Header Ads

League of Legends'a Yeni LP Sistemi!


 

Oynanış tasarım direktörü Mark “Scruffy” Yetter, bugünün geliştirici bloğunda gelecek sezonlar sıralaması sistemini tartıştı ve LP kazançlarının ve kayıplarının “ortalamada biraz daha az olacağını” açıkladı.




Oynanış tasarım direktörü Mark Yetter:

Sezon Öncesi Dönem’de LP sisteminde epey büyük değişikliklere gittik. Bunlardan bazıları kolayca fark edilebilir (kümeler arası terfi serilerinin kaldırılması gibi) ve bazılarıysa gözden kaçabilir (eşleştirme algoritmasında yaptığımız iyileştirmeler gibi). Bu sistemleri getirirken bazı aksaklıklarla karşılaştık, fakat onları oyunu daha az etkileyecek Sezon Öncesi Dönem’de getirmemizin sebebi de bu zaten. Sonuç olarak oyuncuların derecelerinin şişirildiğini ve bunun da kısa vadede daha düşük LP kazançlarına yol açtığını gördük. Gerekli ayarlamaları ve düzeltmeleri yaptık. Böylece ocak ayında sezonluk sıfırlama geldiğinde her şey olması gerektiği gibi çalışacak.

Önümüzdeki sezon için yaptığımız değişikliklerle birlikte ortalama LP kazancının ve kaybının biraz daha azalmasını bekliyoruz. Sezon başlangıcında ufak bir dereceli sıfırlamasına gitmeyi planlıyoruz. Böylece bu yıl ulaştığınız dereceye daha yakın olabileceksiniz. Ayrıca kümeler arası terfi serilerinin kaldırılmasıyla birlikte oyuncular daha hızlı tırmanacak ve galibiyet serilerinden daha fazla avantaj elde edebilecek. Bu iki değişiklik birleştiğinde oyuncuların dereceleri önemli ölçüde şişecekti. Dolayısıyla dereceli sisteminin isabetliliğini korumak adına galibiyet sonrası kazanılan LP miktarını biraz azaltmamız gerekiyordu. 

Hiç yorum yok