Header Ads

Cyberpunk 2077'nin Türkiye'si!

 

 Daha yeni piyasaya sürülüp oyun gündemine düşen Cyberpunk 2077 bildiğiniz üzere pek çok hatayla çıkış yaptı. Bu hatalardan ben de muzdarip oldum. Geçen sene satın aldığım ve çıkmasına gün saydığım bu oyuna, çıkınca da anlam veremediğim hatalardan dolayı giremedim. Sistemim oyunu açmak için fazlasıyla güçlü. Sadece giremiyorum, sebepsiz bir şekilde öylece bekliyorum. Tabi gelen güncellemeler ile düzeleceğini umuyorum. 

 Ben de oyunu oynayamayınca wiki'sine bakayım dedim ve Cyberpunk 2077'nin gelecek zamanını tanımaya çalıştım.

 Haliyle Türkiye sayfasına bakmak istedim ve açık konuşmak gerekirse bazı konular bana gülünç geldi. Türkiye'yle ilgili wiki'de, günümüzdeki şartlarının çok uç ve aşırı hali olarak yansıtılmış ve hatta gerçeklikle alakası olmadığı halde batıdaki klasik Türkiye algısı ile şekillendirilmiş. Ben de oyunu oynayamadığım halde garip bir konu olduğundan dolayı üzerine yazmaya karar verdim.

 Oyuna göre Türkiye bir İslami Diktatörlük olmuş Ekonomisi ve yaşam şartları da rezalet haliyle. Pek çok kötülüğün topraklarımıza hakim olduğu bir ortam mevcut. İşin garibi gelecekte nüfusumuz 10 milyon kadar. NATO'dan çoktan atılmışız ve ordumuz 50 bin kişilik.  Tabi bu kötü duruma bakıp Türkiye ile alakalı bir zorları olduğunu düşünmeyin. Birkaç ülkeye daha baktım ve baktığım her ülkenin durumu rezalet. 

 Her geçen gün dini hakimiyetler bütün dünyada azalırken Türkiye'nin 50-60 sene sonra dini diktatörlüğe dönüşmesi, bayağı gülünç  bir durum aslında. Türk insanını da düzgün tanıtamamışız demek, bu yazılan wiki sayfası da bunun bir yansıması. CD Projekt Red ekibinin Türkiye'yi 60 sene sonra dini diktatörlüğe geçmiş olarak yazmasına anlam veremiyorum.

 Türkiye'nin imajının dışarıdan bakıldığında şeriata giden bir devlet olduğunun algısı benim açımdan çok üzücü. Umarım bu imajı bizim neslimiz gelecekte düzeltir. 

Ayrıca oyunun yapımcılarına bize bu konuda destek olmalarını tatlı dille söyleyerek ilk adımı bu şekilde atabiliriz. Bilemiyorum. Oyunun konusuyla Türkiye'nin alakası pek yok zaten. Bu sebeple oyunu daha fazla gölgelemeye de gerek yok. 

 Benim aksime, Cyberpunk oynayabilen şanslı azınlıktan iseniz oyunla alakalı deneyimlerinizi ve fikirlerinizi paylaşmayı unutmayın. Daha sonra görüşmek üzere, hoşça kalın.

Hiç yorum yok