Header Ads

Valorant Masters Birinci Hafta Tamamlandı




Riot Games'in yeni çıkan ve en çok sevilen birinci şahıs nişancı oyunu Valorant Challengers tamamlandı. Challengers'dan sonra Masters'a yükselen takımlar mücadele etmeye devam ediyor.  Masters'in ilk gününde başlangıç maçı Zero Zone ve fastPay Wildcats arasında başladı. 





Valorant Challengers macerası kaldığı yerden Masters 1. aşaması ile devam etti.

 Masters aşamasının ilk maçı fastPay Wildcats ile Zero Zone arasındaydı. No Org Found kadrosunu ve slotunu satın alan Wildcats, en az gördüğümüz haritalardan biri olan Split’e rahat başladı. 5-0 Wildcats üstünlüğü ile giden haritada Vahşi Kedileri frenleyen ZZ Fred ve belki de şu ana kadar turnuvanın en iyi Jett ulti oyunu oldu. 

Zero Zone ekibi ikinci raundunu da vCan sayesinde kazandı fakat Wildcats hemen iki raundla cevap verdi ve ilk yarıyı üstün kapatmayı garantiledi. İkinci yarıya geride gireceği garanti olan Zero Zone ilk yarının son roundunu çalmayı başardı ve ikinci yarı sadece iki round fark ile, 7-5 Wildcats üstünlüğü ile bitti. 

 İkinci yarı ise Zero Zone’un pistol roundunda karşılık vermesi ile başladı ve sonrasındaki anti eko roundu ile birlikte maç eşitlenmiş oldu. İlk rifle roundundan itibaren üç round üst üste kazanan IW, ekonomik ve psikolojik üstünlüğü ele geçirmiş oldu. 10-7’den sonra bir round veren Wildcats maç sayısına ulaşmayı başarsa da seriyi kapatabilmek için oynadığı ilk roundu kaybetti ve bir round eko oynadıktan sonra maçı 13-10’da kapatmayı başardı. Maçın ikinci yarısına ise attığı clutchlar ile IW Yato damgasını vurdu.





İkinci haritaya da iyi başlayan taraf Wildcats ekibi oldu. Saldıran taraf lehine geçen bir harita olarak bilinen Ascent’de pistol roundun etkisi ile 2-0 başlayan Vahşi Kediler’in 6-0lık seri yakalamasını engelleyen Nirenu’nun etkili oyunu oldu. Maç 6-1’e geldiğinde ise Zero Zone ekibi oyuna uyum sağlamayı başararak 4 round üst üste kazandı. İlk yarının son roundunda ise Wildcats’in temiz oyunu yüzünden beraberliği elinden kaçırmış oldu. 

7-5 skor geride ve dezavantajlı tarafta ikinci yarıya başlayan Zero Zone için pistol roundu ya tamam ya devam niteliğindeydi ve kararlı bir oyun ile kendilerini galibiyete ve anti eko ele taşıdılar. Maç 7-7’de eşitlenmiş oldu. Rifle roundunu da alıp haritada ilk kez üstünlüğü ele alan Zero Zone, IW Kipperman’in clutch atması ile lider konumunda uzun süre kalamadı ve beraberlik bir kez daha geldi. 

Maçın ve serinin kırılma anlarından biri de burada gerçekleşti ve IW Demo’nun 1v3 kaldığı pozisyonda zaman kazanarak attığı clutch Zero Zone ekibini ekoya düşürdü. Wildcats çift haneli galibiyete ulaşan ilk takım olduğunda harita sona yaklaşıyor gibi gözükse de Zero Zone bir el daha çalmayı başardı. 

20. roundda eşitliği IW Yato’nun başarılı spreyinden dolayı kaybeden Zero Zone oyundan düştü ve Wildcats üst üste aldığı 3 round galibiyet ile 2. haritayı da kazandı. Böylelikle Masters’ta ilk tura yükselen Wildcats olurken, Zero Zone eleme turuna düştü. 




BİRİNCİ GÜN İKİNCİ MAÇI RARE E-SPORTS VE OXYGEN E-SPORTS ARASINDA


Masters Türkiye heyecanı RARE Esports ve Oxygen Esports arasında tüm hızıyla devam etti. Favori haritasında ilk pistol roundunu kaybeden Rare alışıldık ve kolay geçen 2. roundu izletmek yerine BARBAROSSA’yı sahneye sürdü ve neden bu haritayı seçtiklerini kanıtlayarak en kötü senaryoda bile oyuna dahil olabileceklerini gösterdi. Fakat Oxygen hız kesmektense, gücü arttırınca üç round üst üste kazandı.

 Çekişme burada da durmadı ve Rare önce 4-2 sonra da MACHINERIS’in yardımı ile 4-3’ü, 4-4’ü buldu. Qw1 üç kill ile üstünlüğü RARE’e getirdi ve hemen sonraki roundu da BARBAROSSA ile ekstra oynayarak kazanmaması gerekirken kazandı. Qw1 durdurulamaz gözüküyordu ve bunu bir roundu daha 4 kill ile çaldığında pekiştirdi. İlk yarının RARE üstünlüğü ile kapanacağı kesinleşmiş oldu ve son round OXG ekibinin olunca 7-5 ilk yarı tamamlandı. 





İkinci yarıya pistol galibiyeti ile başlayan Rare, anti eko elini Magnitude’un 3 killi ile alarak 4 roundluk üstünlük kazanarak haritayı kazanmak için bir hayli avantaj elde etmiş oldu. Bonus rounda çıkan Rare, onu da alınca, 10 round barajına gelmiş oldu ve 11. galibiyetini eko oynayan OXG’den almayı başardı. OXG oyuna dönmeyi başarıp 3 el üst üste alsa da RARE, OXG ekibini durdurmayı başardı ve haritayı 13-8’le kapatarak seri üstünlüğünü kazandı. 

İkinci harita Oxygen’ın seçimi Ascent’ti. Sıradışı bir pick görmediğimiz harita OXG galibiyeti ile başladı. Bu sefer anti eko roundda hata yapmayan OXG, Toronto’nun 3 killi ve agresif oyunu ile kazandı. RARE rifle roundunda cevap vermeyi başardı ve maç eşitlendi. Karşılaşmadaki eşitlik bu kadar sürdü ve OXG üç roundluk bir galibiyet serisi yakaladı. RARE bu seriyi bir round alarak bölse de ilk yarının 8-4 olmasına engel olamadı.

OXG hız kesmeden ikinci yarının pistol roundunu da aldı ve 10. galibiyetini almak için anti ekoya çıktı. Anti eko sonrası bonus round almaya çalışsa da başarı olamayan OXG, RARE’e ikinci yarının ilk galibiyetini vermiş oldu. Toronto’nun bucky oyunu ile force buy attıkları roundu kazanan OXG, maçı kapatıp 3. haritaya gitmeye yaklaştı. Geriye düşmesine rağmen RARE bir round daha alsa da maç 13-6 OXG galibiyeti ile sonuçlandı ve seri 3. haritaya kalmış oldu. 

3. harita Split’te saldıran taraf avantajı ile başlayan RARE ekibiydi. Bu avantajı ilk üç rounda yansıtmayı başaran RARE, serisini devam ettiremedi ve ardından gelen 5 roundu üst üste kaybetti. Geriden gelip öne geçmeyi, dezavantajlı tarafta başaran OXG, ilk yarıda 6. galibiyeti bulamasa da kazandığı 5 round sayesinde ikinci yarıya mutlu bir şekilde 7-5 geride giren taraf oldu. 

Oxygen Toronto’nun üç killi ile ikinci yarıya galip başladı. OXG anti eko el sayesinde maçı eşitlese de RARE Magnitude’un 4 killik Sage performansı ile öne geçme hayalini bu round için kaybetmiş oldu. Harita Oxygen'in 10. galibiyetine kadar eşitlikle devam etti. 10 galibiyeti sonrası kar topu etkisi yakalayan OXG ekibi, maçı rahatlıkla m1tez’in 4 killlik performansı ile 13. galibiyete ulaştırdı ve haritayı kapatarak serideki geri dönüşünü tamamlamış, adını üst tura yazdırmış oldu. 


İKİNCİ GÜNÜN İLK KARŞILAŞMASI OTHERSIDE FUTBOLIST ARASINDA OLDU 

İkinci günün ilk karşılaşmasında geçen haftalardan bildiğimiz bir eşleşme olan Futbolist-Otherside karşı karşıya geldi. Ülkemizde Icebox için neredeyse standart haline gelmiş Viper’ın Futbolist ekibi tarafından seçilmediği maç, bizlere önceki haftaların tekrarını anımsatmış oldu. 

Pistol roundu Otherside’ın rahat bir şekilde alana girmesi ile başlasa da spikeın patlaması için yeteri kadar zaman yaratamayan Otherside, Mojj’un aldığı 3 kill clutchına kaybetmiş oldu. Futbolist beklendiği gibi 2. roundu da aldı ve Otherside ilk rifle raundunda karşılık vererek oyunu 2-2 eşitledi.  

10. rounda kadar al ver ile giden karşılaşma, Futbolist’in 6. galibiyeti bulması ile ilk defa 2 fark görmüş oldu. İlk yarıda farkın daha fazla açılmasını engelleyecek roundu TheNightChe tek başına attığı B pushu ve 3 kill ile sağladı. 

Hemen ardından ilk yarının son raundunda da tekrar takımını sırtlayan TheNightChe bir kez daha üç kill alarak, takımının ikinci yarıya eşit gitmesini ve bir nevi haritanın sıfırdan başlamasını sağlamış oldu. 




Pistol rounduna erkenden bulduğu iki kill ile önde başlayan Otherside, bu sefer de jeyj7y’in sırtında galibiyeti aldı ve anti eko roundunda TheNightChe’nin 3 killi ile ilk kez 2 farkla öne geçmiş oldu. Tabii, bu fark da uzun sürmedi ve sterben’den TheNightChe’ye cevap niteliğinde 4 killlik bir performans geldi. 

Sterben’in bu performansından sonra Otherside savunmayı sağlamlaştırarak maçı 11-7’ye kadar sorunsuz getirdi. Futbolist bir el çalmayı başarsa da Otherside kendini maç sayısına atmayı başardı. Otherside kazanacak gibi gözükürken Futbolist’in hızlanan oyunu ve Otherside’ın bir miktar sendelemesi, maçın 12-11’e gelmesine, ardından da sterben’in bir kez daha 4 kill çıkartarak roundu almasıyla maçın uzatmalara gitmesine neden oldu.
 
Uzatmaların ilk roundunu Futbolist kazanıp, maçı kapatma şansı yakaladı fakat ihtiyaç olduğunda Otherside için Superman’e dönüşen TheNightChe 1v4 attığı clutch ile takımını karşılaşmada tutmayı başardı. 

Futbolist’ten sadece roundun değil, morallerin de çalınmasına neden olan TheNightChe, iki kill alarak roundu rahatlattı ve Muj’un da iki kill alması ile uzatmaların ilk roundunu kazandı. Bir kez daha maçı kapatamayan Otherside, üçüncü uzatmaların ilk elini kaybetti, Futbolist de ikinci roundu kazanamayınca 4. uzatmalar kaçınılmaz oldu. 4. uzatmalarda da artık aradığını bulamayan takımlar, 5. kez uzatma oynamak zorunda kaldı. 

Bu sefer aradığı oyunu bulan Otherside, ilk roundu Muj’un üç killi ve ikinci roundu da 1v1’i ile kazandı, harita puanını hanesine yazdıran taraf oldu. 

İkinci harita Ascent ilk roundda Futbolist üstünlüğüne sahne oldu. Otherside bir klasik olarak 3. elde cevap verse de fark kapanmadı. Futbolist 6. galibiyete kadar rahatlıkla geldi fakat o sırada TheNightChe oyuna dönüp 4 kill aldı ve takımına 2. roundu getirdi. 3. galibiyeti ise Mujj’un 3 killik orta savunması getirdi. 2 roundluk al ver sonrası, TheNightChe tekrar 3 kill bulunca Otherside ikinci yarıya girerken farkı bire indirmiş oldu. 

7-5 başlayan ikinci yarıda pistol round galibiyeti Otherside için büyük önem taşıyordu ve bunun farkında olan Futbolist sıkı bir savunma ile pistol roundunu ve ardından gelen roundu alıp maçı 9-5’e getirdi. Otherside bu sefer ilk rifle rounda karşılık veremedi. Ardı ardına gelen sağlam oyunlar ve mag0o’nun 3 killi, MOJJ’un 1v1 clutchı ile Futbolist maç sayısına gelmeyi başardı. 

İlk haritanın aksine maç sayısında hata yapmayan Futbolist, seriyi karar haritası olan Haven’a sürükledi. 

Üçüncü harita Haven Futbolist’in kazandığı pistol roundu ve anti eko galibiyeti ile açıldı. Otherside ilk roundunu kazandı ve rifle roundlar başladı. Futbolist ve OS arasında birkaç al ver yaşandı ve ilk yarı o gitgeller ile 7-5 Futbolist üstünlüğü ile kapandı. 

İkinci pistol roundunu da qRaxs’ın bela atması ile alan Futbolist hem skor üstünlüğünü perçinledi hem de psikolojik üstünlüğü iyiden iyiye ele geçirdi. Bu ivme ile el vermeden ikinci yarıyı kayıpsız kazanan Futbolist maçı 13-5 kapatarak, seri içinde geri dönüşünü tamamlamayı başardı. Otherside serüvenine alt turdan devam ederken, Futbolist üst turda oynayacak.  Maç sonunda açıklamalarda bulunan Salih "Marqnue" Onaran: "Valorant'ta her maçı kendi içerisinde kendi dinamikleriyle değerlendirmek lazım. 

Daha önce bir eleme maçı yaptık. Bu gerçek bir turnuva o yüzden bunun bizim için önemi çok daha fazlaydı. Burada ikinci bir şansımız yok burada çok daha dikkatli ve ciddi oynamak zorundaydık. Özellikle son iki haritada tam olarak istediğimiz şekilde oynadık. Bütün oyunun kontrolü bizdeydi rakibimiz hiçbir şey yapamadı o yüzden de maçı kazandığımız için çok gurur duyuyorum. 

BBL ile karşılaşacak olmak bizim için önemli. Bence son iki haritada üzerimizdeki ölü toprağını attık. Bundan sonra güzel günler bizi bekliyor. Icebox'da savunma tarafında çok bariz hatalar yaptık. A tarafını tutamadık, savunmada birazcık daha fazla raund alsaydık saldırıda daha çabuk bitirebilirdik. Bence iki tarafı da güzel oynadık. Aslında uzatmalar bir süreden sonra pinpon topuna döndü, avantaj bizdeyken iki kere raund verdik ama mental olarak çok güçlü olduğumuz için geriden gelip öne geçtik. 

Her ne kadar sonrasında öne geçtiğimiz avantajı kullanamayıp yenilsek de daha sonra mükemmel oyunla bunun da altından kalkmasını bildik. Ascent bizim en güçlü olduğumuz haritalardan bir tanesi, diğer haritamız split. Bence Haven'ımız da çok güçlü, geçen konuştuğumda da söylemiştim. Icebox'ımız da çok güçlü. Antremanlarda Dünya'nın en iyi takımlarını, Avrupa'nın en iyi takımlarını Icebox'da yenebiliyoruz ama Türk takımları ne yapacağına dair çok fazla fikri olmayıp ya A side'a ya da B side'a koşalım diyen takımlar bunlar bu da bir stratejidir yanlış anlamamak ya da yanlış değerlendirmemek gerekiyor. 

Bu bir stratejidir bizim buna karşı koymamız gerekiyor. Buna karşı koyamıyoruz gördüğüm kadarıyla, buna çalıştığımız takdirde Icebox'daki sorunlarımızı çözebileceğimize inanıyorum. 4 tane kalemiz gibi haritamız olmuş oluyor böylelikle Bind'ı zaten banlıyoruz. Bu şekilde  oyun stratejimiz var bunu devam ettirmeyi planlıyoruz şuanda sadece Icebox'daki ufak hatalarımızı kapatmamız gerekiyor." açıklamalarında bulundu.

GÜNÜN İKİNCİ MAÇI İSE BIG BOSS LAYF VE CYBERSKULL ARASINDA GERÇEKLEŞTİ 




2. günün son karşılaşması Icebox’ta BBL ve Cyber Skull arasında oynandı. Açık ara favori olarak görülen BBL pistol roundunu kaybetti ve CSE maça 2-0 önde başladı. Kuuzur’un 4 killlik güzel performansına rağmen 3. roundu kazanamayan CSE, BBL’in öne geçmesini engelleyemedi. Farkı iki sayıya çıkartan elin güzel oyunu BBL aimDLL’den 4 kill ile geldi. CSE seriden düşmemek için bir el alırken, bir eli de AslanM4shadW’un aldığı 3 kille verdi. Bireysel performansların öne çıktığı karşılaşmada sıra Russz ve 4 killlik Jett performansına geldi. CSE farkı ikide tutmak için mücadele etti ve maç 6-4’e geldi. İlk yarıda başka round bulamayan CSE, ilk yarıyı 8-4 geride kapattı. 


İkinci yarının pistol roundunda aynı hatayı tekrarlamayan BBL, pistol roundunu ve ardından gelen anti ekoyu alarak 10 round barajına geldi. Kuzuur’un tekrar sahneye çıkıp 3 kill alması ile Cyber Skull ekibi 5. galibiyetini aldı ve BBL sorunsuz bir şekilde maçı 10-5’ten 12-5’e getirerek ilk harita sayısına geldi. CSE XOD1AC’ın triple atması ile bir el daha alarak, haritanın kapanmasını geciktirse de BBL sadece iki el daha kaybettikten sonra 13-8’de gecikmeden haritayı kapatmayı başardı. 

İkinci harita Ascent ilk pistol roundunda hızlı bir oyunla BBL’e gitti. BBL anti eko tutarlılığını korumayı başarıp eli alsa da Kuzuur’un üç kill ile verdiği ekonomik hasardan kaçamadı. Hasar sadece ekonomi ile kalmış oldu ve 4 sayı farkı BBL yakaladı. İlk cevap da 5. roundda geldi ve CSE 4-1’e adım attı. Bu bir süre CSE’nin tek galibiyeti olarak kaldı. BBL 5-0’lık bir seri daha yakaladı ve maç 9-1’e geldikten sonra CSE ancak hayat belirtisi gösterebildi ve bu da kısa süreli oldu, tek round alabilen CSE ilk yarıyı 10-2 geride kapattı.

Hem 8 round geride, hem de seriyi kaybetme eşiğinde pistol rounduna çıkan CSE kendilerini haritada tutacak tek şey olan roundu Sian’ın 3 killi ile almayı başardı. 4. galibiyet ise Kuzuur ve Mykos sayesinde geldi. Kuzuur iki kill ile roundu açtı ve Mykos kalanları toplayarak anti eko eli kazanmış oldu. Cyber Skull ekibi için iyi haberlerin bittiği yer de burası oldu. 3-0 seri yakalayıp 13-4 kapattı ve CSE’yi alt tura yollamış oldu. 

Maç sonrasında açıklamalarda bulunan Eray 'GAIS' Sarıkaya  "Killjoy ya da cypher almamızın amacı biraz daha oyunu savunmada rahatlatmaktı çünkü bir önceki yamada ya da 2 ay önceki yamada Killjoy'a gelen nerf ile birlikte Killjoy  koyduğu taretlerden fazla açılamıyordu ama Cypher'da böyle bir şey olmadığı için  oyunu daha genişe yaymaya çalıştık yani Cypher'ı daha geniş alanda istedik. Killjoy'da böyle bir şey mümkün değildi örnek veriyorum A'ya kamera atıp B'de oynayabiliyorduk ya da tam tersi şekilde hem Sage'i bu şekilde daha aktif kullanabildik. 

Açıkcası oyunu daha genişe yaymak için aldık. Takımdaki herkes kendi yerini biliyor. Bunu kötü anlamda söylemiyorum herkes nerede ne yapması gerektiğini biliyor 2 Supportumuz 3 taşıyıcımızı desteklediği zaman ortaya mükemmel oyun çıkıyor. Buda önüne geçilemez hale getiriyor oyunu iletişim de kuvvetli olunca herşey yolunda gidiyor. " açıklamasında bulundu. 

ÜÇÜNCÜ GÜNÜN İLK KARŞILAŞMASI ZERO ZONE VE RARE ARASINDA OLDU 




Haftanın 3. gününde Masters’ın ilk Losers Bracket maçları oynandı. Turnuvanın tehlikede olduğunun farkında olan takımlar son şanslarını değerlendirebilecekleri maçlara çıktılar. 




İlk karşılaşma Zero Zone ve Rare ekibi arasında oynandı. Bind’da oynanan ilk maçta Turnuva’nın en farklı galibiyetini izlediğimiz maçta kararlı ve hızlı oyunu ile 13-2 kazanan Zero Zone bir mesaj vererek ikinci haritaya geçmiş oldu. 
Rakibin haritasına da iyi başlayan Zero Zone aynı dominant oyunu koruyamadı. İlk haritaya oranla daha derli toplu oynayan Rare ekibi henüz kendileri için hiçbir şeyin bitmediğini gösteren bir oyunla haritayı maç sayısına taşısa da Zero Zone Yankas’ın sahneye çıkmasıyla maçı uzatmalara taşıdı. Uzatmalarda galibiyet serisine kaldığı yerden devam edemeyen Zero Zone iki el üst üste verince havlu atmış oldu ve seri 3. haritaya uzadı. 

Her şeyin sonuçlanacağı son harita eşit bir oyunla başladı. Takımların kendi arasında eşit paylaştığı ilk 6 roundda ilk üstünlüğü ele geçiren taraf 5-3lük skor ile Rare oldu ve ilk yarı da başka round kaybetmeden 9-3 üstün çıktılar.  Zero Zone direniş göstererek maçı 10-8’e kadar taşıdı fakat arayı kapatmayı bir türlü başaramadı. Maç 13-8 Rare ekibinin oldu ve Rare seride comeback atarak kendini Masters’tan elenen ilk takım olmaktan kurtarmayı başardı.  

ÜÇÜNCÜ GÜNÜN İKİNCİ KARŞILAŞMASI OTHERSIDE VE CYBERSKULL ARASINDA OYNANDI


Günün ve eleme maçlarının son son karşılaşmasında Cyber Skull Esports ve Other Side sahneye çıktı. 

Haven haritasında CSE’nin ateş gücüne dayanmakta zorlanan OS savunmada zorluk çekti ve bu skora da yansıyınca ilk yarı 8-4 CSE üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarıda ise işler tersine dönmüş gibi gözüküyordu. CSE saldırdaki başarısını sürdüremezken, ilk yarının OS'sinden de eser yoktu ve maç 9-9’da eşitlendi. Sonraki 4 elde eşitlik bozulmasa da CSE kendini toparlayıp haritayı 13-11’e getirerek seride öne geçti. 






Icebox’ta ise Otherside’ın ilk harita performansından eser yoktu. İlk yarıyı savunmada önde götürmeyi başaran Otherside seriyi son haritaya kadar götürmeye kararlı olduğunu performansı ile gösterdi fakat tam kartopu etkisi yakalayacakken Kuzuur belası ile tempo kaybetmeye başladılar. İvmeyi CSE leyhine döndüren hamle Darrick’in belası ile geldi.  5-0lık serisini ilk yarının son roundunda kaybeden CSE ikinci yarıya 7-5 üstün başladı. Bir süre zorlanır gibi olsa da CSE sadece iki el vererek Icebox’ı ve seriyi 13-7 almış oldu. Cyberskull adına açıklamarda bulunan Mert "Mykoz" Demirci ve Mustafa "Sian" Tabakoğlu 
Mert 'Mykoz': 'Charttan yana şansımız olmadığını biliyorduk fakat tek çekindiğimiz takım BBL'di bu süreç boyunca, masters ve challengers boyunca. BBL ile de yüzleştikten sonra güzel bir rahatlama geldi. Eksikliklerimizi maksimum seviyede görmüş olduk. 

Diğer takımlardan hiçbir şekilde çekinmiyorduk ve Futbolist olsun,  OS olsun bu charttan çıkabileceğimize inanıyorduk. OS yendikten sonra da Futbolist'i yenip çıkacağımıza inanıyoruz. 

Mustafa 'Sian': BBL ile oynadıktan sonra ne kadar ileri giddebileceğimizi anladık. sonra şimdi de OS'yi yendik devamında da Futbolist'le iyi bir karşılaşma çıkaracağımıza inanıyorum. 

'Mykoz': Atak başlamak zaten bizim için iyiydi çünkü en iyi olduğumuz map Haven. Biz atak başlamayı da seviyoruz Haven'da. 8-4 başladıktan sonra güzel bir rahatlama geldi fakat karşı takım Breach oynadığı için biraz daha oyun tarzlarını rusha yönelik olduğunu anlamıştık fakat ilk başlarda anlayamadık çünkü ilk başlarda defoulta alıp böyle yavaş oynama edası gösterdiler bize. Fark kapanmaya başlayınca bir  mola aldık. Açıklıklarımızı direk giderdik. Koçumuz da yardımcı oldu. Açıklıkları giderince de karşı takımın ne yapacağını anladıktan sonra işimiz kolaylaştı. 

'Mykoz': Icebox'ta rakibin nasıl oynadığını çalışmıştık. Rakibi çok iyi analiz ettik. Atakta güzel başladık. Defansımıza her zaman çok güveniyorduk. Atakta da istediğimiz skoru elde edince defansta sıkıntı olan şey bizim için ilk başta pistol roundu verdikten sonra 7-7 olmasıydı. Oradan sonra B'ye biraz daha hızlı oyunlar sergilemeye başladı rakip. Onu biz çözemedik çünkü daha çok A'ya oynayan bir takım olarak görüyorduk, Futbolist'e karşı oynadıklarında 12 roundun 10unda A girmişlerdi. Biz buna dayanarak A'yı biraz daha güçlü kılmaya çalıştık fakat B'ye 2 kez execute gelince biraz tıkandık gibi oldu. 

Fakat biraz daha oynadığımız pozisyonları değiştirince executelara karşı dayanağımız oldu ve karşı durabildik. 

'Sian': Ben bu konuda tamamen koçumuz sayesinde diyeceğim. Tamamen değil de %90 falan çünkü rakibi bir günden kısa sürede çok iyi analiz etti. Birkaç oyununu gördü. Dedi bunları her zaman yapıyorlar biz de bunlara karşı bir şeyler düşündük, denedik, hepsi de tuttu. Böylece yendik." açıklamalarında bulundu. 




Hiç yorum yok