Header Ads

RARE Barbarossa, Br4n'ın Hile Kullanımı Olayına Dair Açıklamada Bulundu

Valorant Challengers Türkiye bütün hızıyla devam ederken RARE takımınından büyük bir iddia ortaya atıldı. Açıklamada bulunan RARE oyuncuları, ORG5 oyuncusu olan BR4N'ın hile kullandığı söyleminde bulundu. 

Maç sonunda yaptığımız röportajda açıklamada bulunan RARE takımından Barbarossa hile tartışmaları konusunda ise bizleri kırmayarak kendi düşüncelerini paylaştı;

"Durum kesinlikle şu şekilde, biz zaten bu ekiple daha önce hiç karşılaşmadık. Normal oyunlarda bile benim tanıdığım oyuncular değil. Aralarından sadece bir tanesini tanıyorum o da başka bir FPS oyunundan. Kafalar’ı yenen bir ekip var diye bizim kulağımıza geldi, Twitter’da gördük. Sonra inanamadık, VCT’nin sitesinden baktık. Durumun gerçekten öyle olduğunu gördük, biz de buradaki seviye için rakip olarak Kafalar gibi takımları bekliyorduk. Sonrasında bir baktık Orgless diye bir takımla karşılaştık. Bunu kesinlikle küçük görmek olarak söylemiyorum ama hiç duymamıştık, bu yüzden söylüyorum. 

Böyle olunca da biz maça çok az bir süre kala Machineris yayındayken sohbetler gelmeye başladı, ondan sonra Mustafa da yayının içeriğini bu tarza geçirdi. Mesela ben bir turnuva düzenliyorum. Turnuvada spectate (izleyici) bug’ı gerçekleşse derim ki “Bir hata oldu.” Turnuva yetkilisi tarafından bu tarz bir şey paylaşılır. Kimse de ilerisi için ya da bu turnuva için bir şey yapmaz. İki takımda sanırım birbirini şikayet etmiş eski turnuvalardaki görüntülerden dolayı. Benim dediğim şekilde bir açıklama da yapılmamış.

Mustafa da (Machineris) yayındayken bu olanları kendi yorumuyla detaylandırdı. Zaten çok büyük bir kesim de Mustafa'ya katıldı. Küçük bir kesim olaya takılmadı. Başka bir kesimde spectre bug’ı dedi geçti. Biz bu adamlarla daha önce hiç oynamadık. Herhangi bir şeyimiz yoktu, elenmedikte. Bugünkü skor zaten çok netti, hatta maç daha erken de bitebilirdi. 

Drama dediler, işte tabiri caizse maça çıkacaklar üzülüyorlar. Bahaneleri de hazır adamlar iyi oynuyordu ama hilelerdi vesaire. Bugün biz 13-5 veya 13-6 yenilseydik, hiçbir şey yapmasalar da şüpheli oyuncular düşük de vursa RARE takımı hile diye ağlayacak, işte bahane hazır gibisinden muhabbetler döndü. Hani çok böyle kutu kutu pense oynamaya gerek yok. Ortada bir video var ve Mustafa da, ben de ya da bir başkası yayına açıp düşüncelerini söyleyebilirdi. Bir insan hile kullanmıyorsa çok hüzünlenmesine de gerek yok. Topluluk baskısı diye bir şey de yok. 

Nisay'a herkes hile demesine rağmen ban yememişti. Gelişen bazı durumlar sonrasında kendini savundu ama en sonunda ban yedi. Bir de şöyle bir şey var, CS:GO’dan şu an ki BBL oyuncusu aimDLL, tam olarak bilmesem de yaş olarak ekibinden biraz daha küçük olsa gerek. Bundan 5-6 sene önce CS:GO’da Hub’dan ban yemişti. Türkiye’de hile kullandığından şüphelenildiği için ligden atılmıştı. Fakat hiç oyunu bırakmadı ya da bir baskı hissetmedi üzerinde. Gayet iyi takımlarda oynadı ve iyi mücadeleler verdi. Şimdi de Valorant’da yüksek bir seviyede oynuyor TR’de olsun EU’da olsun kendini gösterdi.

“Neden insanlara çok yükleniyorsunuz?” , “Neden onu paylaşıyorsunuz?” , “Neden böyle yapıyorsunuz?” yani biz birine bir şey söylüyoruz, bu konuda haksızsak özür dilemeyi de biliriz. Şüpheli olan oyuncular yayınsız maçta sergiledikleri performansla ya da önceki clientdaki yayın performanslarıyla hiç bağdaşmıyorlar. Çok konuya girmeyeceğim, ben galibiyetimi aldım. Kim elendiyse çok umrumda da değil ama “Topluluk baskısı”, “Bu oyuncular hile değilse nasıl hesapları verilecek?” tarzı söylemlere katılmıyorum. 

Bunlar çok küçük insanlar diyorlar, çok küçük dedikleri biri 16-17 yaşında diğeri ona yakın. Oturup 15-16 yaşında neler yaptığıma bakıyorum ben çok farklı yerlerdeydim. Az önceki verdiğim örnekle BBL oyuncusu aimDLL o da bir Hub'dan banlandı, hani ESEA ya da Faceit gibi bilindik clientlardan ban yemedi ama Türkiye’deki en iyi takımlardan birinde oynayan bir oyuncu adminden hile şüphesiyle ban yedi ve atıldı. Adam hiçbir şekilde bir baskı hissetmedi, gayet oyununu da oynadı. Şu anda da Valorant’a geçti ve en iyi yerlerden birinde kendisi.  açıklamalarında bulundu.


Hile iddialarına karşılık olarak ORG5 esports resmi Twitter hesabından açıklamada bulundu. 

18.02.2021 tarihinde MELINA takımına karşı (Ascent 13-7 / Bind 10-13 / Haven 6-13) alınan 2-1 harita mağlubiyeti ile sonuçlanarak turnuvayı ikinci olarak tamamladılar.

Turnuvanın tamamlanmasının ardından, aradan 2 ay sonra 14.02.2021 tarihinde Rare Esports oyuncusu MACHINERIS tarafından oyuncularımız BR4N & sturNNcya'yı itibarsızlaştırmaya yönelik asılsız suçlamalarla ilgileri üzerine çekmeye başarmıştır.

Gamer Arena tarafından düzenlenen bu turnuvada birçok oyuncunun gözlemci bugu nedeniyle oyuncunun vuruşlarının olağan dışı gözüktüğü, yayının birçok kesitlerinde yer almaktadır.

Konu ile ilgili maçın bu maçlara Kafalar Esports dahil olmak üzere oyuncumuzun bilgisayarından aldığı maç demoları elimizde bulunmaktadır.

Üzerimizdeki bu topluluk baskısını oluşturarak 16.04.2021 tarihinde oynayacağımız Rare Esports takım oyuncusu MACHINERIS'i maçı twitter üzerinden manipüle etmeye değil oyun içerisinde sergilediği performans ile kazanmaya davet ediyoruz.

Yapılan asılsız suçlamaları ve bu suçlamaları bilinçsiz şekilde sorgulayan kişilere hitaben turnuva maçı öncesinde Riot Games’in her bir oyuncumuzun gerekli incelemeler sonucunda maçı başlatmasını önemle rica ediyoruz.



Hiç yorum yok