Header Ads

Valorant Masters Finalistleri Soruları Cevapladı!

Riot Games'in yeni çıkan ve çok sevilen oyunu Valorant e-Spor turnuvaları Türkiye ayağı sona erdi. Birçok takımın yer aldığı turnuvada final heyecanı Futbolist ve Big Boss Layf takımları arasında oldu. Güzel bir seri izleten iki takımdan kazanan Futbolist oldu. Final maçı sonrasında Big Boss Layf ve Futbolist oyuncuları ve koçları medya kuruluşlarıyla bir araya geldi. Online yapılan basın toplantısında medya kuruluşlarının sorularını yanıtladılar. 



FUTBOLİST'İN AÇIKLAMALARI 

1-    Ecem İşcan: Herkese merhabalar Valorant Champions Tour Masters birinci aşama finalleri Futbolist BBL karşılaşmasının finalistlerinden Futbolist takımı aramızda. İlk olarak maç hakkındaki düşüncelerinizi sormak istiyorum.

 

Marqnue: Bu turnuvada BBL ile ikinci kez karşılaşıyoruz. Önce grup karşılaşmalarında karşılaştığımızda yenmiştik. Şu anda da finalde karşılaşıyoruz. Normalde biz Bind haritasında antrenman yapmıyoruz. Bind ve Split 1-1 olacak gibi duruyordu kağıt üzerinde. Sonrasında turnuva başlayacakmış gibi gözükürken bizim Bind’ı almamız takıma inanılmaz bir motivasyon getirdi. Daha sonrasında Split bizim kale gibi bir haritamız olduğu için orada da kazanmayı başardık. Üçüncü haritada da tamamen rüzgar arkamızdaydı. 5-0’dan sonra bir bocalama dönemine girdik. Sonrasında 6-6’dayken üstünlüğü elimize geçirip rahat bir şekilde kazandık gibi duruyor. Benim düşüncelerim bunlar final hakkında.

1-     LoL Mecmua    : Pistol raundlarını çok kaybettiğiniz ve bunu düzeltmeniz gerektiğini söyledikten sonra gerçekten de pistol raundu verme konusunda cimrileştiniz. Bunu toparlamayı nasıl başardınız?

Sterben: qRaxs’ı transfer ederek. :D

qRaxs: Ghost busterrr. (WHO YOU GONNA CALL?)


1-     LoL Mecmua: Avrupa’yla aşırı kıyaslıyoruz ama diğer liglerle aramız nasıl? Örneğin Amerika’yla kendinizi hiç kıyasladınız mı? Bu kıyaslamanın neresindeyiz?

Marqnue: Özellikle koç olduktan sonra ben birçok ülkenin maçlarını takip etmeye çalışıyorum. Güney Amerika haricinde neredeyse bütün turnuvaları takip ediyorum. Amerika’daki oyun biraz daha pub tarzı, birazcık daha oyunların serbest oynandığı, çok fazla iletişim ya da taktiğin, harita kontrolünün üzerine çok yoğunlaşılmadığı bir sistem üzerine kurulu. Bu sistemde eğer oyuncuların gününde olursa, harita kontrolüne uğraşan takımlara zorluk çıkarabiliyorlar. Bunun örneklerini Türkiye’de oynadığımız takımlarla görebiliyoruz. Biz biraz daha harita kontrolünü sağlamaya çalışıyoruz. Ama rakiplerimiz oradan buradan koşunca, bir pub gibi oynayınca bazen bocalayabiliyoruz. Bizim sürekli antrenman yaptığımız takımlar bizim seviyemizde ve bize göre oynandığı zaman Futbolist maçındaki gibi ya da NIP gibi Avrupa standardında maçlar görebiliyoruz. Bu meta COVID sürecinde böyle devam edecek. Dünya şampiyonasına kadar, hatta Mayıs’taki İzlanda’ya kadar bir şekilde bütün oyun stillerine alışması gerekiyor takımın. Bence şu ana kadar benim izlediğim kadarıyle en önde olan ülke Kore. Şu an ajan kombinasyonlarını çok iyi kullanıyorlar –özellikle Vision Strikers takımı- . Onlarda Stage 1’de şampiyon oldular Kore’de ve nerdeyse hiç yenilmediler şu ana kadar. Onların en önde olduğunu düşünüyorum ama Türkler’in de asla Avrupa’daki takımlardan ve metadan geri olduğunu düşünmüyorum. Yayınlarda falan da sürekli soruluyor “Kim Avrupa’ya gider?” , “Kim en iyi oyuncu?” gibi. Kimsenin Avrupa’ya gitmesine gerek yok biz zaten Avrupa seviyesindeyiz. Avrupa’dan daha fazla izleniyoruz Türkiye olarak. Burada kendi ekosistemimizi yaratıyoruz kimsenin Avrupa’ya gitmeye ihtiyacı yok. Kur farkından daha fazla maaş kazanma gibi bir hikaye olursa belki olabilir ama hani Türkiye’de oyun yeterince büyüdü ve bence bu şekilde daha da büyümeye devam edecek. O sebepten biz bence Avupa ile kafa kafaya oynayabiliriz ama bence şu anda Kore herkesten bir tık önde gibi duruyor. Amerika’da şu anda tamamen bir sürpriz kutu. 



BIG BOSS LAYF AÇIKLAMLARI 

Ecem İşcan: Herkese merhabalar. VCT Masters 1. Aşama Finalleri Futbolist – BBL karşılaşmasının finalistlerinden BBL takımı aramızda. İlk olarak koçunuza maç hakkındaki genel düşüncelerini ve yorumlarını sormak istiyorum.

GAIS: Genel olarak çok hata yaptık. Hatalar zincirinden dolayı maçları kaybettik. Güzel oyunundan dolayı rakip takımı tebrik ediyorum. Kutluyorum kendilerini. 


LoL Mecmua: İlk harita aşırı yakın geçse de herkes beşinci haritayı bekliyordu ama diğer haritada Bind performansını yakalayamadınız. Serinin bu kadar erken ve geride bitmesini neye bağlıyorsunuz?

LEGOO: Bind, kendi seçtiğimiz haritaydı. Burada geriye düşmemize rağmen öne geçmeyi bildik, fakat kaybettik. Split haritası rakibimizin haritasıydı. Onlar kazanmasını bildi. 2-0 geriye düşünce de Ascent haritasında onların aldığı özgüvenle kazanmasını bildiler. 





Hiç yorum yok