Header Ads

Valorant VCT Challengers 2. Aşama 2. Gün Özet



 BBL ve Fenerbahçe eSports 1. Harita Bind

BBL vs Fenerbahçe karşılaşması BBL’in haritası Bind ile başladı. B’de yaşanan kaos sonrası AsLanM4shadW ve cacan 1v1 kaldı, kazanan cacan ve Fenerbahçe oldu. Anti eko ile fark 2-0’a geçti. Önceki roundun kayıpları üstüne eko oynayan Fenerbahçe 3. galibiyeti bulamadı. İlk rifle roundu BBL’in oldu ve maç 2-2’de eşitlendi. BBL’i öne geçiren aimDDL’in attığı bela oldu. Takımı oyunda tutan Cacan oldu eşitlik bozulmadı.

Fenerbahçe tekrar öne geçmeyi başardı. Beraberlik ve gelgitlere ilk yarının sonuna kadar devam etti.

 

İkinci pistol roundu ve anti eko ile BBL ilk kez iki farklı üstünlüğü kazandı. Farkı açmak isteyen BBL bonus arayışına girmeden tam satın alım yaptı ama aradığını bulamadı ve Fenerbahçe oyunda tutunmayı başardı fakat beraberliği geri getiremedi. BBL çift haneli galibiyetlere rahatlıkla ulaştı. Fenerbahçe ekibi kritik bir round olarak farkı 2’de tutmayı başardı. Cacan ve Bacyx müthiş bir retake alarak farkı 1’e indirdi.

Beraberlik Deadink’in Jett ultisi ve üç killi ile geldi ve BBL ekoya düştü. Bacyx’in ekoları vuran kişi oldu.  Fenerbahçe galibiyet serisini 4’e yükseltemedi ve 11-11 beraberlik geldi. BBL’i harita sayısına götüren 3 kill ve 1v1 clutch Kero’dan geldi. Son rounda Fenerbahçe Jett ultisi ve 3 rifle ile çıktı. AimDLL üç kill ile 13. galibiyeti getirip, haritayı kazandırdı.




BBL vs Fenerbahçe eSports 2. Harita Ascent

İkinci harita Ascent de Fenerbahçe’nin galibiyeti ile başladı. BBL ise bu sefer anti ekoya düşmedi ve oyunu hemen eşitledi. Bu eşitlik Fenerbahçe’nin 3. roundda eko oynamasına ve liderliği BBL’e kaptırmasına neden oldu. Fenerbahçe ise geçen harita olduğu gibi oyunu salmadı ve ilk rifle roundunda 2-2 beraberliği getirdi. FB tüm BBL üyelerini düşürmeyi başarsa da Spike’ı çözmeye vakti kalmadığı için roundu kaybetti. Fenerbahçe 2 el üst üste aldığı galibiyetler ile 4-3 öne geçti, Duhax liderliği getiren 4 killin sahibiydi.

Serinin özeti niteliğinde BBL hemen cevap verdi ve 4-4 geldi. Kero 2v1 clutch ile BBL’i öne geçirdi. Eko oynayan Fenerbahçe’ye karşı kazanmakta zorlanmayan BBL farkı 2 sayıya çıkarttı. Kalan iki roundda da kontrolü elinden bırakmayan BBL ilk yarıyı 8-4 önde kapattı.

 

İkinci yarıda pistol roundunu bulmayı başaramayan Fenerbahçe, force buy kararı verdi fakat bu roundu aimDLL’in 2v1 clutch atarak aldığı 3 kille kaybetmelerini engellemedi. FB ekibi bir kez daha forcebuy atarak oyunda kalmaya çalışsa da hiçbir şey BBL’i durdurmalarını sağlayamıyordu. 




Son yarı finalisti belirleyecek karşılaşmada Oxygen Esports ve MORE sahneye çıktı. 

Oxygen Esports vs MORE 1. Harita Icebox
İlk round 4 kill ve 2v1 clutch oynayan m1tez sayesinde Oxygen’ın oldu. OXG ekibi MORE’un oyuna dahil olmasını 3 round boyunca engelleyebildi ve 4. roundda MORE aradığı ilk galibiyeti buldu. Oxygen kontrolü kaybetmeden eko oynamasına rağmen roundu kazansa da bir sonraki dağınık bir görüntü vererek maçın 5-2’ye gelmesine neden oldular. MORE ise tam aksine oyuna yeni ısınıyor gibiydi ve 5-3 yapmayı başararak oyunda mola alınmasını sağladılar.

Mola çıkışı da ivmesini devam ettiren MORE 10. roundda oyunu foiz’in 2v1 clutchı ile 5-5’te eşitlemeyi başardı. Toronto Sheriff ile mükemmel 3 kill izletse de Oxygen’ın geri düşmesini engelleyemedi. Oxygen son anda MORE’un 5 galibiyetlik serisini bitirdi ve ikinci yarı başlarken durumu eşitleyecek galibiyeti buldu.

 

MORE’u bir kez daha sürücü koltuğuna oturtan EXTREME’in korkusuz oyunu ile aldığı 3 kill oldu. Oxygen bu sefer MORE’un seri yakalamasını engelleyerek öne geçmeyi başarsa da uzun süre tutunamadı. MORE çok iyi planlanmış bir retake ile tekrar öne geçti fakat al ver şeklinde giden roundlar durmayacak gibi gözüküyordu. Bu intibaı bozan taraf Oxygen oldu ve 3 roundluk galibiyet serisi yakalayarak harita sayısına ulaşmayı başardılar. Burada işler tekrar Oxygen adına sarpa sardı ve MORE üç galibiyet bularak uzatmalara götürdü.

 

Uzatmalara psikolojik üstünlük ve momentum ile giren MORE aynı pozitif oyunu sürdüremedi ve ilk uzatmalarda haritayı 14-12 Oxygen çalmış oldu. 



Oxygen Esports vs MORE 2. Harita Bind
MORE ilk harita onları hiç etkilememiş gibi dominant bir pistol roundu ile oyunu açtı, anti ekoda Shnaznnn 4 kill bulunca bonus round kararı da geldi. Bu Oxygen’in aradığı açılışı getiren karar oldu. MORE eşitliğe izin vermedi ve tutunmayı başardı. Oxygen yakın takibi sürdürerek ilk harita skorlarının tekrarlarını izletti.

Kovalamaca Oxygen maçı 6-4’e getirene kadar devam etti. Rüzgârı arkasına alan Oxygen SURPRISE’ın arkasına aldığı Jett rüzgarından daha daha sert esmeyi başarınca yarının üstünlüğünü garantiledi ve son eli hızlı oyunla alan MORE oldu.

 

İkinci yarıya 2 sayı üstünlükle çıkan Oxygen pistol ve anti ekoyu hanesine yazdırarak farkı 4’e çıkartmayı başardı. Bu noktada oyun bir kez daha Oxygen kontrolü kaybedip 2 round verse de 3. rounda izin vermedi ve 4 round üst üste alarak 13-7 haritayı kapatıp 2-0 yarı finale geçme hakkı kazandı. 


Maç sonunda açıklamalarda bulunan Oxygen e-Spor koçu Cuaj "Yarı final oynayacağımız için mutluyuz. Yarın BBL maçına çıkıyoruz. Maçları değerlendirecek olursak yeni bir oyuncumuz var kritik bir rolde oynayan bir oyuncu tabi ki çok çalışmak için zamanımız yoktu vaktimiz kısıtlıydı. Elimizden geldiğince çalıştık oyun olarak bir eksiğimiz yok. Sadece takımın birbirleriyle iletişiminde ilgili biraz alışma süreci var. O süreci atlattığımızda daha güçlü olacağız. İlk haritada rakibimiz gerçekten uzun zamandır benim gördüğüm en iyi oyunlardan birini oynadı. Gerçekten bizi zorladılar. Biz de maça tempolu başlamıştık, 5-1'lik bir skorla başladık. Sonrasında bir düşüş oldu oyun içerisinde kazanmayı bildik sancılı bir haritaydı bizim için. Hem yeni ajan kompozisyonumuz hem de yeni  oyuncumuzla beraber galibiyeti almayı başardık. İkinci harita için Bind haritasını şöyle değerlendirebiliriz. Zaten bizim oynamayı çok sevdiğimiz bir harita, çok gün yüzüne çıkarmasak dahi, genelde oynadığımız sevdiğimiz bir harita. Çok fazla, neden M1tez çıkıyor bir maçta 30 vuruyor diğer maçta neden en az vuran diye.
 Bizim oyun tarzımız bu şekilde, X şahsı üstüne oyunlarımızı kurmuyoruz. Takım olarak kim ne yapmasını gerektiriyorsa onu yapıyor. Bind'da haritanın sonralarına doğru taraf değiştirdikten sonra rahat bir oyun oynadık. Beklediğimiz senaryoda buydu açıkcası. O yüzden mutluyuz bugün için istediğimizi aldık. BBL maçına gelecek olursak BBL ile oynamak keyifli bir maç oluyor bizim için. BBL ile oynadığımız maçlar Türkiye'de gözüken söylenen 3 büyükten 2'si karşılaşmış oluyor. Kaliteli oyuncular, kaliteli oyunlar gösterilmiş oluyor. Geçen sefer birazcık kötü günümüzdeydik ama bu sefer farklı olabileceğini düşünüyorum. İyi olan kazansı. İki tarafa da bol şans diliyorum yarın için." açıklamalarında bulundu 



 

Hiç yorum yok