Header Ads

Assassin's Creed Tarihi Bölüm 2




"Suyu sıkılan serileri sıralayabilir misin?" diye sorsanız, en başa koyacağımız birkaç serilerden birisi olan, bazı oyunlarıyla gönüllerimizi kazanan (Rogue ve Unity beğendim ben.) bazı oyunları ile ise yerden yere vurduran (Revalations senden hıncımı halen alamadım bir kere daha o çileyi çekip inceleme ile gömeceğim gibi! İSTANBUL'A HAKARET!!)  oyun serisi olan Assassin's Creed ile devam edelim. 


Assassin's Creed IV: Black Flag

"Abi ne yapalım ne yapalım? Aha buldum! Karayipler'de geçen bir Assassin's Creed oyunu yapalım. Yapalım mı? O zaman hadi yapalım gitsin! Heem de Assassin's Creed III'de denediğimiz gemi mekaniklerini de yerleştiririz." demişler büyük ihtimalle. Açıklaması bu olmalı. Eh, tabii ki bu benim düşüncelerim. 29 Ekim 2013 yılında çıkan, oyuncular tarafından çok sevilse de arkasından "Assassin's Creed oyunu değil bu!" denilen bir oyun oldu kendisi. Peki oyuncular, haklı mı? Sonuna kadar.

 Güzel bir korsan teması, hoş mekanikler ve 83 puan ile de bunu desteklemiş Ubisoft. Ortalama bir oyun.  



Assassin's Creed Unity

Tarihler 11 Kasım 2014'ü gösterdiğinde Assassin's Creed Unity piyasaya çıkmıştı. Black Flag'den hemen 1 sene sonra oyun oyuncular tarafından o kadar beğenilmedi ki, Ubisoft'un hisse değerleri bir gecede %10 düştü. Aradan bunca yıl geçmesine karşın Metacritic puanı 70'de kalmış, oyuncu skoru ise 3.9'a sabitlenmiş görünüyor. Gerek teknik sorunları, gerek oyunun geçtiği dönemle hikayesinin örtüşmemesi Ubisoft'u büyük sıkıntıya soktular. Peki durdular mı? Hayır, devam edelim.




Assassin's Creed Rogue

Assassin's Creed Rogue, Unity ile birlikte eski konsollar için çıkmıştı. (Oyunun hikayesi güzel, bir bakın isterseniz ama mekaniklerden hiçbir şey beklemeyin, yine sıkıntılı.). Bu oyun diğer oyunlara nazaran o kadar ses getirmedi. Sessiz sedasız çıktı. Çünkü insanlar Unity ile ilgileniyordu. 74 Metacritic puanı ile (Ben beğeniyorum bu oyunu ya!) tapınaçılarla işbirliğine gittiğimiz bir oyun oldu kendisi. 



Assassin's Creed Syndicate

23 Ekim 2015'de piyasaya sürülen Assassin's Creed Syndicate, oyuncular tarafından genel olarak beğenilen bir oyun oldu. Bu oyunda da teknik sıkıntılar baş gösteriyordu fakat Unity kadar rezalet durumda da değildi. Victoria Londra'sında tapınakçılarla karşılaştığımız bu oyun 74 Metacritic puanına sahip. 



Assassin's Creed: Origins

Mısır'da geçen Assassin's Creed oyunu mu? Peki, olur, güzel o zaman. Ayrıca bu oyun Assassin's Creed oyunlarının her sene çıktığı türden de değil. Seriyi tekrar reboot haline getirmiş ve tam 2 sene sonra kısık ateşte pişerek çıkmış bir oyun. Mecay'ın hikayesini sunan 84 puan almış güzel bir RPG (RPG tanımı günümüzde çok değişti. Aksiyon macerayı şuraya ekleyeyim de güzide okuyucularımız beni taşlamasın. :D ).

Evet Black Flag'den sonra ikinci kez oyuncuların söylediği "Ama bu Assassin's Creed değil!" sözleri yankılandı. Ama nihayetinde oyun gerçekten güzel. 

Bu tür seriler devam edecek mi? Elbette! ❤️











Hiç yorum yok