Header Ads

Nintendo Switch'in 25 Aydır Satışlarda Bileğini Bükebilen Yok

 


 Sony ve Microsoft'un yeni nesil konsolları henüz çıkmış olmasına ve açılışları bayağı da görkemli olmasına rağmen, Nintendo Switch piyasanın en büyük pazarı olan Kuzey Amerika bölgesinde 25 aydır aralıksız şekilde en çok satan konsol olmaya devam etti.

 NPD Group adındaki pazar araştırma şirketinin verilerine göre Nintendo Switch'in Amerika'daki 2020 satışları, gelmiş geçmiş en iyi ikinci konsol satış rakamı oldu. Birinci sırada da zaten Nintendo Wii var, Switch hala Nintendo Wii'yi tahtından indiremedi.

 2020 senesinde Amerika'da fiziksel oyun satışlarında en çok satan 20 oyunun, 10 tanesi Nintendo'ya ait. Nintendo'ya ait çok satan oyunlar listesinin en başında yer alan Animal Crossing: New Horizons, bütün oyunların çok satanların listesinde Call Of Duty: Black Ops Cold War ve Call Of Duty: Modern Warfare oyunlarının ardından 3. sırada kendisine yer buldu.

Nintendo'nun çok satan oyunları listesi


 Nintendo Switch platformunda en çok satan 10 oyunun tamamı first party ve Nintendo bu sene satışlarından en çok kar eden firma oldu.

 NPD Group'un verilerine göre Nintendo Swicth'in 2020 Amerika karnesi bu şekilde. Amerika'nın pazar payının büyüklüğü ve oradaki Nintendo hakimiyetine bakarsak 2020 pek çoğumuz için iyi geçmeyen bir sene olsa da görünüşe göre Nintendo'da yüzler gülmüş.




Hiç yorum yok