Header Ads

DÜNYANIN EN KÖTÜ 5 OYUNU (SÜPER KÖTÜLER!)



Oyunlar her ne kadar vazgeçilmezimiz olsa da bazen beklentilerimizi karşılayamayabiliyorlar. Bunun son zamanlardaki en büyük örneği Cyberpunk 2077 idi. Oyunlar yarattıkları beklentiden daha kötü bir çıkış yapabiliyorlar veyahut da gerçekten berbat oldukları su götürmez bir gerçek olabiliyor. Bugün de sizlerle dünyanın en kötü beş oyununa bakacağız. 

Bu liste Metacritic'de platform fark etmeksizin en kötü puanlara sahip oyunlardan derlenmiştir.


5- Vroom In The Night Sky (Nintendo Switch)

2017 yılında çıkan oyunun mantığı biraz garip. Kendisi yarış kategorisine sokulabilir. GTA San Andreas'daki "RIPAZHA" hilesini hatırlayanlarınız vardır. Bu hileyi yazdıktan sonra bütün arabalar bir anda uçmaya başlıyorlardı. O hileyi bu oyunda açmışsınız gibi düşünmenizi istiyorum.

Oyunda büyücü kıyafetli kadın bir karakterimizi yönetiyoruz ancak kendisi uçan bir motor sürüyor?? Bu uçan motorla harita içerisindeki yıldızları olabildiğince hızlı bir şekilde toplayıp büyülü kapıdan geçerek bölümü en hızlı şekilde bitirmeye çalışıyoruz. Bütün oyunda tek amaç bu. Şimdi San Andreas oyunundaki uçan araba hilesini yazdıktan sonra uçan arabayı kontrol etmesinin ne kadar zor olduğunu hatırlayın ve sadece bu mekanikler üzerine kurulu bir oyun oynadığınızı düşünün!

Ayrıca, oyunlarda oldum olası bomboş haritalar veya harita dışına çıktığımızdaki sonsuzluk görüntüsü beni oldum olası tedirgin etmiştir. Açıkçası bazı haritaların özellikle buga girmiş gibi sonsuz bir görüntüye sahip olması da içimi ürpertmedi değil. 

Bu oyunu yeterince gömdüysek gelsin 4 numara!


4- Leisure Suit Larry: Box Office Bust (PlayStation 3)


Leisure Suit Larry aslında çok eski bir oyun serisi. İlk oyun 1987 senesinde çıkmış cinsel içeriklere sahip bulmaca odaklı bir oyun. Serinin sevenlerini asıl çeken yanı ise oyundaki diyaloglara yazılan şakaların ve bulmacaların kadınları tavlama üzerine olmasıydı. Fakat serinin 2009 yılında yayınlanan bu oyununda bir yeniliğe gidildi ve oyun bir miktar macera aksiyon oyununa dönmüşken platform öğeleri de eklendi. Açık dünya da içeren oyun, seri dışında bir oyun olarak değerlendirildiğinde fena sayılmayan bir iş çıkarmış olsa da beklentileri karşılamadı. Bunun yanı sıra oyun içi senaryonun sönük kalması ve PlayStation 3 platformunda da teknik açıdan zayıf olması dolayısıyla en kötü oyun listemize girmekten kurtulamadı.


3- Yaris (XBOX 360)

Zamanında bedava dağıtılan oyun şu anda herhangi bir markette aktif bir şekilde bulunmuyor. İsminden de anlaşılacağı üzere Toyota markasının reklam amaçlı yaptığı bir oyundur. 2007 yılında yayınlanan oyunda, Yaris model arabalarla oval bir platformda ilerleyen bir yarış oyunudur. Oyundaki amaç başka arabalarla yarışmaktan çok, arabamızın önünden çıkan silahla bize ateş eden yaratıkları vurarak bölümleri en hızlı şekilde geçmek. Aşırı tekdüze ve sıkıcı ilerleyen oyunun tek artı özelliği ise bedava dağıtılmasıydı.


2- Ride To Hell: Retribution (PC)


Ne ironiktir ki oyun, ismiyle gerçekten benzerlik gösteriyor(!). Senaryosunun klişeliğinden tutun, mekaniklerinin tam anlamıyla facia olmasına kadar kendisini oynayanları illallah ettirmesiyle bilinmekte.

Oyunda rock müzik sevenler için müzikleri dışında artı yönü bulunduğu pek söylenemez. Motorcu çetesi temalı bir oyun olmayı hedefleyen Ride To Hell, aşırı klişe senaryosu, senkronizasyon sorunları ve mekanik hatalarıyla tarihin tozlu sayfalarına gömülmüş durumda.


1- Family Party: 30 Great Games Obstacle Arcade (WiiU)


WiiU konsoluna çıkan bu oyun isminden de tahmin edilebileceği gibi sıradan oyuncular için geliştirilmiş bir oyun. Yani ortamda bulunan kişilerin oyuncu olmasına gerek yok, kendisi anlık oynanabilen bir oyun. Zaten Nintendo'nun Wii ve WiiU konsollarının da hedef kitlesi genellikle bu insanlardı.

WiiU, zaten Nintendo'nun pazarlama stratejisi en kötü konsolu unvanına sahipken, listede son sırayı da bu platformdan bir oyuna veriyoruz. Oyunun vaat ettiği şey, aile boyu oynanabilen birbirinden farkı 30 mini oyun. Ancak bu 30 mini oyun bir yerden sonra cehenneme dönebiliyor ve hatta size misafirliğe gelen kişilerle aranızın açılmasına bile sebep olabilir(!).

İşin esprisi bir yana oyundaki korkunç ve çalışmayan kontroller, oyunların mini oyun olması gerekirken bitmek bilmemeleri ve 2013 yılında yayınlanmasına rağmen saçma sapan mekanikleriyle herkesi irite etmeyi başarmış duruyor. Grafik eleştirisi yapmanın yersiz olduğunu düşünüyorum çünkü Nintendo'nun zaten genel oyun anlayışında yumuşak ve tatlı grafik anlayışı var ama bu oyunda leş atan kısım zaten mekanikleriydi. Kendisi tüm zamanlarda ve tüm platformlar filtrelemesinde listenin en sonunda yer buluyor.


BONUS: Big Rigs: Over The Road Racing (PC)


Hayatım boyunca gördüğüm en sürrealist oyun olabilir. Metacritic'de aldığı 8 puan ile aslında en kötü oyun unvanına sahiptir ama kendisini özellikle listeden ayırmak istedim. 

Tırlarla yarış yaptığımız oyunda bir sürü enteresan kısım bulunmaktadır. Mesela oyunda sadece iki adet ses dosyası var. Bunlar ileri gaz ve geri gaz şeklinde. Bunun dışında yarış yaptığımız tırların başlama noktasında start işareti verildikten sonra hiçbir şekilde ilerlememesi ve kendi başımıza yarışmamız gözlerimizi fal taşı gibi açmamıza yetmiyorken, dağ bayırdan oluşan yarış patikasında ağaç, ev, köprü, taş fark etmeksizin bütün maddelerin içinden geçerek yolumuza da devam edebiliyoruz. Üstelik geri gazla tırlarımız normal gaza göre çok daha hızlı gidebilmektedir. Çok daha hızlıdan kastım 12,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000 km anlamında bir hız. :D



İlerleyen hayatımızda sürekli olarak iyi veya kötü oyunlar deneyimliyoruz ve bunları hiçbir şekilde unutmuyoruz. En basitinden sitemizde de bazı incelemelerde bazı oyunları gerçekten gömdüğümüz oluyor. Bu listeyi hazırlarken aslında gömdüğümüz oyunlara bir miktar haksızlık ettiğimi düşünmedim değil :D. Ben bu listeyi hazırlarken ve araştırırken büyük keyif aldım, umarım size de bunu iletebilmişimdir. Sizce bu oyunlar arasından haksızlık edildiğini düşündüğünüz bir oyun var mı? Yorum olarak belirtirseniz çok mutlu olurum. Esen kalın!




1 yorum: