Header Ads

Valorant VCT Challengers 2. Aşama 1. Gün Özet

Valorant Champions Tour, Challengers Türkiye 2 bütün heyecanıyla başladı!


Futbolist vs Anatolia Esports 1. Harita Haven

Türkiye Challengers açılış maçı Anatolia Esports ve son şampiyon Futbolist arasında oynanan Haven haritası ile başladı. Kaotik başlayan pistol round yT’nin spike sonrası aldığı 3 kill ile Anatolia’nın oldu. Anatolia ikinci roundu da kazansa da ilk rifle roundu alamadı ve Futbolist ilk sayısını elde etti. SasuKe 3 kill aldığı clutch bir oyun ile maçı eşitledi. Anatolia’nın eko oynadığı 5. roundda hiç zorlanmayan Futbolist üstünlüğü ele geçirdi ama Anatolia hemen ardından zorlanarak da olsa cevap verdi. 

Futbolist geri düşmeyi reddetti ve son derece rahat roundlarla maçı 9-3’e getirdiler 9. roundda mag0o 4 kill alarak Jett ve Operator’ün ne kadar tehlikeli bir ikili olduğuna dair küçük bir gösterim yaptı.


İkinci yarının pistol roundu ise qRaxs’ın alışıldık 3 kill Ghost oyunu ile Futbolist’in oldu ve anti ekoyla birlikte Futbolist 8 roundluk bir galibiyet serisi yakaladı. Bu seriyi sonlandıran olay ise Futbolist’in bonus round arayışı oldu, SasuKe bütün çabalarına rağmen roundu getiremedi. İkinci galibiyeti de ucu ucuna Ryden ve Lauress’in 2v2’de gösterdiği sinerji ile yakaladı ve ardından maç 6-11’e gelince acaba bir kez daha 11’den geri dönen bir Anatolia mı izleyeceğiz sorusunu getirdi. 

Futbolist ise şiddeti arttırarak sağlam bir push ile harita sayısına ulaştı. Anatolia o kadar kolay bir yem olmadığını gösterdiği üç roundun sonunda, ki ikincisi yT’nin ninja defuse atması ile olmaması gereken bir şekilde gelmişti, Futbolist son adımı atmayı başararak ilk haritayı hanesine yazdırdı.


Futbolist vs Anatolia Esports 2. Harita Ascent

İkinci haritada istediği başlangıcı yakalayan taraf mag0o’nun 3 killi ile Futbolist oldu ve sociablEE’ın 4 kill almasına rağmen 2-0 ile Ascent’i açmış oldular. Bir önceki roundda Futbolist’e vurduğu ekonomik darbe sayesinde bu roundu rahat geçirdi ve roundun mimarı üç kill alan yT oldu, SasuKe ise bir an için bir ace clutch atabilecek gibi gözüktü. Anatolia durumu eşitlemek üzereyken son milisaniyelerde defuse engelleyen sterben takımına nefes aldıran isim oldu. 6. round başında 3 sayı geride olan Anatolia Esports molaya gitti ve mola çıkışında da ikinci roundu buldu.

Futbolist oyundan düşmemeye ve mentalini korumaya devam etti ve Anatolia’nın seri yakalamasını engelledi. 6. galibiyeti sonra farkı daha da açmak isteyen Futbolist o şansı yakalayamadı ve Anatolia 3 sayı fark ile takibine devam etti. Haritanın en güzel roundlarından biri de 10. roundda geldi ve SasuKe’nin 2v1’de oynadığı oyun ve ardından Hatex ile kaldığı 1v1 bize güzel anlar izletti, round Hatex’in, skor ise 6-4 oldu. Rahat iki el daha alarak Futbolist ilk yarıyı 8-4 kapattı.

 

İkinci pistol roundu MOJJ’un iyi savunması sayesinde Futbolist’in oldu ve ardından da gelen anti eko ile maç 10-4’e ulaştı. Anatolia için devam ya da tamam roundu 15. round oldu. Futbolist bu rounda bonus olarak çıktı ve kıl payı da olsa bu roundu almayı başardı. Sterben 3 kill ile Futbolist’e 12. galibiyeti getirdi ve Futbolist seriyi kapatmaya hazırlandı. Mag0o bu sefer Futbolist’in haritayı kapatma konusundaki zorlanışını yaşatmadı ve 4 kill alarak tek roundda Futbolist’i galibiyete ve üst tura taşıdı. 





Kafalar vs OtherSide 1. Harita Haven

BBL’i yenerek büyük beklentiler ile Challengers macerasına devam eden Kafalar, ilk roundda C’ye girmeye çalışırken OS’nin sert savunmasına çarptı. Anti eko roundunun yıldızı ise Marshall’ı ile 4 killi Muj oldu ve maç 2-0 OS üstünlüğü ile başladı. OtherSide ekibi özgüvenli başlangıcı 3. rounda da taşısa da küçük bir dikkatsizlik ile roundu alma şanslarını yok ederek Kafalar’ı oyuna dahil ettiler. Kafalar hemen 2-2’yi buldu. OtherSide iki buy round üst üste kaybetmenin sonuncunda eko oynamak zorunda kaldı ve Kafalar için rahat bir öne geçiş oldu. Kafalar için galibiyet serisini 5’e taşımak hiç zor olmadı.

8. Round OS için ilk yarının kaderini belirleyen round oldu. Bu roundu kaybederek tekrar eko oynamak zorunda kalan OS ilk yarıyı geride kapatmayı garantilemiş oldu. Galibiyet serisi kolay bir round ile 8’e taşındı. OtherSide, Kafalar’ın serisini bir türlü kıramadı ve ilk yarının son 2 roundunu da alan Kafalar 10-2 üstünlük ve Izzy’nin 4 killi ile ikinci yarıya geçti.

 

Aynı momentum ile yola devam eden Kafalar, 11-2’yi pistol roundunda buldu ve anti ekoda Brave’in üç kill alması ile harita sayısına ulaştılar. OtherSide son roundu olabilecek 15. rounda eko çıkmak zorunda kaldı fakat Muj’un efsanevi spike savunması sayesinde haritada kalmayı başardılar. Güçlü bir saldırı sergileyen OtherSide, farkı 6’ya indirdi. Kafalar oyunu kapatmakta zorlansa da aradığı o son roundu QutionerX sayesinde buldu.




Kafalar vs OtherSide 2. Harita Bind

İlk rounda hızlı başlayan Kafalar ve 3 kill ile Izzy oldu. Kafalar anti-eko ve sonrasındaki bonus roundda hata yapmayarak 3-0 öne geçti. Ekonomik açıdan kötü durumda olan OtherSide’ın 4. roundu kaybetmesi de hiç şaşırtıcı olmadı. Rekabete geç kalan Kafalar 5. galibiyeti saniyeler ile kaçırdı ve OtherSide haritaya giriş yaptı. 2. galibiyeti de bulan OS, bir miktar moral kazanmış oldu. Fakat kafalar hemen kendini toparlayıp kaldığı yerden kazanmaya devam etti. İlk yarının son 6 roundundan sadece sonuncusunu kaybeden Kafalar 9-3 ilk yarıyı aşırı rahat bir ikinci yarıya girdi.

 

İkinci yarının pistol roundunu ve sonrasında gelecek roundların momentumuna ihtiyacı olan OS, yavaş oynayan Kafalar’ı tutmayı başaramadı ve çift haneli galibiyet Kafalar için geldi. Anti ekoda Kafalar Otherside’a nefes aldırmadı. 15. round gergin saniyeler geçirtse de OtherSide Kafalar’ın seri sayısına gitmesini engellemeyi başardı. OtherSide oyununu bir miktar toparlayıp haritaya ortak olmaya çalıştı. Maç 11-5’teyken Izzy’nin Jett ultisi ile 4 kill bulsa da Muj ACE salmadı ve 3 kill ile takımına 6. galibiyeti getirdi.

Kafalar bu gidişattan sıkılmış olacak ki agresif bir oyunla A’ya girdi ve tek kayıpla seri sayısına ulaştıracak galibiyeti aldı. Son round olabilecek 19. rounda eko çıkan OtherSide bu roundda hiçbir şans bulamadı ve Kafalar 13-6 ile Bind’ı, 2-0 ile seriyi kapatarak üst tura çıkmaya hak kazandı.




Hiç yorum yok