Header Ads

Valorant Challengers Türkiye 2. Hafta Ana Etkinlik - 2. Gün Özet

 RARE vs Org5 1. Harita Bind

İlk round hızlı ve kanlı bitti, Org5 yüzü gülen taraf oldu. Qw1 Rare adına anti-ekoyu iki kill ile açsa da Org5 post plantte hata yapmadı. Bonus roundunu alamayan Org5 Rare’e ilk galibiyetini vermiş oldu, Rare eşitlemekte gecikmedi. RARE öne geçse de Org5 fark açmalarına izin vermedi. RARE bu kez farkı açacak seriyi buldu ve farkı 4’e çıkarttı. Org5 molaya gitti. Mola sonrası iki roundu da alan ORG5 ilk yarıyı 7-5’e getirerek kapattı.

Org5 ikinci yarıyı da galibiyetle açtı. Anti-ekoyu alamayan Org5 farkı kapatma fırsatını kaçırdı. RARE maçı 9-6’ya getirerek farkı tekrar 3’e çıkarttı. ORG5 takibi yakınlaştırsa da RARE daha kararlı oyunla farkı açtıkça açtı ve maç 13-7 RARE’in oldu.



RARE vs Org5 2. Harita Haven

Org5 pistol roundu vermemeye devam etti ve anti ekoyu da alıp 2-0 başladı. RARE bonus round vermeyerek haritaya dahil oldu ve yine ardından eşitlik geldi. RARE ilk haritadan kazandığı momentumu devam ettiriyor gibi gözüküyordu ve öne geçmekte hiç zorlanmadı. Maç 5-2’ye geldiğinde Org5 kritik bir galibiyet kazandı. Magnitude attığı bir clutch ile Org5’in farkı kapatmasını engelledi. İlk yarı 9-3 RARE’in oldu.

İkinci yarının pistol roundunu da Org5 alarak seride pistol roundu kaybetmemeye devam etti. Bir kez daha anti ekoyu alamayan Org5 farkı kapatma fırsatını tepmiş oldu. 16. roundda Atabeast 1v2 clutch oynayarak RARE’i maç sayısına ulaştırdı. 3 round kaybetse dahi maçı kapatmayı başaran RARE, 13-7 ile yarı final bileti kapmış oldu. 


Maç sonu röportajı, 

Alp Kaan "Barbarossa" Karlıdağ;

"Kazanmayı bildiğimiz için çok iyi hissediyoruz ancak başlarda birkaç aksaklık yaşadık. Aslında her zaman şunu hedefliyoruz; işi en başlarda daha sağlam tutup oyunu komple bitirmeyi. Bazı şanssızlıklar oldu ve bugün böyle olmadı. Oyunun ortalarına doğru toparlayıp sonunu daha kolay bir şekilde bitirmeyi başardık."  Barbarossa'nın seri hakkındaki görüşleri bu yöndeydi.

Takımlarındaki yeni transfer Atabeast'in alışma süreci ve birlikte geçmişleri ile ilgili ise "Ata takıma yeni birisi ama aslında benim eski bir arkadaşım. Farklı oyunlarda beraberdik. Hala da arkadaşlığımız devam ediyor. Bu takımdan önce başka bir organizasyon altındayken de zaten beraber oynuyorduk. Ondan sonrasında takım dağıldı, herkesin oyun harici farklı farklı işleri oldu. Sonrasında şu an da içinde bulunduğumuz RARE organizasyonuna girdik. Ata’nın da o bir aylık süreçte pek vakti olmuyordu oyunla alakalı. Ata yerine başkasını tayin ettik. Aslında Ata en başından beri planda vardı fakat bazı sağlık durumlarından dolayı dahil olamadı. Bizde bir yere kadar mesafe kat ettik. Bazı şeylerin değişmesi, gelişmesi gerektiği için bizde bu hamleyi Ata’yı alıp, diğer arkadaşımızın emeklerine teşekkür ederek transfer planladık. Zaten yakın olduğumuz için her şey çok kolay oldu. Ata’nın katkısı konusunda maksimum seviyede takıma yarar sağladığını düşünüyorum." açıklamalarında bulundu.

Yarı finalde rakibini kendi seçecek olsa kimi seçerdi diye sorduğumuzda, CSE ile daha önce oynadıkları ve 13-4, 13-5 gibi bir skorla galip geldikleri için CSE ile oynamaya sıcak baktığını söyledi. AES'i başka oyunlardan tanısa da Valorant'da bir kapalı kutu olduklarını düşündüğünü belirten Barbarossa, CSE kadar maç oynamayan Anatolia'nın bilinmediğini söyledi. "Ayrıca oyun içi ajan kompoziyonlarında da alışık olunmadık ajanlar kullanıyorlar. Oyuna son eklenen Astra gibi gibi. CSE’de en azından benim gördüğüm kadarıyla Astra vs. kullanmıyorlar. AES tarafı biraz daha Astra olsun, Skye olsun farklı ajanlarla kompozisyon yapıyorlar. Açıkçası bizde bu tarz karakterler karşımızdayken pek fazla antrenman yapmadık. O yüzden AES’in bize karşı bir tık sıkıntı çıkartabileceğini düşünüyorum. Kısacası CSE’yi seçerdim." diyerek net bir cevap verdi.

Machineris ve ORG5 arasındaki hile tartışmaları konusunda ise bizleri kırmayarak kendi düşüncelerini paylaştı;
"Durum kesinlikle şu şekilde, biz zaten bu ekiple daha önce hiç karşılaşmadık. Normal oyunlarda bile benim tanıdığım oyuncular değil. Aralarından sadece bir tanesini tanıyorum o da başka bir FPS oyunundan. Kafalar’ı yenen bir ekip var diye bizim kulağımıza geldi, Twitter’da gördük. Sonra inanamadık, VCT’nin sitesinden baktık. Durumun gerçekten öyle olduğunu gördük, biz de buradaki seviye için rakip olarak Kafalar gibi takımları bekliyorduk. Sonrasında bir baktık Orgless diye bir takımla karşılaştık. Bunu kesinlikle küçük görmek olarak söylemiyorum ama hiç duymamıştık, bu yüzden söylüyorum. 

Böyle olunca da biz maça çok az bir süre kala Machineris yayındayken sohbetler gelmeye başladı, ondan sonra Mustafa da yayının içeriğini bu tarza geçirdi. Mesela ben bir turnuva düzenliyorum. Turnuvada spectate (izleyici) bug’ı gerçekleşse derim ki “Bir hata oldu.” Turnuva yetkilisi tarafından bu tarz bir şey paylaşılır. Kimse de ilerisi için ya da bu turnuva için bir şey yapmaz. İki takımda sanırım birbirini şikayet etmiş eski turnuvalardaki görüntülerden dolayı. Benim dediğim şekilde bir açıklama da yapılmamış.

Mustafa da yayındayken bu olanları kendi yorumuyla detaylandırdı. Zaten çok büyük bir kesim de Mustafa'ya katıldı. Küçük bir kesim olaya takılmadı. Başka bir kesimde spectre bug’ı dedi geçti. Biz bu adamlarla daha önce hiç oynamadık. Herhangi bir şeyimiz yoktu, elenmedikte. Bugünkü skor zaten çok netti, hatta maç daha erken de bitebilirdi. 

Drama dediler, işte tabiri caizse maça çıkacaklar üzülüyorlar. Bahaneleri de hazır adamlar iyi oynuyordu ama hilelerdi vesaire. Bugün biz 13-5 veya 13-6 yenilseydik, hiçbir şey yapmasalar da şüpheli oyuncular düşük de vursa RARE takımı hile diye ağlayacak, işte bahane hazır gibisinden muhabbetler döndü. Hani çok böyle kutu kutu pense oynamaya gerek yok. Ortada bir video var ve Mustafa da, ben de ya da bir başkası yayına açıp düşüncelerini söyleyebilirdi. Bir insan hile kullanmıyorsa çok hüzünlenmesine de gerek yok. Topluluk baskısı diye bir şey de yok. 

Nisay'a herkes hile demesine rağmen ban yememişti. Gelişen bazı durumlar sonrasında kendini savundu ama en sonunda ban yedi. Bir de şöyle bir şey var, CS:GO’dan şu an ki BBL oyuncusu aimDLL, tam olarak bilmesem de yaş olarak ekibinden biraz daha küçük olsa gerek. Bundan 5-6 sene önce CS:GO’da Hub’dan ban yemişti. Türkiye’de hile kullandığından şüphelenildiği için ligden atılmıştı. Fakat hiç oyunu bırakmadı ya da bir baskı hissetmedi üzerinde. Gayet iyi takımlarda oynadı ve iyi mücadeleler verdi. Şimdi de Valorant’da yüksek bir seviyede oynuyor TR’de olsun EU’da olsun kendini gösterdi.

“Neden insanlara çok yükleniyorsunuz?” , “Neden onu paylaşıyorsunuz?” , “Neden böyle yapıyorsunuz?” yani biz birine bir şey söylüyoruz, bu konuda haksızsak özür dilemeyi de biliriz. Şüpheli olan oyuncular yayınsız maçta sergiledikleri performansla ya da önceki clientdaki yayın performanslarıyla hiç bağdaşmıyorlar. Çok konuya girmeyeceğim, ben galibiyetimi aldım. Kim elendiyse çok umrumda da değil ama “Topluluk baskısı”, “Bu oyuncular hile değilse nasıl hesapları verilecek?” tarzı söylemlere katılmıyorum. 

Bunlar çok küçük insanlar diyorlar, çok küçük dedikleri biri 16-17 yaşında diğeri ona yakın. Oturup 15-16 yaşında neler yaptığıma bakıyorum ben çok farklı yerlerdeydim. Az önceki verdiğim örnekle BBL oyuncusu aimDLL o da bir Hub'dan banlandı, hani ESEA ya da Faceit gibi bilindik clientlardan ban yemedi ama Türkiye’deki en iyi takımlardan birinde oynayan bir oyuncu adminden hile şüphesiyle ban yedi ve atıldı. Adam hiçbir şekilde bir baskı hissetmedi, gayet oyununu da oynadı. Şu anda da Valorant’a geçti ve en iyi yerlerden birinde kendisi. 



Son yarı final bileti için sahaya çıkan takımlar CSE ve AES oldu.

 

AES vs CSE 1. Harita Haven

Pistol, anti eko ve bonus round bulan CSE 3-0 ile haritayı açtı. AES bir eko daha oynamak zorunda kalınca 4-0 da geldi ve müthiş bir üstünlük CSE’nin oldu. Anatolia ekibi haritaya ancak 7. roundda giriş yapabildi. CSE kaldığı yerden devam ederek AES’in seri yakalamasını engelledi. AES ikinci roundunu daha yakın bir sürede buldu ve maç 8-2’ye geldi. İlk yarıda bir round daha bulan AES, yarıyı 9-3 geride kapattı.

İkinci yarıya istediği gibi başlayan AES iyi bir açılış yaparak farkı 2’ye kadar indirdi. 16. roundda Lauress 4 kill ile iyi bir oyun sergiledi. AES galibiyet serisini 6 rounda taşıyınca maç 9-9’da eşitlenmiş oldu. CSE aradığı galibiyeti bulmakta aşırı zorlandı ve AES 10-9 öne geçince CSE mola almaya gitti. Mola çıkışı da istediği oyunu yakalayamayan CSE maçın 13-10 kaybedilmesine engel olamadı.



AES vs CSE 2. Harita Bind

AES ikinci haritada da kaldığı yerden kazanmaya devam etti. CSE ise 3. roundda erken karşılık vermeyi başardı. Anatolia ise beraberliğe geçit vermeden bu küçük kaybı telafi etmeyi başardı. 6. roundda 2. galibiyeti bulan CSE, en azından savunmada farkın açılmasını engellemeye çalıştı. Kuzuur’un 4 kill alıp ninja defuse attığı round ile birlikte fark 1’e indi fakat AES yine beraberliği engelledi. CSE bir galibiyet daha bulunca Anatolie ekibi eko oynamak zorunda kaldı ve CSE sonunda beraberliği yakaladı fakat AES bu liderliğin ikinci yarıya taşınmasını engelleyerek ilk yarıyı 6-6 kapattı.

Sociablee iyi bir savunma ile 3 kill bularak ikinci pistol roundunu takımına kazandırdı, AES tekrardan liderliğe oturdu. Anti-ekoda ise Ryden 4 killin sahibi oldu. Anatolia bonus roundunda istediğini bulamayınca CSE ikinci yarıda ilk roundunu kazandı. AES beraberlikten bir kez daha kaçmayı başararak çift haneli galibiyete ulaştı.

CSE burada bir kez daha round bulmayı başarsa da AES karşılık verdi ve 11-8 geldi. Seri sayısı da gecikmedi ve AES üç round verse de maçı 13-9 kapatmayı başardı. 



Hiç yorum yok