Header Ads

OYUN DÜNYASINDAKİ EN GÜÇLÜ 5 SİLAH


Oyunseverler olarak, her yıl bir öncekine nazaran daha fazla oyunla buluşuyoruz. Yeni bir oyun, yeni bir evren, yeni bir hikaye, yeni bir dünya ve yeni deneyim demektir. 

E bunların yanında yeni araçlar ve silahlar da getirdiği su götürmez bir gerçek! Bunların kimisi ateş etmese bile zeki ellere geçtiğinde ölümcül etkisi varken, kimisi de "Keşke ateş etseydi de bu rezilliği görmeseydik!" derecesinde korkunç özelliklere sahip olabiliyor. 

Tabii ki de bu derecede olan silahları derlemeye çalışsak sayfalar dolusu oyundan bahsetmemiz gerekir. Bugün sizlere hem efsaneleşmiş hem de gerçekten güçlü olan silahları tanıtacağım. Hazırsanız başlayalım.


5- SERE Kit (Titanfall 2)

Fütüristik atmosferin ve mecha kültürünün hakim olduğu bu oyunda savaşlarda Titan denen robotlar kullanılmakta. Bu robotları kullanan piyadeler, eğer ki Titanları kullanılamaz duruma gelirse Titanlarından SERE Kitlerini alabilirler. 

Bu kitin çok güçlü olmasının sebebi nişangahının otomatik olmasından kaynaklanıyor. Elektronik eklentiye sahip bu silah, düşmanı gördüğü gibi otomatik olarak hedefe kilitlenmekte ve siz ateş ettiğinizde mermiler sizin detaylı olarak nişan almanızı beklemeden düşmanınızı yere indirmektedir.




4- Cerebral Bore (Turok 2)

Turok 2, hikayesiyle oyuncuların gönlünü fethetmese de, farklı silahlarıyla beraber gelen oyun çeşitliliğiyle bu eksiğini giderebilmiştir.  Bu silahın çalışma mekanizması ne yazık ki iğrençlik içeriyor... Kendisinin mermisi ateşlendiğinde, düşmanın kafasını delerek beyninin içini yiyor ve bu şekilde öldürüyor.  (Görsel şef notu: Neden?!)




3- Blades of Chaos (God of War)

Tanrıların korkulu rüyası, konu savaş olduğunda dur nedir bilmeyen, kimi zaman da korkutucu imaja sahip olan Kratos. Kendisine eşlik eden ünlü kılıçları da seriyi oynamış ya da oynamamış herkesin aklına kazınmıştı. 



2- BFG (Big F*cking Gun) (DOOM)

DOOM serisinin vazgeçilmez silahı Koca Lanet Olası Silah! Her oyununda farklı modellerle karşımıza çıksa da onun adı oyuncuların gözünde zaten belli. Anlatmaya gerek olduğunu düşünmüyorum ancak bu silahı eğer aldıysanız gerçekten zorlu çatışmalar sizi bekliyordur buna emin olabilirsiniz.




1- Gravity Gun (Half-Life 2)

Ne kadar koyu bir Half-Life hayranı olsam da bu listeyi gerçekten objektif bir şekilde yaptığıma inanmanızı istiyorum :D. Çünkü Half-Life 2'deki bu silah sadece basit bir yer çekimi silahı değil. Kendisi ilerleyen bölümlerde geliştirildiğinde sadece cansız nesneleri değil, insanları da çekip fırlatma özelliğine sahip olabiliyor. Bana kalırsa kendisinin bir ateş gücü olmasa bile çevredeki her şeyi silahı yapabilmesinden dolayı kendisi listede ilk sırada yer bulmayı hak ediyor.





Hiç yorum yok