Header Ads

Valorant Challengers 3. Hafta Tamamlandı ve Masters'a Katılmaya Hak Kazanan Takımlar Belli oldu



VCT Challengers Playoffları 1. Aşama 3. Hafta 1. Gün’ün ilk maçında Beşiktaş Esports, Cyber Skulls Esports ekibi ile karşı karşıya geldi.

İlk harita Icebox’ta her iki takımdan da standart meta pickleri gördüğümüz karşılaşma pistol roundunda Cyber Skulls’un rahat oyunu ile başladı. 3. Roundda cevap vermeyi başaran Beşiktaş, ilk rifle roundunda istediği eli yakalayamadı ve CSE rüzgarı arkasına alarak 6 roundluk farkı açmayı başardı. 7-1 geride olan Beşiktaş istediği roundu MrFaliN’in güzel oyunu ile yakalamayı başardı. Yine Mr.FaliN’in clutch roundu ile 2 roundluk bir seri yakaladı ve CSE’nin hızını kesmeyi başararak ilk yarıyı  7-5’e getirme şansı yakaladılarsa da CSE’de Kuzuur’un KJ killi ile savunma planını bozmasıyla beraber ilk yarıyı 8-4 kapatmış oldu.



İkinci yarının pistol roundu hızlı başladı ve round Beşiktaş’ın ellerinden kayıp gider gibi gözükürken sahneye yine çıkan MrFaliN, roundu Beşiktaş için kaptı ve Beşiktaş iki roundluk bir seri daha yakaladı. 14. round ikinci yarının ilk rifle rounduna sahne oldu ve maç 8-7’ye geldi. Müthiş bir ivme yakalamış gibi gözüken Beşiktaş’ın eşitleme şansını Kuzuur’un attığı bela ve Xod1ac’ın Ninja defuse'u engellemiş oldu ve tekrardan iki roundluk CSE üstünlüğü başladı. 11-8’e gelen haritada Beşiktaş için tek yol uzatma gibi gözükürken dâNN Beşiktaş’ı maçta tutmayı başardı fakat bu çabası yeterli olmadı. Karşılaşma Kuzuur’un Sian ile güzel oyunu sayesinde 13-9 CSE üstünlüğü ile bitti.


Rakibinin haritasında galibiyet almayı başaran CSE, kendi seçtiği Ascent haritasına özgüvenli bir şekilde girdi ve ilk iki roundu almayı başararak özgüven tazeledi. Bonus round arayışına giren CSE, MrFaliN’in önderliğindeki Beşiktaş’a 3. roundda ilk galibiyetini vermiş oldu. Kaybettiği elden etkilenmemiş gözüken CSE, maçı 6-1’e taşımayı bildi ve seriyi kaybetmek üzere olduğunu fark eden Beşiktaş’ı taktiksel mola almaya zorladı. Mola çıkışı eko eli almak üzere olan Beşiktaş’ı Kuzuur’un Jett ulti oyunu durdurmuş oldu. Mola’nın meyvelerini almaya başlayan Beşiktaş 2 round üst üste alsa da 3. roundu almayı kıl payı kaçırdı ve ilk yarı 9-3 CSE üstünlüğü ile tamamlanmış oldu.

Aşırı hızlı başlayan ikinci yarının pistol roundunda Kuzuur ve Sheriff’i sahneye çıktı ve CSE maçı önce 10-3’e sonrasında 11-3’e taşıdı. Beşiktaş için maceranın sonu geliyor gibi gözüküyorken 5-0’lık bir seri geldi ve karşılaşma kızışmaya başladı. Kuzuur bir kez daha ben buradayım dedi ve önce Beşiktaş’ın 5 roundluk galibiyet serisini ardından da Beşiktaş’ın seriyi 3. haritaya taşıma hayallerini öldürdü. 13-8 Ascent’i de kazanan CSE, seriyi 2-0 alarak adını Masters’a yazdıran takımlardan biri oldu.


Cyber Skull adına konuşan Cyber Skull e-Sports koçu RaeX ve takım oyuncusu Kuuzur “Biz geçtiğimiz bir haftada hem rakibin maçlarını izleme olsun hem de kendi maçlarımız olsun izleyip çok güzel analiz ettiğimizi düşünüyorum. Rakibin maçlarının üstünde çok durduk. Ne yapacaklarını çok iyi biliyorduk. Bizim için net ve güzel bir galibiyet oldu. Takım arkadaşlarımızı ve ekibimizi kutluyorum. Ellerinden gelenin fazlasını yaptılar. Biz turnuvada kendimizi üstlerde görüyoruz. Biz 1907 Fenerbahçe e-Sports’u yendikten sonra rehavete kapıldık. Fenerbahçe’yi yendik NOF’u da yeneriz diye düşündük ama o işlerin öyle olmadığını fark ettik. Bu işler için biraz da tecrübe gerekiyormuş onu anladık. Hedefimiz Avrupa. Herhangi bir Türk takımının da ideallerinde Avrupa vardır. Bizimde aynı şekilde hedefimiz Avrupa Masters'da olabildiğince daha çok üstüne koyarak daha fazla çalışarak daha fazla kendimize bir şeyler katarak Masters’da güzel galibiyetler elde etmek istiyoruz. Söylediğim gibi HEDEFİMİZ AVRUPA!” açıklamalarında bulundu.

 



Günün ikinci karşılaşmasında Kafalar Ekibi, Rare Esports ile karşılaştı.

Standart meta seçimler ile oynanan Ascent, Kafalar ekibinin pistol round galibiyeti ile başladı. Çok geç olmadan ilk rifle roundda karşılık vermeyi başaran Rare Esports, hemen ardından durumu 2-2’de eşitlemeyi başardı. 3. roundunu da alacak gibi gözüken Rare talihsiz bir şekilde eli kaybedince, Kafalar önce 7 roundluk bir galibiyet serisi yakaladı. Kaybetmemeleri gereken bir roundu kaybettikten sonra toparlanmakta zorlanan Rare Esports, 7 el sonra aynı şekilde kazanmamaları gereken bir eli Magnitude’un Ninja defuse'u ile kazandı ve ilk yarı 9-3 Kafalar üstünlüğü ile son buldu.


İkinci yarının pistol roundu, Rare için ya tamam ya devam bir rounddu ve bunun farkında olan Rare ekibi başarılı bir pistol roundu ile maça tutunmaya devam etti. İkinci yarının ilk 4 elini alıp geri dönüş sinyalleri veren Rare Esports arayı kapatmadan bir galibiyet bulan Kafalar, bir el daha verdikten sonra 3-0’lık bir seri yakalayarak maç sayısını almayı başardı.

 

Karşılaşma Rare Esports’un seçimi olan Haven haritasında devam etti. Kayıpsız bir pistol roundu oynayarak kendi haritasına hızlı başlayan Rare ekibi bu hızı ancak bir el devam ettirebildi ve 3. roundda QutionerX’ın C tarafındaki kaya gibi savunmasına toslayarak ilk mağlubiyetlerini aldı. Maçı 2-2’ye taşıyan Kafalar, bunu öne geçirecek bir galibiyet serisine çevirmeyi kıl payı kaçırdı. Ardından 2-0’lık seri yakalayan Rare bir kez daha C tarafının lanetine yenik düşerek Izzy’nin bir spreyine 3 kişi kaybetti ve farkı açma fırsatını değerlendiremeden Kafalar 3. galibiyetini aldı. Devamında Rare bu sefer Kafalar’ın ikinci bir galibiyet almasına izin vermedi ve üst üste galibiyetlerle farkı 4 sayıya yükseltti. İlk yarıyı geride kapatacağı kesinleşen Kafalar ekibi, bir el daha kazanmayı başarsa da yarının son elini alan Rare Esports ikinci yarıya 4 sayı farkla 8-4 önde girdi.

Tek şansı bu haritayı almak ve seriyi 3. haritaya taşımak olan Rare Esports, kritik ikinci pistol roundunu da aldı ve anti-eko rounda kendini atarak maçı 10-4’e getirdi. Bir bonus rounda giderek ekonomik üstünlüğünü perçinlemek isteyen Rare ekibi bunu Magnitude’un dört vurması ile başardı. Kafalar ekibi, kendileri için maçın en kritik rounduna eko oynayarak çıksa da Izzy’nin başarılı oyunun ardından maçı uzatmalar olmadan kazanma ümitlerine tutunmayı başardı. Izzy’nin liderliği ve entryleri ile 7. galibiyete kadar gelmeyi başaran Kafalar, eko oynamak zorunda kalan Rare ekibinden 8. galibiyetini de alarak geri dönüş ihtimallerini düşündürmeye başladı. Rare ekibinden Izzy’nin agresifliğine cevap gecikmedi ve en etkili oyuncusunu round başında kaybeden Kafalar ekibi kendini maçı kaybetme noktasında buldu. Bir kez daha sahneye çıkan Izzy, maçı 12-9’a taşısa da ardından gelen Rare eko roundu Machineris’in bulduğu iki sheriff kafadan vuruşu ile Kafaların dağılarak roundu ve haritayı kaybetmesine neden oldu.

 

Beklendiği gibi 3. haritaya uzayan karşılaşma yine meta seçimler ile Bind’da devam etti. Hızlı bir kaos ile spike kurmayı başaran Kafalar alanı elinde tutmayı başaramadı ve haritanın ilk pistol roundu Rare’e gitmiş oldu. Momentumu yakalamış Rare ekibi, forcebuy kararı alan Kafalar ekibinin planlarını bertaraf etti ve 2. galibiyetinin ardından 3. roundda eko oynamak zorunda kalan Kafalar’a karşı bonus round oynayarak farkı 3-0’a taşıdı. 3. haritanın ilk rifle roundu olan 4. round, Kafalar’ın yaşam sinyali verdiği ilk el oldu. Rare ekibi ise cevap vermekte gecikmedi ve Kafaları bir seri yakalamadan durdursa da kendileri de bir seri yakalamayı başaramadı. Kafalar maçı 4-4’de eşitleme şansı yakalasa da bir anlık kaosa kurban giderek tekrar 2 farka geri düştüler. Qivi’nin 4 killi ile maç ilk kez 3 farka çıktı ve Kafalar tarafı taktiksel mola alarak oyuna geri dönmeye çalıştı. Mola işe yaramış gözüktü ve verdikleri forcebuy kararı ile ilk yarının beraberlik ile kapanması için gerekli ilk galibiyeti aldılar. Rare ekibinin beraberlik ihtimalini yok etmesi uzun sürmedi. Yarının son iki roundu da Rare Esports’un oldu ve ilk yarı 8-4 tamamlandı.

İkinci yarıya Kafalar Esports pistol roundunu alarak üstün başladı. Rare ekibi Kafalar’a anti-eko oynama şansı vermedi ve forcebuy kararı alarak hızlı oynamaya çalışsa da Kafalar ikinci roundu çalmayı bildi ve maçı 8-7’ye getirecek bonus rounda ulaştılar. 7. roundunu alan Kafalar rakibi oyundan düşürme ihtimali olan 4. galibiyetini alamadı ve öne çıkan birkaç bireysel performansa rağmen 4 round üst üste kaybetti ve 5. mağlubiyeti de Machineris’in 4 killinden aldı, böylelikle maç 13-7’ye gelmiş oldu ve Rare Esports seriyi kazanarak Masters’a yükseldi.


 ÜÇÜNCÜ HAFTA 2. GÜNDE İŞLER KIZIŞTI

Üçüncü hafta, ikinci günün ilk maçında Futbolist ile Anatolia Esports karşı karşıya geldi. İlk harita Haven’da devleşen qRaxs ve SasuKe ile savunmada rahat bir oyun geçiren Futbolist ekibi ilk yarıyı Laurees’in iyi oyununa 1 el vererek 11-1 önde kapattı.



11-1 üstünlükle saldıran tarafa geçen Futbolist, saldıran tarafta 6 el verip, 12-7 ile harita puanına yaklaşsa da ilk yarı skorunun moralini bozmasına izin vermeyen Anatolia Esports ekibi müthiş bir direniş gösterdi ve geri dönüş sinyalleri verdi. 12-9’da taktiksel mola alan Futbolist ekibi istediği ivmeyi yakalayamadı ve maçı son rounda bıraktı. Çekişmeli bir son round izlediğimiz maçta Futbolist harita puanını almayı bildi ve kendi seçtikleri Icebox haritasına 1-0 önde girmeyi başardı.

 

İkinci haritaya hızlı bir oyun ve Hatex’in ikinci rounddaki belası ile başlayan Anatolia Esports, ilk haritanın yenilgisini üstünden atmış gibi gözüküyordu ve 5-0 öne geçti. 5-0’dan sonra uyanmayı başaran Futbolist ilk yarıyı 6-6 eşitliğe taşıdı.

Çekişmeli başlayan ikinci yarıda pistol roundu ile birlikte bir bonus round alan Anatolia yine kartopu etkisi yaratacak gibi hissettirse de Futbolist bu sefer erkenden bir round almayı başardı ve Anatolia’nın kartopu hayallerini erkenden durdurarak haritayı 8-8’e eşitlemeyi bildi. 6 el daha eşit giden karşılaşmada 12-11 ile Futbolist seri sayısı için son rounda çıktı. Aşırı çekişmeli ve gergin geçen son round Futbolist’in Ninja defuse atması ile bitti ve Futbolist seriyi 2-0 kapattı. Futbolist adına konuşan Futbolist e-Sports koçu Salih “marqnue” Onaran “Bazen yeni kurulmuş takımlara karşı oynadığınız zaman bizim oynama stiline alışık olmadığımız takımlara karşı oynuyoruz. Yerleşmiş belli bir oyun mantığı içerisinde oynayan takımlara (Avrupa takımlarına) karşı antrenman yapıyoruz. Bu yüzden bu tarz maçlarda zorlanabiliyoruz. Bunun örneklerini daha önce yaşadık Türkiye’de  oynanan oyuna adapte olmamız gerekiyor. Kendimizi Masters’a atabildiğimiz için çok mutluyuz. Şuanda Masters’a kadar gerekli hazırlıkları yapıp, açıklarımızı kapatıp tam hazır şekilde gideceğimizi düşünüyorum. Biz yaklaşık 5 aydır Avrupa’nın yüksek takımları ile antrenman yapıyoruz. Onlara karşı maçlarımız da zaten antrenmanlar, kazanmak için değil belli taktikler denemek için oynuyoruz. Denediklerimizden verimli şeyler çıkarabiliyoruz. Masters’daki hedefimiz tabii ki şampiyonluk ve final maçında BBL ile bir rövanş oynamak istiyoruz. Eğer bunu da kazanabilirsek kendimize ve dünyaya Türkiye’nin en iyi takım olduğumuzu kanıtlamak istiyoruz. Bunun içinde elimizden gelen her şeyi terimizin, kanımızın son damlasına kadar yapacağız.“ açıklamasında bulundu.


 GÜNÜN İKİNCİ MAÇI IW VE ZERO ZONE ARASINDA OLDU

Günün ikinci karşılaşması IW ve Zero Zone arasında Ascent haritası ile başladı. Savunmada dağınık gözüken Wildcats verdiği her iki el için bir el alarak farkın açılmasına izin vermedi ve harita 5-2’ye geldiğinde bir taktiksel mola alarak kendilerini oyuna geri döndürmeye çalıştılar.  Mola çıkışı bir el vermiş olsalar da kendini toparlamış gözüken Wildcats maçın ilk yarısını 6-6 da tutmayı başardılar.


İkinci yarıda sevdiği tarafta oynayan IW ekibi, ilk yarıdan arkasına aldığı rüzgârı ikinci pistol rounduna da taşıdı ve ilk yarıya 1-0 önde başladı. İkinci roundda ZeroZone’un force buyına eli veren Wildcats üstünlüğü eline alma şansını tepmiş oldu.  Buna rağmen ZeroZone’da ayakta durmayı başaramayınca Wildcats ekibi yeniden gelen fırsatı kaçırmadı ve 10-8 ile iki roundluk üstünlük kurmayı başararak haritayı kapatmak için avantajı elde etmiş oldu. Üstünlüklerin anlam ifade etmediği karşılaşmada 10-8’den sonra 5-0lık seri yakalayan ZeroZone, Ascent’i 13-10 kapattı. 

 

Şeytanın bacağını kırmışlık hissi ile ikinci haritaya çıkan ZeroZone, pistol roundu verse de ikinci roundu almayı bildi ve Wildcats’in kartopu etkisi ve moral üstünlüğü yakalamasını engellemeyi başarmış oldu. Eşit dağıtılan ilk 4 rounddan sonra ilk haritanın devamı gibi hissettiren Icebox 9. elde tekrardan uzaklaşarak 7-3 ZeroZone üstünlüğüne sahne oldu ve ilk yarı 8-4 bu üstünlükle kapandı.

İkinci yarıya kaldığı yerden devam eden Zero Zone ikinci yarının pistol roundunu da aldı ve 5 roundluk bir üstünlük yakalayarak, bonus rounda gitme şansını yakaladı. Şansı tepmeyen Zero Zone, forcebuy atan Wildcats’i 15. roundda eko oynamaya zorladı ve 11-4’e maçı taşıyarak seriye kapatmak için müthiş bir üstünlük kazanmış oldu. İkinci yarının ilk rifle roundunda Wildcats henüz haritayı teslim etmediği mesajını verircesine eli aldı ve ikinci haritada ilk kez iki el üst üste alarak, Zero Zone’u ekoya zorlayarak geri dönüş sinyalleri vermeye başladı. Hızını alan Wildcats haritayı 11-9’a getirince Zero Zone’dan teknik mola gelse de Wildcats’in hızını kesemedi ve maç 11’de eşitlendi. Freddy’nin operatör oyunu ile birlikte eşitliği kıran Zero Zone maçı ve seriyi 13-11’de kapatarak adını Masters’a yazdırdı.


Hiç yorum yok