Header Ads

Röportaj: Riot Games Türkiye Topluluk Yöneticisi ve Valorant Ürün Sorumlusu Bahadır 'Dunpy' Güven



Bahadır Güven  - Riot Games Türkiye Topluluk Yöneticisi ve Valorant Ürün Sorumlusu  


LoL Mecmua: Valorant Türkiye'nin kitlesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce League of Legends'taki kitle sorunları Valorant'ta da devam ediyor mu?

Valorant Türkiye kitlesi inanılmaz tutkulu. Bir oyunun kitlesi sorunlu dediğiniz zaman bu oyunu oynayan çoğunluğu kapsayan bir yorum oluyor ve insanlara haksızlık olabiliyor. Oyunu oynayan oyuncuların sayısı ve bunların arasında kötü davranış sergileyen oranına baktığımız zaman hala düzgünce oynayan, kötü davranışta bulunmayan oyuncuların sayısı fazla. 

Fakat genel oyuncu havuzu büyüdükçe kötü örneklere denk gelme ihtimali de ne yazık ki dünyanın her yerinde artıyor. Özellikle rekabetçi tarafı ağır basan oyunlarda insanlar rekabetin hırsıyla yanlış davranışlarda bulunmaya daha yatkın oluyor. 

Valorant için bu tarz davranışlarda bulunan insanların cezalandırılması konusunda sistemlerimizin iyileştirilmesi ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Oyuncuların, raporların geri dönüşünü aldığı, kötü davranışta bulunan oyuncuların daha ağır cezalara daha hızlı kavuştuğu ve güncel sorunların pek çoğunun daha etkili çözüleceği adımlar atılıyor. 

Benim umudum Valorant'ı sevip, sahiplenen kitlenin bu tarz lekeleyici davranışlarda bulunan insanları dışarı iterek barınmalarına engel olmaları. Oyunculara da en az bizim kadar iş düşüyor bu konuda. 


LoL Mecmua: Genel kanı itibariyle Türkiye sunucusunda girilen oyunlarda daha çok hile olduğu düşünülüyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ve elinizde buna dair bir istatistik var mı? 

Burada çok net yanlış bir düşünce olduğunu söyleyebilirim. Hile oranları en azından şimdilik çok fazla bölgesel farklılık göstermiyor. Şu anda yeni çıkan hileler çok uzun süre kullanımda kalamıyor, Vanguard ve giderek büyüyen anti-cheat ekibinin yoğun çalışmasıyla birlikte hilecilerin hayatını olabildiğince zorlaştırıyoruz. Amacımız hile kullanan birinin çok fazla oyuna etki edemeden tespit edilip bir daha oynamasının olabildiğince zorlaşması, bu yolda beklediğimiz seviyede gidiyoruz. 


LoL Mecmua: Türk oyuncuların FPS'e daha meraklı ve yetenekli olduğu düşünülüyor. Bu merak Valorant'a bir senedir nasıl yansıdı? Sayılar itibari ile Türk oyuncular ne durumda? Ülkenin Valorant'a olan ilgisini beğeniyor musunuz? Bunu pekiştirmek için veya arttırmak için LOL'de olduğu gibi Türkiye özel etkinlikler planlanıyor mu?

Türkiye'nin FPS ülkesi olduğu gerçeğini birinci elden biz de doğrulamış olduk. Beklentimiz ülkemizdeki oyuncuların Valorant'a çok ilgi göstermeleri noktasındaydı ve beklediğimiz gibi de oldu. Oyuncu sayılarını paylaşamıyoruz ama oyuna ilgiyi VCT yayınlarındaki sayılardan da görebilirsiniz. Bunun yanında oyuncu sayımızın dünya geneline bakıldığında zirveye oynadığını söylesek sayı vermeden yeterli bilgi olur diye düşünüyorum. 

Sayıdan bağımsız, “Oyuncumuz için neler yapabiliriz?” sorusu her oyun için sürekli düşündüğümüz ve üzerine çalıştığımız bir şey zaten; aynı zamanda bu ofisin kurulma amaçlarından da biri. Valorant özelinde de halihazırda sunduğumuz içeriklere ek olarak pandemi süreci sonrası için büyük bir heyecanla fiziksel ortamda bulunabileceğimiz etkinliklerin hayalini kuruyoruz. 


LoL Mecmua: Valorant için de bir sahne kurulacak mı? Valorant Türkiye için gelecekte ne gibi yatırımlar yapılacak? Bu konuda Türk oyuncuların fikirleri neler ve ne kadar dikkate alınıyor?

Şu anda Valorant için bir sahne kurulma planı yok, hazırda bir sahnemiz varken yeni bir sahne kurulacağını da düşünmüyorum. Türk oyuncularının değer gördüğünü, dinlendiğini ve fikirlerinin dikkate alındığını bilmelerini istiyoruz. 

Diğer oyunlarımız özelinde hayata geçirdiğimiz faaliyetlerle bunu çoktan kanıtladığımızı düşünüyoruz. Valorant özelinde de yatırımlar ve planlar hep masamınız üzerinde fakat şimdilik paylaşmamız pek doğru olmaz. 


LoL Mecmua: Valorant seven oyunculara neler söylemek istersiniz?

Söyleyecek çok şey var, sanırım en öncelikli olanı dev bir TEŞEKKÜRLER! Gerçekten oyuna olan ilgiden çok memnunuz. Oyuncuların ürettiği içeriklerden, yayıncıların ilgisine, işin e-Spor tarafındaki taleplerden, takımların bu kadar hızlı ve kaliteli organizasyonlar kurup başarılara koşmasına kadar hepsi bizi aşırı mutlu ediyor. 

Bize her zaman fikirlerinizi, düşüncelerinizi, geliştirilebilecek yerleri söylemeye devam edin çünkü bunlar görülüyor, duyuluyor ve geçerli olduğu her yerde de gelen geri bildirimler sonucu değişiklik yapılıyor. Oyunun bu noktadan sonra ilerlemesi ve gelişmesi topluluğun da desteği ile çok daha hızlı ve herkesi mutlu eden şekilde olacaktır. 

Herkese çok sevgiler. <3 



Hiç yorum yok