Header Ads

TFT SET 4.5 KÖKENLER BÖLÜM 1




Herkese selamlar! Size TFT'ci başı olarak ilk anlatmak istediğim şey tabii ki KÖKENLER! Bu kökenler neden bu kadar önemli? Siz bu kökenleri kullandığınız zaman belli güçlendirmeler açılıyor ve bu özellikler sayesinde daha da güçleniyorsunuz. O zaman kökenlerin birinci bölümüne başlayalım bakalım.


1. Aydın

Aydınların güçlendirmesi sayıları arttıkça daha fazla mana üretmeleridir. Bu güçlendirme, aydınların sayısı 2, 4 ve 6 olduğu zamanlarda artıyor. 2 iken %50, 4 iken %100 ve 6 iken %150 daha fazla mana üretiyorsunuz. 

Oyunda şu an 5 aydın şampiyonu bulunuyor. Bunlar: Fiora (1), Janna (2), Irelia (3), Talon (4) ve Morgana (4). 6 kişilik güçlendirmeyi açmak için de yol dediğimiz set 4 ve 4.5 özelliğini kullanıyoruz. Bu özelliği kısaca anlatmak gerekirse: ara sıra dükkanda karşımıza seçilmiş şampiyonlar çıkıyor. Bu şampiyonlar 2 yıldızlı ve bulunduğu kökenin veya sınıfın (Daha sonra size de geleceğiz sınıflar!) özelliğine iki kere sahip oluyorlar. En önemlisi ise bu yolu seçerseniz karşınıza başka bir yol çıkmıyor. Bu kökenle ilgili söyleceğim son önemli bilgi ise maalesef spatula ile bu güçlendirmeyi yapamıyoruz. :(





2. Cengâver -benim deyimimle cengolar-

Cengâver güçlendirmesinde şampiyonlar ilave can, yetenek gücüne sahip oluyorlar ve kazandıkları her çatışmada bu ilaveyi en fazla 5 defa olacak şekilde %10 arttırabiliyorsunuz.(YUH!) Bu güçlendirme cengâverlerin sayısı 3, 6 ve 9 olduğunda artıyor. 3 iken 250 can + 25 yetenek gücü, 6 iken 550 can + 55 yetenek gücü ve 9 iken 850 can + 85 yetenek gücü alıyorsunuz. 

Cengo şampiyonları ise şunlar: Garen nam-ı diğer topaç (1), Nidalee (1), Jarvan IV (2), Vi (2), Katarina (3), Tryndamere (4) ve Azir (5) (İMPARATORUM ÇOK YAŞA!). Bu kompozisyonu en üst güçlendirmeye tamamlamak için hem yoldan cengâver güçlendirmesi almak gerekiyor hem de koyduğunuz farklı bir kökenden karaktere (Ben Katarina taşıyıcı ise Pyke'a yapıyorum ve çok güzel oluyor.) spatula ve dev kemerle yaptığınız cengâver güçlendirmesini vermeniz gerekiyor.





3. Çağrıcı

Dostlar ve Romalılar! Set geldiğinden beri favorim olan güçlendirmeye gelmiş bulunmaktayız. Bu güçlendirmede takımın canı %50'ye düştüğünde rakiplerin en kalabalık olduğu alana Demacia'nın heybetli muhafızı Galio iniyor (G. Yayın Yönetmeni Notu: Damınıza konmaya geldimm!!) ve düşmanları havaya savuruyor. Galio'muzun gücü çağrıcı şampiyonlarının yıldızları arttıkça artıyor. Bu güçlendirme çağrıcı şampiyonlarımız 3, 6 ve 9 olduğunda artıyor. 3 iken Tiran Galio, 6 iken İblis Lordu Galio ve 9 iken Yüce Hakim Galio (E abi bu tek atıyor!?) oluyor. 

Çağrıcı şampiyonlarına gelecek olursak: Twisted Fate (1), Elise (1) (Örümceeeeek korktun mu?), Pyke (2), Vladimir (2), Kalista (3), Sivir (3), Aatrox (4) ve Zilean (5). Bu güçlendirmede de dokuza tamamlamak için bir seçilmiş çağrıcı bulmanız gerekiyor. Bu kökenimizi de spatula ile yapamıyoruz.

4. Ejder Ruhlu

Bu kökenin en güzel yanı şampiyonların yarısını taşıyıcı olarak kullanabilirsiniz çünkü çok tatsız hasarları oluyor. Güçlendirmesi ise çatışmada ilk hasar alan ejder ruhlu takım arkadaşları, Ejderin Lütfu etkisini kazanıyor. Lütfa sahip şampiyonlar ilave özellikler kazanıyor ve her 5 saldırıda bir ejder ruhu patlaması oluşturarak hedefin azami canının %50'sine eşdeğer miktarda büyü hasarı veriyor. Bu şampiyon katledildiğinde etki en yakınındaki, lütfu olmayan bir ejder ruhlu takım arkadaşına geçiyor. Bu güçlendirme 3, 6 ve 9 ejder ruhlu şampiyon olduğunda artıyor. 3 iken %30 yetenek gücü ve saldırı hızı sağlayan 1 lütuf, 6 iken %75 yetenek gücü ve saldırı hızı sağlayan 3 lütuf ve son olarak 9 iken %150 yetenek gücü ve saldırı hızı sağlayan 6 lütuf veriyor. 





Bu güçlendirmede kullandığımız şampiyonlar ise şunlar: Brand (1), Tristana (1), Braum (2), Shyvana (3) (3 yıldız yapın ve nasıl tek attığını görün...), Olaf (4), Aurelion Sol (4) ve Swain (5) (NEVERMOOORE!). Bu güçlendirmeyi de dokuza tamamlamak için hem seçilmiş bir ejder ruhlu hem de spatula ve aşırı büyük sopayla yaptığımız ejder ruhlu güçlendirmesini farklı kökenden bir şampiyona koymak gerekiyor. 


Çok sevgili tıfıtçı dostlarım, bu yazımda size kökenleri anlatmaya başladım. Kökenlerden sonra sınıfları da anlatarak yoluma devam edeceğim. Umarım beğenirsiniz. Eğer tft ile ilgili görmek istediğiniz yazılar varsa lütfen fikirlerinizi benden esirgemeyiniz. <3




Hiç yorum yok