Header Ads

Valorant Challenger 1. Hafta Finali: Şampiyon Belli Oldu!


 
Son şampiyon Futbolist ve taze finalist Oxygen 5 serilik finalde karşı karşıya geldi.

 1. Harita Ascent

Aşırı hızlı bir oyun sergileyen Futbolist ilk 2 roundu almakta zorlanmadı. Mojj oyunu ilk roundda 4 kill ile açtı. Oxygen’in oyuna girişi ise Xistou’nun 3 kill alarak Glovee ile attığı clutch sayesinde oldu. Glovee 4 kill aldığı güzel bir round ile durumu eşitledi. Maçta beraberlik 2 round daha sürdü, sonrasında Futbolist öne geçince Oxygen’den mola geldi.

Eşit oyun devam ederken Glovee 9. roundda 1v2 clutch atmayı başardı. 11. roundda ise Toronto bize ne kadar tehlikeli bir Jett oyuncusu olduğunu gösterir nitelikte müthiş bir savunmayla 4 kill aldı. İlk yarının son rounduna 5-6 önde giren Oxygen bu liderliği ikinci yarıya taşıyamadı ve maç sıfırdan başlamış oldu.

 

Oxygen, Futbolist’in 4 kişilik B yığılmasına (stack) rağmen adam kaybetmeden roundu kazandı ve anti eko ile ilk kez 2 farkla öne geçti. Futbolist bu farkı ardından gelen 2 roundda hemen eritti. Mag0o 18. roundda eko oynayan takımını Jett ultisi ile galibiyete götürdü ve Futbolist ardından eko oynayan Oxygen’dan liderliği çalmayı başardı.

Futbolist bu sefer liderliği bırakmadı ve farkı ikiye çıkarttı. Oxygen tekrar ekoya düşünce Futbolist için maç sayısı garanti gibi gözüktü. Oxygen bu eko rounduna çok iyi açılış sağladı ve belki de Türk Valorant tarihinin en gitgelli, en heyecanlı roundlarından birini kazanan Oxygen, Futbolist’in maç sayısına gitmesini engelledi. Sterben Oxygen’in beraberliği yakalamasını engelleyen belayı attı.

SasuKe retake’i Sova ultisi ile aşırı kolaylaştırdı ve Futbolist maçı kapatmayı başardı.


Harita 2 Icebox

Icebox’ta da oyun eşit başladı. Pistol roundunu Futbolist aldı fakat anti ekoda Oxygen force buy kararı alıp hemen eşitliği sağladı. Futbolist farkı bu sefer açmayı başardı ve 4 galibiyetlik seri yakaldı. Oxygen 7. roundda oyuna döndü. Oxygen 2 galibiyetlik seri bulsa da eko oynamasına rağmen Futbolist bu serinin uzamasını engelledi ve kapanan farkı hemen açtı. Oxygen ilk yarının son roundlarından sadece birini almayı başardı ve yarı 8-4 Futbolist üstünlüğüyle tamamlandı.


İkinci yarının pistol roundu aşırı gergin bir 1v1’le bitti ve galip gelen taraf Toronto oldu. Oxygen anti ekoda da hata yapmayarak farkı 2’ye düşürmeyi başardı. Futbolist anti eko olacak roundda forceladığı için eko oynamak zorunda kaldı ve Oxygen 3 galibiyetlik bir seriye ulaşmayı başardı. Fark 1’e indi. İlk rifle roundu Oxygen için beraberlik ve hatta kaybederse Futbolist ekoya düşeceği için öne geçme fırsatı oldu.

Bu fırsatı tepmeyen Oxygen, Icebox’ta ilk kez öne geçti. Futbolist Oxygen’ın 6-0’lık galibiyet serisini durdurmayı başardı ve sonrasında tekrar beraberlik geldi. Oxygen’i maç sayısına bela atarak taşıyan Toronto bize mükemmel bir oyun izletti. Futbolist maçın kapanmasına izin vermedi maç uzatmalara kaldı.


Futbolist ivmesini kaybetmedi ve ilk uzatmalarda maçı direkt kapatmayı başardı. 


3. Harita Split

Futbolist kalesi olarak anılan haritaya 2-0 önde başladı. Oxygen 3. roundda kayıpsız bir galibiyet aldı ve 4. round ilk rifle round oldu. Futbolist beraberliğe izin vermedi. Xistou 4 kill alarak Futbolist’in fark açmasını engelledi. Futbolist gazı açtı ve farkı 4 rounda çıkarttı. Oxygen Futbolist’in 7’ye ulaşmasını sadece 3 round engelleyebildi ve ilk yarı 7-5 bitti.

 

Oxygen ikinci yarının pistol roundunu alarak farkı 1’e indirdi ve ardından anti eko ile beraberliği yakaladı. Liderliği yakalama fırsatı elde ettiği roundda kötü duruma düşen Oxygen Turko’nun müthiş sprey transferi ve 3 killi ile hayata döndü ve haritada ilk kez öne geçti. Oxygen galibiyet serisi yakalamayı başardı. Futbolist taktik duraklatma alarak oyunu soğuttu ve oyun planını toparladı.

Mola çıkışında roundu çalan Sterben oldu, fark tekrar 1’e indi. Futbolist beraberliğe giden roundda hata yapmadı ve ardından öne geçmeyi de başardı. Gitgelli roundlar devam etti ve maç 11-11’e geldi. Son adımı atmakta hata yapmayan Futbolist, kazanan taraf oldu ve unvanını korumayı başardı.


Emre "Sterben" Demirci röportajı:
Aşırı yakın ama 3-0 biten bir serinin ardından sorularımızı yanıtlayan Emre “Sterben” Demirci, “Gergin maçlardı, verilmemesi gereken roundlar verildi. Bizim açımızdan da alınmaması gereken roundlar alındı. Bizim oyunumuza yakışan bir oyun oynanmadı, bugün yine de kazanmasını bildik. Gerginliği oyunumuza yansıtmadık, zaten yansımamalı. En sonunda kazanabildik.” diyerek seriyi özetledi.

Yarı finallerde Oxygen’ın BBL’i yeneceği ve finalde karşılarına çıkacağı tahmininde yanılmayan Sterben, harita havuzu sıralamasında Bind, Split, Icebox, Ascent, Haven düşündüklerini ama ilk harita Ascent seçtiklerini söyledi. Rakibin 2. harita olarak Icebox seçmelerinin garip olduğunu ve sonraki haritaların Split, Bind ve Haven olduğunu hatırlattı. “Bizim düşüncemize göre en kötü senaryoda Ascent ve Split alıp 2-0, Icebox ve Bind verip 2-2, Haven oyunumuza güvendiğimiz için ise 3-2 bir seri bekliyordu. Icebox’ı aldığımızda işler değişti.” Icebox oyunlarının rakiplerinden kötü olduğunu ve Oxygen’ın bunu bildiğini ama 2-0 yakaladıklarını, buna rağmen Oxygen’in tam performansla oynamaya devam ettiğini söyleyerek onları tebrik etti.

Önceki röportajlarında takımın gelişme payı olduğunu söyleyen Sterben’e gelişme payları kalıp kalmadığını ve ne durumda olduklarını sorduk. “Hala gelişebilecek çok yönümüz var, bu zaten yeni bir oyun. Bir sürü şeyler var, her gün ortaya çıkıyor. Her oyuncu, kendim de dahil, eminim ki performansının yarısında. Ajanlarımızın tam kabiliyet ve potansiyellerini hala kullanmıyoruz. Tam hâkim değiliz. Yaş ortalaması olarak genciz, takım hala gelişmeye müsait. Daha çok yol var önümüzde.” cevabını aldık.

Split’teki farkı neden tutamadıkları merak edilen Futbolist’e nedenini ise rakibin bazı roundlarda başarılı karşı hamleler yapmasına ve birkaç iletişim sorununa bağlayan Sterben: “Olmaması gerekiyordu, 1-2 haftalık ara sürecinde bunları düzeltmeye çalışacağız. Bu seviyede bu tarz şeylerin yapılmaması lazım, Avrupa’da bu tarz hatalar yapılamaz. Avrupa’daki rakiplerimiz çok güçlü ve bu tarz hataların affı olmaz. Bu hatalarla finali kazandım ama Avrupa’da tur atlamak zor iş. Bunları çözmemiz lazım. Üzerinde çalışacağız.” diyerek Futbolist’in geleceğine dair ümit verici bir yol çizdi ve sorunun farkında olduklarını belirtmiş oldu. 


Hiç yorum yok