜNÜN ÜÇÜNCÜ KARŞILAŞMASI ROYAL NEVER GIVE UP VE PENTANET.GG ARASINDA GERÇEKLEŞTİ Günün üçüncü karşılaşmasında Royal Never Give Up ekibi Pemtanet.gg ile karşılaştı. Seçim yasaklama ekranında genel olarak standart seçimler yapılsa da RNG ekibi orta koridora Noctorne seçiminde bulundu. Ormanda ise Rumble tercihinde bulundular. PGG ekibi ise orta koridora Lee Sin tercihine gitti. PGG'nin Lee Sin tercihi çalışmış gibi gözüküyor ki ilk kanı orman içerisinde çıkan savaşta almayı başardı. Oyunun ilk alametini Rumble oynayan RNG Vei dakika 8'de almayı başardı. Oyunun ilk ejderi olan Dağ ejderini PGG rakibine hissettirmeden aldı. Oyunun ilk kulesini üst koridora açtığı alamet ile birlikte almayı başaran Royal Never Give Up ekibi, altın farkını 2 bin'in üzerine çıkarmayı başardı. Oyunun ikinci ejderini almak için hareket eden RNG ekibi hem alev ejderini hem de orta koridor kulesini almayı başardı böylelikle ikinci kulelerini almış oldular. Maçın ikinci alametini yine RNG ekibi almayı başardı.Alt koridorda çıkan savaşta RNG ekibi hızlı bir tepki gösterdi ve 3 skor'a karşılık Rumble Dörtte Dört! attı ve katliam yaptılar. Orta koridorda savaş isteyen RNG ekibi iki skor üst üste alan RNG hemen baron kararı aldı. Baron gücünü arkasına alan RNG, hızlı bir şekilde kuleleri yolundan çektikten sonra günün üçüncü kazananı oldu.


GÜNÜN DÖRDÜNCÜ KARŞILAŞMASI PENTANET.GG VE UNICORNS OF LOVE KARŞISINDA Günün Dördüncü karşılaşmasında Pentanet.gg Unicorns of Love karşısında oynandı. Standart meta seçimlerinin yapıldığı karşılaşmanın ilk 10 dakikasında ilk kan gelmemesine karşın ilk alameti Univorns of Love Ormancısı aHaHacik aldı. Alameti aldıktan sonra üst koridora yaptığı baskınla Gnar' ilk kanı alıyor ve Unİcorns of Love altın farkını bin civarına getirmeyi başarıyor.

Bu duruma karşılık Pentanet.gg ekibi ilk ejder olan alev ejderini almayı başardı. Alameti üst koridora atan Unicorns of Love takımı ilk kuleyi aldı. Oyunun ikinci ejderini olan Okyanus ejderini UOL ekibi hiç savaşa girmeden hızlıca aldı. Oyunun ikinci Alametinide yine UOF ekibi hiç yorulmadan aldı. Böylelikle altın farkı 3 binin üzerine çıktı.

Oyunun üçüncü ejderini olan Bulut ejderini UNF ormancısı almayı başardı. Bütün koridorları itmeyi başaran ve dominatlığını sürdürdüren UNF, Baron nashor ile yüzleşmek istedi. Görüşü olmayan Pentanet.gg ekibi baron'un alındığını bile fark edemeyen PGG, karşısında Baron güçlendirmeli UNF oyuncularıyla karşılaştı. Baron güçlendirmesiyle bütün kuleleri paramparça eden UNF ekibi ilk galibiyetini aldı. Pentanet.gg ekibiyse ikinci mağlubiyetini almış oldu.



GÜNÜN BEŞİNCİ KARŞILAŞMASI İSTANBUL WILDCATS VE PAIN GAMING KARŞISINDA

Temsilcimiz İstanbul Wildcats'in ilk günün beşinci karşılaşmasında karşılarında Brezilya temsilcisi PS Talon ekibi bulunuyor. Seçim yasaklama ekranında standart meta seçimleri yapıldı. Temsilcimiz, alt koridorundan beklenildiği gibi dominat bir oyun gösterdi ve ilk kanı almayı başardı. Pain Gaming karşılık olarak Starscreen'e kule altı denemesi yaptı ama bu bir hezimet oldu. Üst koridorda sett ile güzel bir oyun yapan Starscreen 2 skoru hanesine yazdırdı.

7. dakika'da temsilcimiz alt koridorda bir kule altı denedi ve 2 skor daha çıkardı bununla birlikte altın farkını 2 bin altın öne geçti. 10. dakikada alamet için savaş isteyen IW ekibine ben savaş istemiyorum alamet istiyorum diyen PNG ekibi alameti almayı başardı. Buna karşılık olarak Vahşi kediler oyunun ilk ejderini 12. dakikada aldı. Oyunun 2. ejderini ise yine temsilcimiz 19. dakikada alarak ejder sayısını 2'ye çıkardı. 22. dakikada baron çevresinde savaş isteyen Wildcats, 3 skor alarak katliam verdi ama rakibi de barona giremedi. Oyunun 3. ejderi için ejder bölgesinde çıkan savaşta hem farfetch skoru verildi hem de ejder verilince temsilcimiz geri çekilmek zorunda kaldı. Üst koridorda çıkan savaşta hem Farfetch hem de Starscreen skoru verilince temsilcimiz baronu kaybetti. Baron hızını arkasına alan PNG ekibi oyunu bitirdi. PNG bununla birlikte ilk galibiyetini aldı. Temsilcimiz ise ilk mağlubiyetini almış oldu. (Kalbimiz sizinle vahşi kediler.)



GÜNÜN ALTINCI MAÇINDA MADLIONS PSG TALON KARŞISINDA

Standart seçimlerin yapıldığı maçta Madlions ekibi alt koridorda daha üçüncü dakikada ilk kanı almayı başardı. Daha 3 dakika geçmeden tekrar mad lions ekibi alt koridorda güzel bir baskınla bir skor daha aldı. Buna karşılık PSG ekibi Mad Lions ekibine alt koridorda bir kule altı denemesi yaptı ve mad lions nişancısı Carzzy skorunu almayı başardı. Fakat bir anda karşı baskına giren Mad ekibi 3 skor alarak rüştünü ispat etti. Oyunun ilk alametini yine Mad lions ekibi almayı başardı. Karşılık olarak oyunun ilk ejderini PSG ekibi aldı. Oyunun ilk kulesini tekrardan Mad Lions ekibi alametle birlikte bununla altın farkını 3 bin seviyelerini getirdi. Oyunun ikinci ejderi olan alev ejderini MAD ekibi hiç karşılık almadan almayı başardı. Oyunun ikinci alametini ise PSG ekibi aldı. Oyunun üçüncü ejderini de yine Mad Lions ekibi aldı. Orta koridorda çıkan savaşta iki skor alan MAD, Baron'a girme kararı aldı. Baron'un yıkıcı gücünü kullanan MAD ekibi kuleleri paramparça etti. Böylelikle MSI daki ilk galibiyetini almış oldu.

Hiç yorum yok